ZSC’62 duwt Colijnsplaatse Boys met hele dikke cijfers naar de laatste plaats

VIERDE KLASSE C Bevelanders boekte in de vierde klasse C een belangrijke 4-0-overwinning op nummer twee FC De Westhoek’20. Door de zege klimt de equipe van Jeroen Bakx naar plek vijf en heeft het de aansluiting met de top-drie gevonden. Duiveland verloor voor de tweede week op rij. Dit keer werd er met 1-3 van WFB verloren. ZSC’62 liet geen spaan heel van de nieuwe hekkensluiter Colijnsplaatse Boys. Het werd uiteindelijk 9-0 in Scharendijke. Brouwershaven speelde met 1-1 gelijk tegen Fios. De wedstrijd van koploper SKNWK bij SNS ging niet door en ook de wedstrijd tussen Herkingen’55 en WIK’57 werd afgelast.

Robin Hamelink 25-11-23, 20:42 Bron: PZC

Bevelanders-FC de Westhoek’20 4-0: Net als in de doordeweekse inhaalwedstrijd bij Herkingen’55 speelde Bevelanders een goede wedstrijd. Het creëerde in het eerste bedrijf veel kansen en was heer en meester. Sam de Bruine benutte een strafschop en zorgde voor de 1-0. Jenno de Visser maakte er 2-0 van. Waar Bevelanders Herkingen’55 terug liet komen in de wedstrijd, gebeurde dit nu niet. De voorsprong van de thuisploeg kwam in de tweede helft niet in gevaar doordat FC de Westhoek geen vuist kon maken. Jim Strating had het op zijn heupen en maakte de 3-0 en de 4-0 na twee goede individuele acties.

Duiveland-WFB 1-3: Net zoals vorige week gaf Duiveland op de beslissende momenten niet thuis. Verdedigend was de ploeg uit Oosterland niet scherp genoeg en voorin werd het te weinig gevaarlijk. WFB profiteerde optimaal van een fout van de keeper en Sjors de Bakker maakte de 0-1. Duiveland was een stuk beter dan de bezoekers in het tweede bedrijf en Dylan van Klinken schoot een strafschop raak. Maar niet veel later was er even geen scherpte en zette Stan van Lenten WFB wederom op voorsprong. Uit een messcherpe counter maakte Nathan Dekker er nog 1-3 van.

ZSC’62-Colijnsplaatse Boys 9-0: Bij de thuisploeg liep het voetballend eindelijk een keer goed. Op de juiste momenten werd er een doelpunt gemaakt en de formatie van Danny Magito bleef ook in de tweede helft voetballen. Michiel Schipper opende de score en Jesper Kriens maakte er 2-0 van. Door doelpunten van Dani de Vlieger en Jouri van der Klooster liep de thuisploeg uit naar een 4-0 voorsprong. Colijnsplaatse Boys was niet bij machte om gevaarlijk te worden en zag ZSC’62 in het tweede bedrijf uitlopen naar een 9-0 overwinning. Schipper mikte nog twee keer raak en de andere treffers kwamen op naam van De Vlieger, Robbert-Jan de Looze en een eigen doelpunt van Bas van Os. ,,Een belangrijke zege van ons om aansluiting te houden met de top-zes’’, aldus een tevreden Magito.

Brouwershaven-Fios 1-1: De bezoekers uit Achthuizen kenden een droomstart, want al binnen de minuut lag de bal in het netje van Brouwershaven. De thuisploeg pakte de draad op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Voetballend was Brouwershaven beter en kansen werden er gecreëerd. Alleen het manco van het elftal van Marcel Verschoor kwam weer naar boven: het maken van doelpunten. Pas in de tweede helft werd de bal tegen de touwen gewerkt. Senna Steenhorst maakte gelijk vanaf de strafschopstip. Beide ploegen kregen nog wat kansen en aan het einde werd de 2-1 van Brouwershaven afgekeurd wegens buitenspel.