Seizoen ’23-’24 voor S.K.N.W.K. 1: 10 derby’s, nieuwe tegenstanders, oude bekende én een nieuwe klasse

Afgelopen vrijdag heeft de K.N.V.B. de indeling voor de A-categorie bekend gemaakt. Voor S.K.N.W.K. 1 betekent dit een indeling in de vierde klas C. Dat is op zich al ‘een nieuwtje’. Want alle seizoenen die de blauw/zwarten tot nu toe in de vierde klas K.N.V.B. speelden, bivakkeerden ze zij het in de vierde klas A of B, maar dus nog nooit in C.

Ze spelen in ieder geval 10 derby’s, omdat ook de andere vierde klassers van Schouwen-Duiveland, te weten Duiveland, ASV Brouwershaven, W.I.K. ’57, FC De Westhoek ’20 en Z.S.C. ’62  in deze klasse zijn ingedeeld. Dat zijn natuurlijk altijd leuke wedstrijden op zich met hopelijk veel publieke belangstelling.

Met Bevelanders en Colijnsplaatse Boys ontmoeten ze twee ploegen die ze in het verleden al veel vaker zijn tegen gekomen. Zo was de ploeg uit Kamperland al 26x een opponent tijdens een (na-)competitiewedstrijd. Overigens dateren de laatste ontmoetingen voor de competitie tussen beide teams al weer uit het seizoen 2013-2014. Colijnsplaatse Boys was nog veel vaker de tegenstander van de Nieuwerkerkers. De laatste ontmoetingen tussen beiden zijn nog niet zo lang geleden, namelijk seizoen 2021-2022. De plaatselijke v.v. uit Colijnsplaat was maar liefst 46x tegenstander van S.K.N.W.K. 1 tijdens een (na-)competitieduel.

De overige vier tegenstanders zijn afkomstig van Goeree Overflakkee. Dit zijn S.N.S. uit Stad aan het Haringvliet, W.F.B. uit Ouddorp F.I.O.S. uit Achthuizen en Herkingen ’55. Alleen S.N.S. was al eens tegenstander van de blauw/zwarten. We moeten dan echter terug naar het seizoen 1982-1983. In de 4e klas K.N.V.B. (er waren toen nog afdelingsklassen) werd toen 2x de strijd aangegaan tussen deze ploegen. De uitwedstrijd werd toen met 2-0 verloren door S.K.N.W.K. In het thuisduel op sportpark ‘Het Springer’ eindigde het duel toen in 1-1. De Nieuwerkerse treffer werd gescoord door Bram Roks vanaf de strafschopstip. S.K.N.W.K. zou na dat seizoen degraderen uit de 4e klas K.N.V.B. en weer terug zakken naar de 1e klas afdeling.

Door deze competitie-indeling in de vierde klasse C missen we wel vele bekende Zeeuwse opponenten. Wat verder opvalt is dat we ook onze tegenstanders van het eiland Tholen, die we ook heel vaak zijn tegengekomen, dit seizoen ‘mislopen’. Zij zijn allen ingedeeld in de Vierde klasse A, B en/of D. Overigens zal deze ‘nieuwe’ indeling zeker ook te maken hebben met de vele nieuwe zaterdag 4e klassers aankomend seizoen. Zo spelen in de vierde klas A veel ploegen uit Zeeuws-Vlaanderen die tot voor kort nog actief waren in het zondagvoetbal.

De complete indeling van de vierde klas A / B /  C / D  is als volgt:

 

2 reacties op "Seizoen ’23-’24 voor S.K.N.W.K. 1: 10 derby’s, nieuwe tegenstanders, oude bekende én een nieuwe klasse"

  1. Leuk om wat van je te lezen Marselllll ;-). We zien elkaar volgend seizoen.

    Fijne vakantie hoor !!

  2. marcel verschoor | 12-07-2023 at 15:44 |

    super leuk om tegen me jeugdliefde te voetballen als trainer van brouw!!!
    kijk vooral uit om martijn neele ( me favoriete speler van vroeger ) weer te ontmoeten en bij te babbelen en knabbelen.
    zie je allemaal weer op nieuwerkerk groet marsel

Reacties gesloten.