Weer geen Zeeuwse punten in 3B: degradatiespook knijpt keel nog verder dicht

DERDE KLASSE B Het blijft huilen met de pet op voor de Zeeuwse ploegen in de derde klasse B. Voor de tweede opeenvolgende speelronde werden alle partijen verloren. ZSC’62 was nog het dichtst bij een resultaat in Halsteren, om uiteindelijk met 3-1 te capituleren.

Ben van den Aarssen 15-04-23, 18:33 Bron: PZC

Ook SKNWK kon het in eigen huis niet bolwerken tegen koploper Moc’17: 0-2. Tholense Boys leed een dramatisch verlies tegen Kogelvangers: 0-4. Kapelle boog geflatteerd met 2-5 voor DVV’09. Kruiningen kon geen vuist maken tegen Prinsenland: 0-3.

Kapelle-DVV’09 2-5: Joost van der Veer opende al vroeg in de wedstrijd de score voor de bezoekers. De vreugde om de gelijkmaker van Ralph van der Dries duurde niet lang. Want nog voor de pauze liep de ploeg uit Dirksland via Jurre Toes uit naar 1-2. Kapelle maakte het zich volgens coach Shane van Bogaert niet gemakkelijk door kort na rust een derde goal tegen te krijgen, met Bart-Jelle van Dam als schutter. ,,Precies waarvoor we in de kleedkamer hadden gewaarschuwd.’’ Een terecht met rood bestrafte tackle van Timo Weijer was het breekpunt in de wedstrijd. Kapelle was na de aansluitingstreffer van Koen van Os (2-3) op zoek naar de gelijkmaker. ,,We namen risico’s en brachten de tegenstander net een beetje aan het wankelen’’, keek Van Bogaert terug op het cruciale moment. Joost van den Boogert en Jurre Toes legden vervolgens de 2-5 eindstand vast. ,,Zij hadden voldoende kwaliteit om die numerieke meerderheid uit te spelen.’’

Kruiningen-Prinsenland 0-3: Kruiningen-coach Marvin Paauwe was na afloop realistisch. ,,We verliezen van een betere ploeg.’’ In de eerste helft maakten Martijn Visser en Jim Kanters optimaal gebruik van steken die de defensie van de thuisclub liet vallen. Na de hervatting gooide de thuisclub, gesteund door de wind in de rug, alle remmen los. ,,Zonder dat we opgelegde kansen wisten te creëren.’’ In de slotfase viel het doek, na een treffer van Rik van Langerak: 0-3. Even later moest Van Langerak nog met rood naar de kant, na een opmerking die niet door de beugel kon.

SKNWK-Moc’17 0-2: Na twee onnodige goals keek SKNWK bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Joshua Becht schoot van ruim dertig meter een vrije trap binnen: 0-1. Een slecht weggewerkte voorzet leverde de 0-2 van Milad Najib op. In de tweede helft pakte SKNWK het volgens interim-coach Peter van der Cingel goed op. ,,We wisten ze aardig in de tang te houden.’’ Het offensief leverde een open kans voor Tim de Looze en een goede mogelijkheid voor Jarno van Nieuwenhuizen op. De begeerde aansluitingstreffer kwam er niet, zodat de thuisclub andermaal met lege handen afdroop. Van der Cingel vond de lijstaanvoerder niet overtuigend. ,,Eigenlijk verliezen we, zonder dat we echte kansen weggeven.’’

Het SKNWK van interim-trainer Peter van der Cingel ging zaterdag, net als alle andere Zeeuwse ploegen in de derde klasse B, onderuit. © Sandra Schimmelpennink

Halsteren-ZSC’62 3-1: Halverwege leidde ZSC verrassend met 0-1 na een uitgespeelde aanval, aan de rechterkant opgezet door Jesper Kriens en met het hoofd afgerond door Mike de Voogd. Tien minuten na de hervatting werd Berné Akkermans vastgehouden en mocht Kriens vanaf de stip aanleggen. Via de keeper kwam de bal op de lat en in de herkansing kopte de penaltynemer nog eens op het aluminium. ZSC-coach Edwin Kriens probeerde te berusten in de misser van zijn zoon. ,,Zulke dingen overkomen je als je in de hoek zit waar de klappen vallen.’’ Plots begon de tot dan perfecte organisatie bij de ploeg uit Scharendijke te haperen, ook al omdat Sem van der Linden moest uitvallen. Thom Luyks (1-1) en Sven Oerlemans (2-1) stelden binnen de kortste keren orde op zaken voor de Brabanders. In de slotfase legde Merlijn Roels de 3-1 eindstand vast.

Tholense Boys-Kogelvangers 0-4: Het nog altijd met veel invallers spelende Tholense Boys kon niet op tegen een sterk uit de startblokken komend Kogelvangers. Al in het eerste kwartier wisten Edgar van der Giesen en Jorn Moerland de Tholenaren op een 0-2 achterstand te zetten. Kort na de hervatting sloegen Youri van Laarhoven en Robert Braber toe en keek de ploeg van Arie van der Zouwen tegen een negatieve marge van 0-4 aan. Plichtmatig werd de besliste partij uitgespeeld.