Brouwershaven geeft 0-4-voorsprong uit handen

Brouwershaven-trainer Marcel Verschoor had zijn spelers in de rust nog zo gewaarschuwd: blijf scherp in het eerste kwartier na rust. Toch ging het mis. Nou ja, half dan.

In de zesde wedstrijd van het seizoen 2022/2023 kwam Brouwershaven alweer tot het vierde gelijkspel. Een zeker lijkende overwinning werd echter uit handen gegeven door ‘het NEC van de vierde klasse B’. Een 0-4-voorsprong verdween in Stad aan ‘t Haringvliet als sneeuw voor de zon. “Hetgeen je niet wilt, gebeurt”, moest Verschoor tot zijn teleurstelling vaststellen. “Het was een bizarre wedstrijd met een warrige scheidsrechter. Ik was blij dat we met 0-4 voor stonden.”
Bovenal vond Verschoor dat zijn ploeg het nooit meer had mogen weggeven. Het gebeurde toch. SNS kwam in eerste instantie terug tot 2-4. Bij deze stand kreeg SNS een onterechte vrije trap, waarvoor Brouwershaven-speler Jerom Theijssen demonstratief klapte. Dit betekende zijn tweede gele kaart en dus kon hij inrukken. Uit de vrije trap werd vervolgens gescoord en daarna werd het zelfs 4-4. Met tien man kwam Brouwershaven toch weer op voorsprong maar drie minuten voor tijd werd het 5-5. Verschoor: “Met tien man niet eens heel slecht resultaat maar niet waarop je gehoopt had”.

In dezelfde vierde klasse B consolideerde Westhoek haar derde plaats door een overwinning op Colijnsplaatse Boys. Good old Pieter de Munnik deed met twee goals een aardige duit In het zakje. Net als Westhoek scoorde Duiveland vier keer maar dan tegen Noad’67. Volgens trainer Jordy Heikens was het een duidelijke en terechte overwinning. Onder Westhoek en Duivenland nestelde WIK’57 zich op de vijfde plaats door een overwinning op SPS. WIK’57 speelde zaterdag onder leiding van Walter de Jonge en Kees Verwest die de taken van de dinsdag ontslagen trainer Richard de Moedt voorlopig overnemen.

In de tweede klasse G heeft MZC’11 (foto) even afstand moeten nemen van de bovenste plaatsen door de tweede nederlaag op rij. Was het vorige week in en tegen Hellevoetsluis onterecht, op sportpark Den Hogen Blok leed de Zierikzeese formatie een terechte 1-3-nederlaag tegen RCS.
ZSC’62 is na de zesde speelronde in de derde klasse nog altijd laatste met een punt. Op eigen veld werd met 0-1 van Kruiningen verloren. De thuisploeg verwelkomde de weer herstelde Robin Provoost en de weer ingetreden Mike de Voogd. Het kon niet voorkomen dat Kruiningen voor rust de 0-1 aantekende. Na deze treffer deed ZSC’62 haar best de stand recht te trekken. “Vanwege veel onrust en frustratie in het elftal, vooral bij jongere spelers, loopt het elke week hoog op”, gaf ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars aan. “Davey van Essen kreeg rood vanwege het duwen van een tegenstander. We zitten nu al op ruim twintig kaarten. Dat hoort niet op een voetbalveld. Voor rust al heb ik twee wissels doorgevoerd om aan te geven dat bepaalde dingen niet kunnen.” Na de pauze kon Kruiningen slechts op de counter loeren en voetbalde ZSC’62 beter. Mangelaars: “De inzet was er, het zeuren op elkaar was weg en we kregen grote kansen”. ZSC’62 had alleen de pech dat ze daarvoor niet beloond werd.

Vierde klasse B:

WIK’57-SPS 2-0 (1-0 Colin van Wanrooij, 2-0 Frank den Boer)

Colijnsplaatse Boys-FC De Westhoek’20 1-4 (1-1 Pieter de Munnik, 1-2 Delano Westerink, 1-3 Pieter de Munnik, 1-4 Mark de Feiter)

Duiveland-Noad’67 4-0 (1-0 e.d., 2-0 Dylan van Klinken, 3-0 Thijs Rentier, 4-0 Robbert de Bruine)

SNS-Brouwershaven 5-5 (0-1 Cas van der Meer, 0-2 Jerom Theijssen, 0-3 Senna Steenhorst, 0-4 Martijn Dalebout, 4-5 Francois Marteijn)