Samenvatting wedstrijd ST Brouwershaven/Z.S.C. ’62 Vr. 1 – ST Bruse Boys/Duiveland/S.K.N.W.K. Vr. 1

https://www.facebook.com/fenlvanpagee

‘het gaat niet om verschil in kwaliteit’

SAMENSTELLINGEN TEGEN ELKAAR

BROUWERSHAVEN – Zaterdag 14 oktober stond op de wedstrijd Brouwershaven/Zsc’62 VR1 – Bruse boys/Duiveland/Sknwk VR1. En daarvoor kregen we een uitnodiging, niet privé maar in een bericht uitgenodigd.
‘maak de vergelijking gewoon niet’

Als ‘Razende Reporter’, maar ook als voetballiefhebber loop ik al een tijdje mee in deze sport. En dan weet je dat het er soms best hard aan toe gaat, het niveau in het vrouwenvoetbal zou zeer matig zijn en een reden om er niet naar te kijken. Kortzichtig en bovendien onterecht, in bijvoorbeeld de tennissport wordt die vergelijking nooit gemaakt. En die hoef je ook niet te maken, het manlijke geslacht is nu eenmaal anders dan het vrouwelijke geslacht. De motoriek anders, fysieke gesteldheid (kracht), in de sport is het gebruikelijk om dan ook te sporten tegen je eigen sekse. Bij vechtsporten idem eigen sekse tegen elkaar om deze feiten. En juist daarin kan iedereen zich op een eerlijke wijze meten met de ander. Bovendien is de sport bedoeld voor in eerste plaats de benodigde ontspanning in teamverband, voor wie iedereen die graag voetbalt. Los van het voorgenoemde zijn er vrouwen die niet zouden misstaan in het herenvoetbal, omdat ze over veel talent beschikken. Het gaat erom dat elke speler/speelster straalt op het veld, ongeacht niveau of sekse. Om deze reden zijn voor mij dan ook alle wedstrijden de moeite waard om af te reizen, zie mezelf terug aan de glimlach van anderen. En daar waak ik over, wordt teveel onterecht tenietgedaan.

Zelf zie ik het dan ook als een tekortkoming wanneer iemand laatdunkend, kleinerend spreekt over het vrouwenvoetbal.

‘de dames levereden wederom het bewijs’

Maar liefst vijf clubs vertegenwoordigd in twee samenstellingen, zij lieten alles zien waar ik op hoopte. De wil om te winnen aan de hand van de strijd die werd geleverd, dat enkele er bovenuit staken maakte in deze niets uit. Eerder leerzaam voor de anderen, daar trekken zij zich weer aan op. Veel doelpunten, waarvan helaas de mooiste er niet goed op. Ik zag na het eindsignaal pas dat de strijd gestreden was, tot de laatste seconde de passie. Deze dames voetballen graag, lieten bij vlagen ook zien dat ze dat kunnen. Boeken elke wedstrijd progressie, en dat geeft voldoening. In deze wedstrijd het verschil in niveau aanwezig, waar dat een andere keer meer in evenwicht is. Het verliezende team straalde er niet minder om, ik zag mezelf terug als voetballer. Of het nu profs zijn, jeugdvoetbal, dames of heren, G-voetbal of walking-football, dat maakt me niet zoveel uit.

Dames, maar ook de heren als begeleiding, heb genoten van jullie als geheel. Ook van het niveau, de meerderheid van jullie speelsters zichtbaar ervaren in de sport. Maar evengoed van de dames die nog maar net kennis maken met de sport.

De Razende Reporter

https://www.facebook.com/fenlvanpagee/videos/6095224273912185