Onnodige nederlaag voor S.K.N.W.K. 1 tijdens eerste bekerwedstrijd van het seizoen

Na drie weken trainen en aan aantal oefenwedstrijden stond voor S.K.N.W.K. 1 vandaag de eerste ‘echte’ test op het programma. Op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ begon voor de blauw/zwarten het bekertoernooi tegen Veere 1.

Onze nieuwe hoofdtrainer (rechts) met naast hem leider Peter v/d Cingel

Langs de lijn een nieuwe man, want met ingang van dit seizoen is de zeer ervaren trainer/coach Johan Sulkers nu de hoofdtrainer in Nieuwerkerk. Maar ook binnen de lijnen behoorlijk wat vernieuwing (lees: verjonging) door het vertrek van een vijftal spelers (naar een andere club of een lager team bij S.K.N.W.K.). Genoeg potentie voor in de toekomst, maar met de jeugdigheid kun/mag je op dit moment verwachten dat het nog wel eens wat wisselvallig kan zijn (zowel per wedstrijd als zelfs fases in de wedstrijd).

Wel of geen overtreding van de doelman op David v/d Broek……

In het begin van dit bekerduel was het vooral aftasten aan beide kanten. S.K.N.W.K. kreeg wel wat kansjes. Maar het schot was of te zwak of de laatste aanname was net goed. En misschien verdienden de blauw/zwarten wel een strafschop toen spits David v/d Broek door de doelman van de tegenstander binnen de 16 onreglementair werd afgestopt. Maar de scheids zag dit niet en liet dus doorspelen.

Hier gaat de 0-1 tegen de touwen

Bij de eerste echte goede uitval van Veere 1 was het wel gelijk raak. Het was toen overigens al bijna rust. Omdat de rugdekking ontbrak konden ze via een snelle counter over de rechterflank opstomen richting het S.K.N.W.K.-doel en het moet gezegd, de afwerking was prima, 0-1.

Maar gelijk erna ook al weer de 1-1

Echter nog voordat een ieder dit had verwerkt, was de stand ook al weer gelijk. Het was Dominique Prins die zijn tegenstander te slim af was en de bal van hem kon afpakken. Hij zag dat de keeper van Veere (te) ver voor zijn doel stond en middels een keurige boogbal over de goallie ging de bal tegen de touwen, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Doelpuntenmaker Dominique Prins wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten

In de tweede helft een behoorlijke hoeveelheid corners en vrije trappen voor S.K.N.W.K. Echter werd hieruit niet meer gescoord door de thuisploeg.

Een van de vele corners in de 2e helft van dit bekerduel

Een terugspeelbal van S.K.N.W.K. werd de thuisploeg fataal. S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel raakte de bal niet goed en speelde deze zo in de voeten bij de tegenstander. Deze konden daardoor opstomen naar het Nieuwerkerkse doel en de 1-2 tegen de touwen werken. Het slotoffensief van de blauw/zwarten was niet doortastend genoeg om nog voor de gelijkmaker te zorgen. Zodoende eindigde deze eerste bekerwedstrijd in een toch eigenlijk wel onnodige 1-2 nederlaag. Een gelijkspel had de verhoudingen wat dat betreft beter weergegeven deze middag.

De aanleiding tot de 1-2

Helaas binnen 🙁

Bijna ging de bal alsnog tegen de touwen uit een vrije trap van Tim v/d Cingel. De keeper van Veere dacht dat de bal naast zou gaan en liet dit ook blijken. Echter kwam deze via de paal toch weer terug het veld in. Via wat geluk kon hij de bal alsnog oppakken en dus zijn doel schoonhouden.

Bijna toch nog de 2-2, maar helaas via de paal…….

…… alsnog in de handen van de keeper

Het andere duel in deze poule ging tussen G.P.C. Vlissingen 1 en Bruse Boys 1. Laatstgenoemde bleek duidelijk een maatje te groot en wonnen dan ook met 0-4. Volgende week wacht voor S.K.N.W.K. 1 in Bruinisse Bruse Boys 1 in de 2e wedstrijd van deze bekerpoule. Aftrap op sportpark Volharding is 14:30 uur. Willen de blauw/zwarten nog een rol van betekenis spelen in deze bekerpoule mag er in ieder geval niet worden verloren.

De mannen van het 3e na hun oefenpotje tegen JO19-1 op het dakterras aan een koude klets

Bekijk elders op deze site nog meer foto’s van deze bekerwedstrijd.

 

1 reactie op "Onnodige nederlaag voor S.K.N.W.K. 1 tijdens eerste bekerwedstrijd van het seizoen"

  1. Kees Stoutjesdijkco | 03-09-2023 at 16:49 |

    Ja ze hebben drie duels gewonnen en de rest verloren.Dat betekend dat ze ook de
    wedstrijd verloren hebben.Als je duels wint heb je ook kans om te scoren.Wat een speler betreft die hoort thuis op het middenveld zijn naam is Remco vd Berg.Remco heeft de ruimte nodig om zijn solo acties te kunnen maken.Volgende week tegen BB op Bruinisse. Succes jongelui.

Reacties gesloten.