Dit is Zenya Deurloo, één van de nieuwe gezichten van Kloetinge

Bron: www.omroepzeeland.nl

Hij begon met voetballen op velden in Nieuwerkerk bij SKNWK, via Zierikzee kwam Zenya Deurloo (20) in de jeugd terecht van Feyenoord. Na acht jaar in Rotterdam te hebben gespeeld, verkaste hij naar SC Heerenveen. Nu is hij terug in zijn thuisprovincie en wil hij bij Kloetinge presteren in de Derde Divisie.

Een buitenkansje, zo noemde zijn nieuwe trainer Jurriaan van Poelje de overstap van Deurloo naar Kloetinge. De flankaanvaller vindt zichzelf een creatieveling met een goede techniek. “Ik heb een goede trap in mijn linkerbeen.” De supporters van de Bevelandse ploeg hebben met Deurloo dus iets om naar uit te kijken. Deurloo is één van de zes spelers die deze zomer aan de selectie van Kloetinge werd toegevoegd.

poster

Dit is Zenya Deurloo, één van de nieuwe gezichten van Kloetinge

Ik was klaar voor een nieuw avontuur, vooral op maatschappelijk gebied”, motiveert Deurloo voorafgaand aan de eerste training van het seizoen zijn keuze om SC Heerenveen in te ruilen voor Kloetinge. “Ze zijn hier ambitieus. De Derde Divisie is een goed niveau. Dat spreekt me aan.

Derby tegen Hoek

De amateurvoetbalwereld wordt een nieuwe omgeving voor Deurloo die sinds zijn achtste bij een profclub zat. “Het zal even wennen zijn.” Deurloo komt bij Kloetinge zijn oude teamgenoot Jeffrey Theunisse – afkomstig uit Dirksland- weer tegen. Samen speelden ze al in de jeugd van SC Heerenveen.

Deurloo zag vorig jaar beelden van de derby tussen Kloetinge en GOES. Dit jaar speelt hij in de Derde Divisie tegen Hoek, de Zeeuwse klassieker. “Vorig jaar zag het er al heel mooi uit. Het is gaaf om voor zoveel mensen te gaan spelen. Ik heb ontzettend veel zin om tegen Hoek te gaan spelen.”

Lees ook:

‘Ambitieus Kloetinge moet de beste club van Zeeland zijn’