S.K.N.W.K. 3 Awards seizoen 2021-2022 (13) – De Opa Award is voor Gerwi Temmink

Nu het voetbalseizoen 2021-2022 er echt op zit, kunnen we uiteraard nog eventjes terugkijken. Dat doet met name S.K.N.W.K. 3 die terug kunnen kijken op een zeer geslaagd en gezellig voetbalseizoen. U heeft het afgelopen seizoen de memorabele verslagen kunnen lezen op onze website en u kunt ze uiteraard rechtstreeks volgen via hun eigen Instagram-account (https://www.instagram.com/sknwk3/) of Facebookpagina (https://www.facebook.com/SKNWK-3-100811012572795/). Plezier gegarandeerd.

Om deze voetballoze periode niet helemaal zonder S.K.N.W.K. 3 te hoeven doen, hebben de spelers van S.K.N.W.K. 3 afgelopen periode gestemd op de S.K.N.W.K. 3 Awards van het seizoen 2021-2022. Enkele geweldige categoriën 🙂

Uiteraard wordt de winnaar bekend gemaakt, maar als klap op de vuurpijl is er ook nog een interview met de winnaar !!

De dertiende categorie is:

Opa Award

Winnaar:

Gerwi Temmink

De uitslag van de stemming

 

Interview met Award winnaar Gerwi(n)

Vandaag is het de beurt aan onze leader Gerwin! We moesten als laagste senioren, speciaal voor de oude rotten, uiteraard ook een award in het leven roepen voor hun segment. De opa award! Ja en die heeft onze kapitein natuurlijk met vlag en wimpel gewonnen. Alle reden voor een uitgebreid interview met Gerwi!

Leeftijd: 64

Fysieke leeftijd: 64

Mentale leeftijd: 25

 Je hebt de opa award gewonnen. Voel je je ook daadwerkelijk de opa van het team of voel je je nog een van de jonge goden?

In mijn gedachten nog als een van die jonge goden, maar op het veld als de opa van de opa.

Wil je nog mensen in het bijzonder bedanken voor deze prijs?

Iedereen die op mij gestemd heeft natuurlijk. Ik ben wel blij met de eervolle klassering van Pierre, want zeker met hem speel ik al heel wat jaartjes.

 Wat voor plek heeft SKNWK 3 in je hart?

Als lucht. En je weet, zonder lucht kan je niet leven. Maar zonder gekheid: op voetbalgebied zit SKNWK3 diep in mijn hart, net als Go Ahead Eagles. Beide prachtige belevenissen, ieder op zijn eigen wijze. Voor wie dat hier richting mij wil vertalen als eigenwijs, ik zal je geen ongelijk geven (al verandert dat mijn gevoelens geenszins).

Hoe lang speel je nu bij het derde?

Dat moet ik wat breder trekken. Sinds ik in Nieuwerkerk woon – 1998 – speelde en speel ik steevast in het laagste seniorenteam. Of dat nu het 3e, 4e, of 5e was doet er niet toe: ze passen allemaal het best bij mijn niveau.

Voor welke clubs/teams heb je voorheen gespeeld?

Ik speel al meer dan 55 jaar voetbal. Vind het nog altijd een prachtige spelletje en ben blij dat ik in al die jaren – op een enkelbreuk rond mijn 18e – nooit geblesseerd ben (geweest). Direct afkloppen. Mijn voetbalcarrière verliep als volgt:

  1. Wesepe (4e klasse Oost Nederland, jeugd en het eerste tot mijn 24e )

Rijnmond Hoogvliet Sport (B-selectie, reserve 3e en 4e klasse, van mijn 25e t/m 40e jaar)

SKNWK (vanaf mijn 40e tot heden)

Op elke posities ben je inzetbaar?

Backs, bijna altijd rechtsback. Af en toe op het middenveld aan de zijkanten gespeeld. Maar favoriet voor mij is en blijft rechtsback. Aub nooit onder de lat. Al heb ik 1x in een legendarische wedstrijd van SKNWK – met 3 verschillende keepers – op onnavolgbare wijze de 0 weten houden. Aan de lezers de vraag welke wedstrijd dat was (ik weet het nl. niet meer hihi).

Wat voor bier drink je het liefst? Hertog of slootwater?

Grolsch. Vanaf mijn 13e/14e jaar. Dat ik op in de kantines 0.0 drink heeft te maken met dat ik nadien nog vaak met de auto moet. En ik wil toch ergens graag het goede voorbeeld geven.

Wat doe je als je niet aan het voetballen of aan het zuipen bent?

Voetballen kan ik niet, zuipen doe ik niet, dus laat ik het hier maar houden op werken, lezen, gezellig samenzijn met mijn vriendin, genieten van natuur etc.

Wie is de knapste vrouw van Nederland?

Daar ben ik na al die jaren nog steeds niet achter.

Wat is je lievelingseten?

Boerenkool

Hoe vaak kun je achter elkaar opdrukken?

Net geprobeerd. 17x

Heb je de ambitie om SKNWK 3 ooit te gaan verlaten voor een stap hogerop?

Geen haar op mijn hoofd – gelukkig heb ik die nog – die daar aan denkt. Veel te blij dat ik nog mee mag en kan hobbelen in het derde. Sowieso het leukste team natuurlijk.

Wat was vroeger je lievelingsvak op school?

Geschiedenis.

Wel eens in eigen doel gescoord? Zo ja, hoe vaak en wat was de pijnlijkste?

Volgens mij slechts 1x. Een schot dat daardoor van richting veranderde. Overigens ook maar 1x een gele kaart gehad tot op heden (voor het maken van hands).

Wat verwacht je van komend seizoen?

Opnieuw zo’n leuk seizoen, met ditmaal in elk geval sportief gezien een betere start.

Welke positie gaan we met het derde eindigen in de competitie?

De naam zegt het al, top 3.

Wat doe je om (niet) fit te blijven?

Redelijk gezond eten, drinken – veel groente, fruit, minder vlees – en wekelijks trainen voor mezelf.

Wie is je grootste voorbeeld bij SKNWK 3 en waarom?

Hier stel ik je misschien teleur, maar ik heb geen specifiek voorbeeld uit ons team. Dat kan volgens mij ook niet met zoveel unieke spelers, ieder is op zijn eigen manier wel ergens een voorbeeld in.

Hoeveel doelpunten ga je maken komend seizoen?

Laat ik dat maar op 0 houden. Ik scoorde elders al niet veel en bij SKNWK in al die jaren nog maar 1 keer, lang geleden uit bij DFS.

Maak je ideale SKNWK 3 opstelling voor aankomend seizoen!

Niet te doen voor mij als aanvoerder die principes huldigt als elke week roeien met de riemen die we hebben en iedereen om de beurt wissel.

Plaats hieronder een foto van jou als pupil en een foto van jou nu. (liefst actiefoto’s)

Toen was het geen rage om overal foto’s van te maken. Veel te duur. Heb nog wel een foto uit mijn prille jeugd, hopelijk is dat ook ok.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 3 Awards seizoen 2021-2022 (13) – De Opa Award is voor Gerwi Temmink"

  1. Grandpa | 16-07-2022 at 17:51 |

    Opa van het derde ouwe

Reacties gesloten.