Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 1 de uitwedstrijd op het programma in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62 1. De blauw/zwarten moesten spelverdeler Dominique Prins missen in deze derby en dat is gewoon een flinke aderlating. Op een eigenlijk onbespeelbaar veld keek S.K.N.W.K. al binnen twee minuten tegen een achterstand aan toen een hoge bal in 1 keer over de kansloze Daan v/d Cingel in het doel verdween, 1-0. Je weet dat dit niet moet gebeuren en toch gebeurt het. Dit zorgt uiteraard voor vertrouwen bij de thuisploeg.

Echter binnen vijf minuten had het eigenlijk al gelijk moeten staan. Eerst kreeg David v/d Broek na een goede actie de bal niet bij de geheel vrijstaande Remco v/d Berge. Even later schoot onze clubtopscorer Tim de Looze in vrije positie de bal tegen de doelman. Waarschijnlijk probeerde Tim de bal over de ver uitgekomen keeper te schieten, maar op zo’n dramatisch veld gaat werkelijk bijna alles verkeerd en zodoende bleef het dus 1-0.

Daarna werd Z.S.C. ’62 middels enkele lange ballen weer een paar keer gevaarlijk, maar keeper Daan v/d Cingel bracht een paar keer uitstekend redding. Ruststand is dan ook 1-0.

In de tweede helft probeerde sknwk wel aan te zetten, maar omdat goed voetbal vrijwel onmogelijk was, kwamen er weinig kansen. De grootste kans was voor Karl Hanse, goed vrijgespeeld door Tim v/d Cingel tikte hij de bal voorbij de keeper, maar helaas voor de Nieuwerkerkse ploeg ook enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Verder nog een paar schoten waarbij de Z.S.C.-doelman kon redden.

Aan de andere kant bleef het gevaar loeren op een counter maar echt gevaarlijk werd dat ook niet. Op het moment dat S.K.N.W.K. alles of niks ging spelen en achterin dus 1 op 1 stond had Bas van Dijke ongelukkig balverlies als laatste man. Twee spelers van de thuisploeg konden zo doorlopen op het S.K.N.W.K.-doel. Eerst redde Daan weer, maar in de rebound dan toch de 2-0. Over en sluiten.

In de slotfase had S.K.N.W.K. nog een strafschop moeten krijgen na een overtreding op David v/d Broek, maar helaas kregen ze deze niet en zodoende geen kansen meer op (een) treffer(s). Op basis van de inzet verdiende Z.S.C. ’62 de zege wel  en leed S.K.N.W.K. gewoon onnodig zijn eerste nederlaag. Maar niet getreurd, want zo’n wedstrijd onder zulke omstandigheden kun je gewoon een keer verliezen. Hopelijk komt de ploeg hier sterker uit, want nu volgen voor de winterstop nog twee wedstrijden komende week om het gelijk recht te zetten. A.s. dinsdag naar S.N.S. 1 en volgende week zaterdag naar Ouddorp om te proberen de eerste periodetitel binnen te slepen tegen W.F.B. 1.

Hopelijk met heel veel steun (net als vandaag trouwens) van de Nieuwerkerkse-supporters !!

1 reactie op "Onnodige nederlaag in derby tegen Z.S.C. ’62 1 zet S.K.N.W.K. 1 weer met beide beentjes op de grond"

1. Endrik | 10-12-2023 at 15:42 |

Mooi realistisch verslag Toon bedankt jammer van de onnodige nederlaag succes dinsdag jongens 💪💪🤛