Focus leidt SKNWK-JO10 naar een verpletterende overwinning tegen Melissant-J010

Op de herfstige zaterdagochtend van 25 november 2023, vond de voetbalmatch tussen SKNWK-JO10 en Melissant-JO10 plaats te Nieuwerkerk, met de aftrap om 9:30 uur. Na hun indrukwekkende winst tegen MZC’11 de week ervoor en een daaropvolgende moeizame en teleurstellende training, was er spanning over de staat van het team vandaag.

Focus is het sleutelbegrip voor dit team; als de focus aanwezig is, kunnen ze elke tegenstander hebben. Maar een gebrek aan focus, zoals tijdens de laatste training, leidt tot botsingen, ongelukken en wrijvingen binnen het team. Het was dus afwachten hoe het team zich vandaag zou presenteren. De focus werd nog eens benadrukt voor het begin van de wedstrijd, en gelukkig was deze vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk aanwezig.

SKNWK-JO10 speelde vandaag zonder Liz, die op internationale verplichtingen had, Emily, vanwege een mogelijke transfer en Levi, die zich had afgemeld. Ondanks deze afwezigen startte SKNWK-JO10 sterk. Dies opende de score met een prachtige dribbel en schot, 1-0. De gelijkmaker viel snel toen de focus even wegviel. Echter, het team herpakte zich snel; drie minuten later maakte Jasmijn namelijk van net over de helft een schitterend doelpunt, 2-1.

Sophie en Sam waren heer en meester op het middenveld, sloten alle gaten en ontfutselden de bal van de tegenstander. Melissant-JO10 had weinig kans vandaag. Ondanks enkele mooie schoten op afstand, werden deze allemaal prachtig gevangen door doelman Anis, die een fantastische wedstrijd keepte. Mohammed zorgde voor de 3-1 ruststand met een mooi beheerst schot.

Na de rust maakte Jasmijn snel de 4-1, met een schot van 25 meter hoog langs de keeper van de tegenstander. Vervolgens was het de beurt aan Xander, die een zuivere hattrick scoorde in de tweede helft, elk doelpunt mooier dan het vorige. De tegenstander probeerde te counteren maar Teijmen en Anice waren een onverzettelijk duo in de verdediging.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam echter van Dies, die het thuispubliek trakteerde op een schitterend doelpunt vanaf de doellijn op 7 meter afstand, hoog in de kruising. Melissant-JO10 kon nog één keer iets terugdoen, waardoor de eindstand op 8-2 kwam. Een welverdiende overwinning voor SKNWK-JO10, mede dankzij de uitstekende leiding van de scheidsrechter, die een foutloze wedstrijd floot en geen kaarten hoefde te trekken.

Door: Trainer/coach Patrick Habets