Vandaag de wedstrijd op het programma tegen koploper M.O.C. ’17 1 uit Bergen op Zoom. Zij waren deze middag te gast in Nieuwerkerk op sportpark Het Springer. S.K.N.W.K. miste vandaag Dominique Prins en de langer geblesseerde Stijn Dooge. Op het slechte veld namen de gasten gelijk het initiatief na de aftrap. Dit kwam mede ook door het windvoordeel dat zij hadden in de eerste helft.

Echte kansen leverde dat niet op, maar twee zeer ongelukkige momenten van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel leverden de gasten wel een 0-2 voorsprong op. S.K.N.W.K. kon zelf eigenlijk zelden gevaarlijk worden en Daan moest even later nog ingrijpen bij een kopbal vlak voor z’n neus. Zonder verder noemenswaardige momenten werd de rust met 0-2 bereikt.

In de tweede helft een totaal ander beeld M.O.C. ’17 werd terug gedrongen en kwam eigenlijk niet meer aan voetballen toe. In eerste instantie leverde het nog geen kansen op voor de thuisploeg, maar dat kon eigenlijk niet uitblijven. Een veel feller S.K.N.W.K. hield de druk goed op de gasten en na een prima pass van Tim de Looze kreeg spits Jarno van Nieuwenhuize een uitgelezen kans om de 1-2 op het bord te schieten, maar de bal vloog net voorlangs.

Even later schoot Tim v/d Cingel in vrije positie net naast. Bij M.O.C. lukte er vrijwel niks meer en ze mochten van geluk spreken dat het vizier bij de thuisclub, zoals helaas wel vaker dit seizoen, niet op scherp stond. De grootste kans was voor Tim de Looze, maar tot twee keer toe kreeg hij de bal van twee meter afstand niet langs de doelman.

Aan de andere kant redde Daan v/d Cingel nog twee keer op een paar uitvallen en bleef het zodoende 0-2 in een zeer sportieve wedstrijd. Zoals bijna wekelijks het geval is voetbalde S.K.N.W.K. weer prima mee maar door zeer ongelukkige tegengoals en gebrek aan scorend vermogen ging deze wedstrijd weer verloren.

Volgende week is S.K.N.W.K. vrij (i.v.m. een oneven aantal ploegen in de competitie). De week erop wacht de thuiswedstrijd tegen Kogelvangers. Een mooie kans op de eclatante 6-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. En ook gewoon een goede mogelijkheid om te tonen dat we ook nog eens kunnen winnen, want dat is de laatste wedstrijden helaas niet gelukt, maar zat er een aantal keren zeker in.

Succes !!

Toon v/d Berge

3 reacties op "Koploper M.O.C. ’17 pakt in eerste helft de nodige voorsprong (0-2) en trekt dit over de streep"

1. P. v.d. C. | 16-04-2023 at 20:08 |

Nou Kees, voel me nu wel verplicht om te reageren natuurlijk. Natuurlijk heel fijn dat jij, als al wat oudere vaste supporter, (bijna) elke wedstrijd de moeite neemt om de wedstrijd op geheel eigen wijze te analyseren. Soms positief, vaak beetje negatief, of kritisch. In ieder geval fijn dat je niet anoniem reageert. Helaas sla je wel heel vaak de plank mis, wat op zich dan ook weer wel lachwekkend is. Daarom, Kees, gewoon doorgaan waar je mee bezig bent, dan doen wij dat ook, met hopelijk binnenkort een verdiende overwinning voor de jongens en onze mooie club. We werken er in ieder geval 2x in de week keihard aan op de trainingen. Je bent natuurlijk, zoals iedereen, welkom om eens naar een training te komen kijken.