Remco Veenboer en Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 2) scoren hun 2e treffer van dit seizoen

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 5 november 2022, speelden alle drie onze seniorenteams haar zesde competitiewedstrijd. Alle drie de teams speelden een thuiswedstrijd op sportpark Het Springer. Al met al was het een matige middag. Zowel S.K.N.W.K. 1 als 3 verloren de derby tegen Bruse Boys met minimaal verschil. Het 1e zag immers Bru 1 met 0-1 zegevieren. De wedstrijd ervoor was Bruse Boys 4 met 1-2 te sterk voor ons 3e elftal. Gelukkig wist S.K.N.W.K. 2 wel te winnen. Zij versloegen M.O.C. ’17 4 uiteindelijk met 3-0.

Voor S.K.N.W.K. 1 dus helaas opnieuw geen doelpunten gisteren. Zo blijven ze na 6 competitiewedstrijden steken op twee punten en slechts 3 doelpunten.. Hopelijk kunnen ze zaterdag in opnieuw een thuiswedstrijd, dan is D.V.V. ’09 1 de tegenstander, eindelijk eens een keer de winst pakken (en zodoende dus ook weer eens een duit in het zakje doen op de topscorerslijst).

S.K.N.W.K. 2 blijft ook na 6 duels nog steeds de volle buit pakken. Al ging dat net als vorige week ook gisteren niet heel makkelijk. Tegenstander M.O.C. ’17 4 bestond uit behoorlijk wat ‘oudere’ (overigens met alle respect) spelers, maar die konden zeker lekker voetballen. Bij S.K.N.W.K. was good-old Wilco de Valk weer van grote waarde. Eerst had hij een prima assist op Remco Veenboer, die met zijn 2e treffer van dit seizoen S.K.N.W.K. 2 op voorsprong zette. Dat de gasten voor de rust niet op gelijke hoogte kwamen had twee oorzaken. Eén was dat keeper Ryan Boogerd in bloedvorm stak en maar niet wilde wijken. En twee was dat ze een aantal seconden voor de rust een strafschop snoeihard op de paal schoten.

Remco Veenboer (16) scoorde gisteren de openingstreffer namens S.K.N.W.K. 2

In de 2e helft was het Wilco zelf die de 2-0 liet aantekenen na een schitterende combinatie over de as van het veld. De 3-0 was ook een plaatje nadat een speler van M.O.C. ’17 4 op schitterende wijze zijn eigen doelman wist te verschalken……..

Wist S.K.N.W.K. 3 vorige week de spannende derby tegen Z.S.C. ’62 2 met 4-3 te winnen, gisteren zaten ze net aan de verkeerde kant van de score. Via Erwin Bos kwamen ze nog wel op 1-0 (voor Erwin zijn eerste doelpunt van het seizoen). Echter hierna was het matig aan Nieuwerkerkse zijde. De gasten wisten uiteindelijk nog 2x te scoren en zodoende S.K.N.W.K. 3 de 2e nederlaag van het seizoen te bezorgen.

Absolute clubtopscorer op dit moment blijft Dirk-Jan Hoek. Hij scoorde dit seizoen al 10x namens S.K.N.W.K. 3. Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) scoorde gisteren niet en blijft steken op vijf doelpunten. Rowan Mol (heeft jammergenoeg weer aangegeven dat hij gaat stoppen met voetballen) blijft dus op 3 treffers steken. Acht spelers scoorden er dit seizoen twee. Hierbij dus o.a. Remco Veenboer en Wilco de Valk die gisteren dus scoorden namens S.K.N.W.K. 2.

Volgende week zaterdag, 12 november a.s., komen alle drie onze seniorenteams weer in actie voor de competitie. Dus dan nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De topscorerlijst ziet er na de 6e speelronde als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2022-2023/*