Vandaag een heuse topper op het programma op sportpark Het Springer. S.K.N.W.K. 1 moest op eigen veld aantreden tegen de nummer 1 op de ranglijst, FC De Westhoek ’20 1. S.K.N.W.K. dat  het meer dan goed doet met een mooie tweede plek op de ranglijst begon zonder de geblesseerde Dion de Jonge en de langer geblesseerde Max Jongebreur.

Beide teams betreden het hoofdveld op sportpark Het Springer

De eerste helft kon eigenlijk zeer weinig over gemeld worden, want beide ploegen waren op het oog heel erg voorzichtig  en veel risico werd er niet genomen.  De grootste kans was namens de thuisclub voor Tim de Looze, maar waar hij met rechts moest schieten, verkoos hij te kappen en met links te schieten maar dat was een prooi voor de westhoek doelman. Tot aan de rust gebeurde er bijzonder weinig en was het daarom dan ook niet raar dat het 0-0 stond met de rust.

Dé kans voor Tim de Looze in de 1e helft

In de tweede helft zette S.K.N.W.K. aan en drong het de westhoek achteruit. Vlak na de rust werd Tim v/d Cingel overduidelijk met twee handen in de rug naar de grond geduwd in het zestienmetergebied. Echter vond de leidsman het geen overtreding en liet dus gewoon doorspelen.

Begin 2e helft overduidelijke overtreding op Tim v/d Cingel, maar deze bleef onbestraft

Aan de andere kant een prima redding van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel

Uit de tegenaanval een goed schot van FC De Westhoek, maar doelman Daan v/d Cingel tikte de bal over de lat. De thuisploeg nam gelijk het initiatief en nu kwamen de kansen wel. Remco v/d Berge ging na een goede pass van Dominique Prins op weg naar de doelman, maar hij wachtte te lang om tot een schot te komen.

Remco wacht te lang en ziet zijn inzet smoren

Toch bleef het met deze brilstand oppassen voor een tegenaanval. Een schot in de korte hoek van de gasten, maar ook nu redde Daan bekwaam. Aan de andere kan was het opnieuw Remco v/d Berge die na goed verlengen van Tim de Looze vrij op de keeper kon afgaan, maar de matige inzet werd door de doelman gered met de voet.

Opnieuw een prima redding van ‘Odana’

De blauw/zwarten bleven aanzetten en na een mooie voetbeweging van Remco kon de immer sleurende aanvoerder Tim v/d Cingel op de doelman afgaan, maar Tim schoot te gehaast en de doelman kon simpel redden. Toch kwam S.K.N.W.K. uiteindelijk dikverdiend op voorsprong. Na een actie van Remco v/d Berge over rechts trok hij de bal hard voor en was het Tim de Looze die van dichtbij de 1-0 op het bord zette.

Yessss

De Westhoek probeerde nog wat terug te doen. Uit een corner (dat eigenlijk gewoon een achterbal was) was er een inzet van de gasten, maar Tim v/d Cingel werkte de bal vlak voor de doellijn weg en even later redde Daan weer bekwaam op een inzet van dichtbij.

Een geweldig schot van Tim de Looze

Spat uiteen op de lat

Ondanks deze mogelijkheden voor de FC bleef S.K.N.W.K. toch echt de betere ploeg en het was Tim de Looze die van een meter of achttien de bal keihard op de lat schoot en ook Bas van Dijke kwam een haar van een kale vrouw te kort om een bal vanaf de zijkant binnen te koppen.

Ook nog een goede kans voor Bela de Bloeme

Vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd kreeg invaller Bela de Bloeme nog een kans, maar zijn inzet verdween over de goal. Zo eindigde deze vrij matige wedstrijd in een terechte overwinning voor S.K.N.W.K., omdat ze meer voor de winst gingen Dan de ploeg uit Burgh-Haamstede.

Daan gooit zich nog maar eens op en bal

Toch ook een compliment aan de vrijwel gehele defensie van S.K.N.W.K., want Stijn, Damian, Wouter en Jari houden zich uitstekend staande in deze nieuwe samenstelling.

Vreugde bij S.K.N.W.K. na het laatste fluitsignaal

Door deze winst is S.K.N.W.K. dus trotse koploper in de vierde klas C en volgende week zullen ze er alles aan doen om deze lijn door te trekken in ‘Colijn’. Gewoon wedstrijd voor wedstrijd proberen om de koppositie vast te houden. Dat vergt elke week weer opperste concentratie en inzet !! Succes.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 wint topper in vierde klas C en neemt koppositie over van FC De Westhoek ’20 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 29-10-2023 at 11:06 |

Ik vergeet niet die enorme inzet van verleden week tegen Herkingen.Daar was gisteren niets meer van over.Lange ballen werden gegeven en daar deden ze niks mee.De passen kwamen niet aan.En daar hebben ze dan toch de wedstrijd mee gewonnen.Volgende week Colijnsplaatse Boys.Succes mannen van SKNWK.

2. Endrik | 29-10-2023 at 05:35 |