Dit weekend begon dan dan competitie voor S.K.N.W.K. 1. Na een best wel matige voorbereiding, overigens niet geheel onlogisch, omdat 5 spelers door verschillende redenen er niet meer bij zijn, moesten de blauw/zwarten puzzelen om tot een representatief elftal te komen in de vierde klas. Dit alles onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer, Johan Sulkers (die gelukkig ook dit seizoen weer wordt bijgestaan door onze vaste leider bij het 1e, Peter v/d Cingel).

Tegenstander in de eerste wedstrijd op ons eigen sportpark was het eveneens uit de derde klasse gedegradeerde Bevelanders, Dit was dus gelijk een goede test voor S.K.N.W.K. 1 om te kijken waar ze echt staan. Immers de uitslagen uit de voorbereiding konden ons hierover nog heel veel melden.

De beginfase was aftastend en het was Bevelanders dat iets meer balbezit had dan S.K.N.W.K. zonder overigens tot grote kansen te komen. Het zeer jonge team der blauw/zwarten kroop steeds meer uit de schulp en na 25 minuten kwam het zelfs op voorsprong toen na een fijne voorzet van Bas van Dijke, Dominique Prins van dichtbij via een verdediger de 1-0 op het bord zette.

De thuisploeg leek nu even door te drukken, want na een voorzet van Remco van den Berge was het spits David van de Broek die de bal verkeerd raakte en zo ging de kans op 2-0 voorbij. Overigens was er aan de andere kant ook een waarschuwing van de gasten middels een bal op de paal.

Een paar minuten voor de rust kwamen de ‘Kamperlanders’ op gelijke hoogte. Een hoge voorzet werd in de zestien gekopt en van dichtbij ingeschoten waarop de prima keepende Daan v/d Cingel uitstekend reageerde, maar in de rebound werd toch de 1-1 binnen geschoten. Ruststand derhalve 1-1.

De tweede helft was het eigenlijk S.K.N.W.K. wat de klok sloeg. Na een kwartier kwamen er na een aantal prima aanvallen een paar opgelegde kansen voor de thuisploeg, maar de bal wilde er niet meer in. Na een prachtige pass van Remco v/d Berge was het Bas van Dijke die een grote kans kreeg op 2-1 maar zijn inzet belandde net naast de verkeerde kant van de paal vanwege (Bas: “De wind stond verkeerd !!! anders was hij er zeker in gegaan”).

Even later een prima actie van Remco over rechts maar zijn voorzet werd door de ingevallen Bela de Bloeme over geschoten. Weer even later vond Dominique Prins Stijn Dooge in de zestien maar met z’n mindere links schoot Stijn de bal keihard op de lat. Zo hielden we Bevelanders eigenlijk zelf in leven.

Als je dan zelf niet scoort, moet je oppassen dat de bal niet aan de andere kant binnen valt. Zo moest onze keeper Daan vd Cingel al zijn talenten aanspreken om Bevelanders van een ietwat onverdiende tegengoal af te houden. Gelukkig  hield Daan doel schoon.

Na 94 minuten vond scheidsrechter Rick v/d Berge (overigens geen familie van 😉 ) het welletjes en floot de wedstrijd ten einde, 1-1. En daar konden misschien beide ploegen mee leven al had S.K.N.W.K. na rust een aantal enorme kansen om de drie punten in Nieuwerkerk te houden…

Al met al toch een goed resultaat voor een strijdend S.K.N.W.K. dat bij voorbaat zeker had getekend voor een punt. Volgende week de pittige uitwedstrijd bij Herkingen ’55, maar met dezelfde inzet als deze wedstrijd moet het goedkomen. Aanvang volgende week is 14:30 uur.

1 reactie op "Verdiend punt S.K.N.W.K. 1 al had er misschien wel meer ingezeten tegen Bevelanders 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 24-09-2023 at 11:06 |

De beste wedstrijd was tegen Bruse Boys.Maar ze verloren toch met 2-0.DE opstelling was toen anders als nu.Maar goed dat is voor de trainer.Wat een onsportieve ploeg was Beveland.Ze tikten elke keer de bal weg als SKNWK moest ingooien.Maar de scheids zegt daar niks van.Volgende week naar Herkingen.Succes mannen.