S.K.N.W.K. 1 in extremis alsnog naar verdiend punt in derby tegen Duiveland 1

Gisteren stond op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby op het programma tussen de twee buren S.K.N.W.K. 1 en Duiveland 1. Op ons hoofdveld dat er op dit moment prima bij ligt had S.K.N.W.K. 1 voor de ogen van flink wat publiek de eerste helft het windvoordeel. Duiveland beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter en de thuisclub probeerde aanvallend een vuist te maken.

Er stond gisteren best wat publiek rondom het veld

Echter het veldspel was van beide ploegen bedroevend en er gebeurde dan ook tot een kwartier voor rust eigenlijk helemaal niks. Als er al een ploeg aanspraak mocht maken op een doelpunt, was het thuisploeg, maar het vizier stond nog niet op scherp. Uit het niets kwamen de gasten uit Oosterland op voorsprong na matig verdedigen van S.K.N.W.K.-kant, 0-1.

De 0-1

Vrijwel gelijk na de aftrap kreeg de thuisploeg een aantal grote mogelijkheden om gelijk te maken. Eerst stuitte spits David v/d Broek op de goed uitgekomen doelman en even later werd een hakbal van Tim de Looze van de lijn gehaald en ook in de rebound kreeg hij de bal er niet in. Ook Duiveland werd nog een keer gevaarlijk voor de rust, maar ook nu stond er een S.K.N.W.K.-verdediger goed geposteerd op de doellijn. Rust derhalve 0-1…..

David v/d Broek met een grote mogelijkheid op de gelijkmaker voor de rust

In de tweede helft werd het spel er zeker niet beter op. S.K.N.W.K. kwam eigenlijk niet meer in de buurt van het Duiveland-doel en ook de geel/zwarten wisten elkaar nauwelijks te bereiken. Even werd het een echte derby toen een speler van de gasten veel te hard in kwam met een vliegende tackle op Bas van Dijke. Hij mocht van geluk spreken dat dit onbestraft bleef (en Bas gelukkig verder kon spelen). Wel werd hierdoor het vuurtje een beetje opgestookt en dat was wel nodig ook.

Aanleiding tot een klein opstootje (na een veel de grove overtreding)

S.K.N.W.K. 1 kreeg uiteindelijk een strafschop na een overtreding op Tim de Looze binnen de 16. Echter werd deze teniet gedaan wegens vermeend buitenspel.

Strafschop……..

Dat gold later ook voor de gelijkmaker van Tim v/d Cingel. Hij vertrok vanachter de verdediger en scoorde beheerst de 1-1, nadat hij doelman had omspeeld. Echter ook nu werd dit afgevlagd en afgefloten. Maar er zat dus zeker meer in voor de blauw/zwarten, als ze er zelf ook maar in wilden geloven.

De gelijkmaker van Tim v/d Cingel…….

…… wordt afgevlagd

Heel verrassend kwamen de gasten even later zelfs op 0-2 nadat S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel van net buiten de zestien in de korte hoek werd verrast, 0-2.

En dan valt aan de andere kant, de 0-2

Het leek eigenlijk al beslist, totdat Tim de Looze met een mooi afstandsschot onverwachts de achterstand verkleinde tot 1-2. S.K.N.W.K. kreeg door deze opsteker weer wat kleur op de kaken en nog geen 3 minuten later lag de 2-2 ook al in het mandje !! Het was aanvoerder Tim v/d Cingel die na een hoge bal in de zestien van dichtbij kon scoren 2-2.

De 1-2 van Tim de Looze

En niet veel later de 2-2 van Tim v/d Cingel

De thuisploeg rook nu bloed en wilde het spel weer snel hervatten op zoek naar misschien nog wel meer. Echter in de laatste vijf minuten was Duiveland nog het dichtst bij een treffer, maar gelukkig kopte S.K.N.W.K.-verdediger Jari Goudswaard de bal weg op de doellijn. Zo eindigde deze matige derby in een misschien wel terechte 2-2 waarbij beide ploegen eigenlijk geen punt(en) verdienden. Uiteindelijk konden ‘wij’ nog het meest blij zijn, want na een 0-2 achterstand toch nog een punt uit het vuur slepen is natuurlijk toch meegenomen.

Nog een prima redding van Jari Goudswaard

Na 94 minuten floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter Bousrima voor het einde van deze matte derby. Volgende week opnieuw een derby voor S.K.N.W.K. 1 als we op bezoek in Kerkwerve bij W.I.K. ’57 . Hopelijk gaat het niveau een paar tandjes naar boven……….

#scheidsbedankt

De eindstand

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 in extremis alsnog naar verdiend punt in derby tegen Duiveland 1"

1. Vergeet ook die mooie treffer van Pim de Looze niet he Mees 😉

2. Kees Stoutjesdijk | 08-10-2023 at 11:09 |

Goede doelpunten maar een beetje te laat.Als je een wedstrijd wil winnen dan moet in het begin al afstand nemen.in het vervolg moet dat zeker gebeuren.Dan Pim v d Cingel met zijn afgekeurde doelpunt.Ik stond in een lijn.Pim passeede een back en scoorde.Volgende week naar Wik succes mannen.