Vandaag met de bus naar Kruiningen voor de topper in de vierde klasse B. Immers Kruiningen 1 is de koploper en S.K.N.W.K. 1 staat op de 2e plaats van de ranglijst.  Vanaf het begin was het duidelijk dat beide ploegen zowat dezelfde tactiek ten uitvoer wilde brengen, Namelijk heel voorzichtig en wachten op dat ene kansje.

Er gebeurde eigenlijk helemaal niks tot 8 minuten voor rust na balverlies op het Nieuwerkerkse middenveld fataal werd. De spits van Kruiningen kon in alle vrijheid  aannemen en met links schoot hij de bal keurig in de kruising, 1-0.  Even later nog een kans voor diezelfde spits maar S.K.N.W.K.-goallie Daan v/d Cingel redde uitstekend. Ruststand 1-0.

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig en hield Kruiningen S.K.N.W.K. ver van het doel. Maar stilaan gingen de blauw/zwarten wat beter spelen en werd de thuisploeg terug gedrongen. Aanvankelijk leidde dat nog niet tot kansen, maar een kwartier voor tijd was de Nieuwerkerkse ploeg tot drie keer toe dicht bij een doelpunt.

Twee keer kreeg spits David v/d Broek de kans om te scoren. Eerst schoot hij vanuit een moeilijke hoek hoog voorlangs en de tweede kans was de grootste kans, maar alleen voor het doel schoot hij over. Twee minuten later kreeg S.K.N.W.K. een vrije trap via Dominique Prins. Zijn van richting veranderde inzet werd op fantastische wijze door de doelman uit de hoek getikt.

Vlak voor tijd leek Kruiningen de wedstrijd in het slot te gooien, maar invaller Karl Hanse redde prima op de doellijn. Even later floot de goed leidende scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd en hadden de blauw/zwarten misschien wel een punt verdiend tegen het stug en met lange ballen spelende Kruiningen.

Helaas moest jongeling Tim v/d Cingel (na een grove charge) geblesseerd uitvallen met een enkelblessure en laten we hopen dat het meevalt zodat hij weer snel kan aansluiten. Helaas een nederlaag en dus loopt Kruiningen verder uit op de ranglijst.

A.s. zaterdag, 26 maart 2022, wacht FC De Westhoek’20 op sportpark Het Springer. Een mooie kans om dan het een en ander recht te zetten. Maar we zijn gewaarschuwd. Immers dit weekend verloor FC De Westhoek met maar liefst 0-4 tegen W.I.K. ’57 1. En de heenwedstrijd tegen ‘De Westhoek’ was met 0-5 een prooi voor de blauw/zwarten. Dus we mogen aannemen dat ook zij scherp zullen zijn.

3 reacties op "Strijdlustig S.K.N.W.K. 1 moet toch hoofd buigen voor koploper Kruiningen 1, 1-0"

1. Alles goed kesje

2. Harald | 22-03-2022 at 15:15 |

Hoi Kees, of heeft het te maken met het feit dat ze met de bus naar de wedstrijd zijn afgereisd ?

3. Kees Stoutjesdijk | 20-03-2022 at 11:16 |

Kruiningen speelde de beide helften op couter en dan wonnen ze elk kopduel.Ze zijn een allemaal een kop groter.Dan wanneer SKNWK een man wou passeren werd de bal meestal met hun lange benen afgepakt.Misschien heeft SKNWK vijf keer op doel geschoten maar over en naast.Het niveau van verleden week haalden ze niet
    IK dacht nog aan Mark Bleiji maar die kwam niet verder dan de zestien meter gebied.Nou ja verloren dat kan gebeuren maar gouw vergeten.Volgende week dan komt de westhoek op bezoek en die moet gewonnen worden.Mannen succes.