Jaaroverzicht 2023 van www.sknwk.nl (mei)

Nu het jaar 2023 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2023 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag mei.

Mei:

Opnieuw zeer geslaagde Speelland Outdoor georganiseerd op Het Springer door S.M.W.O. Jongerenwerk

SMWO Jongerenwerk organiseerde vanmiddag net als vorig jaar bij S.K.N.W.K. weer Speelland Outdoor. Verschillende sport- en spelactiviteiten voor jongeren de 6-14 jaar oud. Iedereen was van harte welkom. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur kon iedereen zich vermaken met diverse activiteiten.

Het was weer een zeer geslaagd evenement. Dit komt mede door de prima weersomstandigheden !!

Vanaf deze plaats hartelijk dank aan de organisatie en alle vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen.

Bekijk elders op de site in Het Fotoboek nog meer foto’s van vanmiddag.

 

Blauw/zwarte groeten: Yoran en Ivan van Kan vanuit Disneyland Parijs (Frankrijk)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

De jeugdspelertjes Yoran en Ivan van Kan zijn tijdens deze meivakantie met hun familie lekker een aantal dagen op vakantie naar Parijs geweest. Ze hebben daar genoten in Disneyland Parijs en uiteraard was ook de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Emmelie, Jade en Malou (S.K.N.W.K. JO11-1JM) hebben vandaag meegedaan aan een Ajax Clinic

Drie meiden van S.K.N.W.K. JO11-1JM, Emmelie v/d Zande, Jade van Loon en Malou Kuijten, hebben vandaag meegedaan aan een Ajax Clinic. Op een veld naast de Johan Cruijff Arena hebben ze heerlijk getraind en gevoetbald. Ze hebben er echt van genoten.

 

S.K.N.W.K. bestaat al weer 69 jaar !!

Al weer 69 jaar geleden, om precies te zijn op 6 mei 1954, werd S.K.N.W.K. opgericht. Dus vandaag zijn ‘we’ jarig en worden we maar liefst 69 jaar oud !!

Een ieder die S.K.N.W.K. een warm hart toedraagt, van harte gefeliciteerd!

 

Heerlijke lunch gisteren voor S.K.N.W.K. 3 bij Eetcafé De Barbier

S.K.N.W.K. 3 speelde gisteren in Zierikzee de derby tegen M.Z.C. ’11 5. Deze wedstrijd begon om 14:45 uur. Voorafgaand aan dit duel nuttigden een deel van de 3e selectie eerst nog een overheerlijke sportmaaltijd bij Eetcafé De Barbier in Ouwerkerk. Met een goede bodem kon daarna de wedstrijd worden aangevangen en uiteindelijk nog een hele lange 3e helft worden gespeeld 😉

Een heerlijke sportmaaltijd 🙂

Heerlijk lunchen met een ‘select’ gezelschap. Links onderin zit Jako (wilde onherkenbaar in beeld 😉 )

 

Activiteitenkalender S.K.N.W.K. komende weken

Het voetbalseizoen 2022-2023 duurt nog een kleine 1,5 maand. De laatste wedstrijden van de reguliere competitie staan gepland voor zaterdag 27 mei 2023. Dit betekent zeker niet dat het gedaan is qua activiteiten bij S.K.N.W.K. De komende weken/maanden staan er nog verschillende activiteiten op de rit bij de blauw/zwarten naast de reguliere wedstrijden en toernooien.

Hieronder het overzicht (voor zover bekend bij de webredactie):

Mei:

Dinsdag 9 mei 2023:Finale Penaltybokaal S.K.N.W.K.-teams (winnaars plaatsen zich voor finale Schouwen-Duiveland (eveneens bij S.K.N.W.K.))

Vrijdag 12 mei 2023: Toernooi S.K.N.W.K. 40+ bij s.v. Duiveland te Oosterland

Dinsdag 16 mei 2023: Finale Penaltybokaal Schouwen-Duiveland op Sportpark Het Springer

Donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag):42e editie Dokter v/d Zande Toernooi (Onderling Toernooi S.K.N.W.K.)

Zaterdag 20 mei 2023: Eindfeest S.K.N.W.K. (na afloop thuiswedstrijd S.K.N.W.K. 1)

Dinsdag 23 mei 2023: Sponsorloop OBS Duiveland op Sportpark Het Springer

 

Juni:

Vrijdag 2 juni 2023: 10e editie Mini Bedrijven Toernooi S.K.N.W.K.

Zaterdag 3 juni 2023 *:Afscheidswedstrijd spelers S.K.N.W.K. 1 (* datum onder voorbehoud i.v.m. verloop reguliere competitie)

Vrijdag 9 juni 2023:Vrijwilligersavond S.K.N.W.K.

Vrijdag 16 juni 2023: Tentenkamp ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1 en JO14-1JM (bij D.Z.C. ’09)

 

Zoals u leest dus nog genoeg in het vooruitzicht de komende weken/maanden. Uiteraard houden we u op de hoogte van al deze activiteiten via deze website en onze socials.

 

Vanavond is de tent weer geplaatst op Het Springer

Vanavond om 18:30 uur zijn we weer gestart met de opbouw van de tent naast onze kantine. Het verliep allemaal heel voorspoedig zodat de tent inmiddels helemaal staat en gereed is. Het is nu nog alleen een kwestie van meubilair erin en een bar maken en koelkasten plaatsten en dan kan de tent voor de rest in orde worden gemaakt voor de komende activiteiten, die volgende week starten.

Een dankwoordje aan de vrijwilligers die vanavond hebben geholpen !!

 

Levi, Keano en Jesse mogen de blauw/zwarte eer verdedigen tijdens Penaltybokaal Schouwen-Duiveland

Vanavond, dinsdag 9 mei 2023, zijn voor de spelertjes van JO9-1, JO10-1/JO11-1JM en JO13-1 de finales gehouden op sportpark ‘Het Springer’ voor de Penaltybokaal Schouwen-Duiveland. De afgelopen weken zijn er op de trainingen of na afloop van de wedstrijden al voorrondes geweest per team en nu moest gestreden worden welke JO9-speler,JO10-1/JO11-speler en JO13-speler namens S.K.N.W.K. mee mogen doen aan de finale.

Onder de bezielende leiding van Gerrit van Loon en Leon v/d Wel werd er gisteravond om 19:00 uur begonnen op het grote doel op het hoofdveld voor de kantine. Keepers Owen Hart en Finn Westdijk, respectievelijk de doelverdedigers van ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM en JO17-1 stonden onder de lat. Dank aan Gerrit en Leon en uiteraard aan Finn en Owen.

Gelukkig was er ook nog wel wat publiek die zagen dat uiteindelijk Levi Schnitzler (JO9-1), Keano Manni (JO10-1/JO11-1JM) en Jesse Stouten (JO13-1) de winnaars zijn. Zij mogen dus naar de finale. Vanaf deze plaats willen we hen van harte feliciteren en uiteraard heel veel succes wensen bij de finale.

De finale wordt overigens volgende week dinsdag, 16 mei 2023, gehouden op ons eigen sportpark ‘Het Springer’.

Bekijk meer foto’s van vanavond elders op de site in Het Fotoboek !!

 

Teamindeling Dokter van de Zande Toernooi 2023

Donderdag 18 mei 2023 wordt bij S.K.N.W.K. weer het Dokter van de Zande Toernooi georganiseerd (is al weer het 42e (!!) Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi). Evenals alle voorgaande edities nemen onze eigen seniorenteams deel en ook onze oudste jeugd. Verder zijn er Ex- en oud S.K.N.W.K.-ers die de kicksen weer onderbinden. Ook weer een gastteam van D.Z.C. ’09 en een combinatieteam Duiveland/S.K.N.W.K. waardoor we Hemelvaartsdag maar liefst 8 deelnemende ploegen hebben !!

Inmiddels is de teamindeling bekend !! Dit was nog een hele puzzel met alle verzoekjes en steekpenningen ;-). Het is helaas niet mogelijk om alle wensen te vervullen (dus het kan zo maar zijn dat je niet in het team zit waar je je in eerste instantie bij hebt aangemeld). De organisatie heeft in ieder geval geprobeerd om alle teams van voldoende spelers te voorzien.

Deze teamindeling is altijd onder voorbehoud, want het kan zomaar zijn dat er op de dag zelf nog wat geschoven kan en zal worden i.v.m. bijvoorbeeld afmeldingen. En misschien staat je naam er per abuis nog niet bij?

Heb je vragen of opmerkingen stuur dan een mailtje naar Martijn Neele via jmneele@zeelandnet.nl

We wensen iedereen alvast een plezierig toernooi toe !!

De teamindeling is als volgt:

 

S.K.N.W.K. 40+ vermaakt zich opperbest bij toernooitje op Oosterland

Gisteren, vrijdag 12 april 2023, was er op Schouwen-Duiveland voor de laatste keer dit seizoen 40+ voetbal. Voor de winterstop zijn er al drie toernooitjes gehouden (bij D.Z.C. ’09, Brouwershaven en S.K.N.W.K.) en na het toernooi vorige maand bij W.I.K.  ’57 (de editie in maart bij M.Z.C. ’11 is vanwege de weersomstandigheden afgelast) was dus gisteren al weer de laatste van het seizoen 2022-2023. Organiserende vereniging van deze vijfde editie van het seizoen 2022-2023 was Duiveland.

Rond het klokje van 18:38 uur verzamelde S.K.N.W.K. 40+ waarna de rit naar het Oostersportpark in Oosterland werd ingezet. Het grootste deel van de selectie deed dit per fiets. Na eerst een bakje koffie snel de kleedkamers in om te verkleden. Rond 19:30 uur begonnen de eerste wedstrijden. Overigens deze editie twee debutanten, namelijk Wim Voorbeijtel en Pascal Ravia 🙂

fbt

Uiteraard werd er ook deze keer weer een teamfoto gemaakt (dank nog aan Daan (ook voor de selfie 🙂 ) 🙂

Voor de blauw/zwarten begon het toernooitje tegen Duiveland 1. Na een kwartiertje spelen eventjes een wedstrijdje (uit)rusten, want daarna volgde de wedstrijd tegen Renesse. Toen ook deze wedstrijd was gespeeld, gingen ze eventjes iets drinken en opladen voor het slotakkoord. Twee wedstrijd achter elkaar tegen respectievelijk Duiveland 2 en Ouwerkerk.

Tegen 21:15 uur waren de laatste wedstrijden van het toernooi gespeeld en kon een warme douche worden genomen. Daarna kon de 3e helft worden gestart onder het genot van een hapje en drankje en een muziekje. Deze was opnieuw bere gezellig en duurde ook best lang. De blauw/zwarte delegatie (lees P. v/d C 🙂 ) nam ook nog flink wat mooie prijzen mee van de verloting

Rond het klokje van 02:00 uur was de fietsafdeling van S.K.N.W.K. 40+ weer terug in het pittoreske Nieuwerkerk. Uiteraard eerst nog een een fotootje bij de enige echte doe-het-zelf zaak op ons dorp, de Hubo. Hierna konden de ‘ouwetjes’ heerlijk hun bedje opzoeken na weer een zeer geslaagde en gezellige avond !!

Vanaf deze plaats nog een dankwoordje aan Duiveland voor de organisatie en de gastvrijheid gisteren !!

Bekijk elders op de site het Fotoboek

 

S.K.N.W.K. 1 voor 2e keer dit seizoen de sterkste in de derby tegen Z.S.C. ’62 1

Dit weekend stond het degradatieduel tussen Z.S.C. ’62 1 en S.K.N.W.K. 1 op het programma. Thuisploeg Z.S.C. ’62 1 moest winnen, want bij elke andere uitslag degraderen de mannen uit Scharendijke. S.K.N.W.K. zou bij winst nog kunnen blijven hopen op een na-competitieplek, al is de kans erg klein.

De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig of de bal lag al in het doel. S.K.N.W.K.-goallie Daan van der Cingel gooide de bal snel uit naar Remco v/d Berge, die het halve veld over stak om vervolgens Jarno van Nieuwenhuize in stelling te brengen. Hij schoot met links de bal langs de doelman en dus snel een voorsprong voor de blauw/zwarten.

Daarna probeerde een opportunistisch spelend Z.S.C. snel de gelijkmaker te produceren. Een aantal gevaarlijke corners was het gevolg en S.K.N.W.K. moest alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Maar bij een onnodig weggegeven vrije trap werd het dan toch 1-1 nadat de bal werd geschampt door laatste man René Verschoor (of door een spits van Z.S.C. ’62), maar de bal vloog wel het doel in langs de kansloze Daan v/d Cingel, 1-1.

Even later een heel vervelend incident. S.K.N.W.K.-verdediger Jari Goudswaard zette een prima harde tackle in op de bal, maar de zeer ongelukkige Mike de Voogd kwam daarbij heel slecht weg. Schreeuwend van de pijn was het al duidelijk dat het er niet best uitzag. Na 25 minuten kwam de ambulance het veld op en moest Mike op dieptrieste manier het veld verlaten. We wensen hem uiteraard heel veel sterkte toe.

Na een half uur werd de wedstrijd weer hervat en was de thuisploeg twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst werd de bal op de paal geschoten en ook Daan v/d Cingel moest een kopbal van dichtbij uit zijn doel halen. Even later had diezelfde Daan geluk. Hij schoot een uittrap tegen een speler van Z.S.C. aan, maar op zeer gelukkige wijze kwam de bal via de lat weer in zijn handen.

Aan de ander kant ging Jarno van Nieuwenhuize goed door op een voor het oog kansloze bal, maar met enig fortuin kwam hij alleen voor de keeper om die vervolgens te passeren en rustig de 1-2 binnen te schieten. Dat was ook tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Z.S.C. ’62 het met lange ballen proberen, maar de defensie van S.K.N.W.K. gaf vrijwel niks weg. Daarbij was het sterke defensieve werk van de jeugdige Damian Gons opvallend. Toch werd het alsnog 2-2 nadat de linkerspits van de rood/witten te makkelijk naar binnen kon komen en de bal hoog in de korte hoek inschoot.

Maar het slotakkoord was toch voor S.K.N.W.K. dat steeds beter ging spelen. Tim van der Cingel stak de slim vrijgelopen Remco v/d Berge weg die hield prima het overzicht en bediende de doorgelopen Tim vd Cingel. Die bleef koel en rondde deze schitterende aanval af, 2-3.

Op het eind nog oplapwerkzaamheden aan Nieuwerkerkse kant nadat Remon de Jonge nog een schoen tegen zijn hoofd kreeg. Met een bebloed hooft moest hij het strijdtoneel verlaten. Bij de HAP hebben ze het wondje kunnen lijmen. Vanaf deze plaats sterkte.

Een kwartier na deze laatste treffer floot de goed leidende scheidsrechter Uiterhoeve voor het einde van deze derby en zodoende behaalde S.K.N.W.K. eindelijk weer eens een overwinning nadat het al zo vaak had tegen gezeten de afgelopen wedstrijden. Opvallend was ook het prima optreden van de normaal in het derde spelende jongeling Bas van Dijke, die liet zien dat hij uitstekend mee kan in S.K.N.W.K. 1.

Volgende week thuis tegen de Jonge Spartaan 1 en wie weet kunnen ze ook deze ploeg verslaan……!?

Toon v/d Berge

 

Doelpuntrijk afscheidsduel voor Gerwi Temmink met eindstand van 5-5 bij S.K.N.W.K. 3 – W.H.S. 4

Gisteren, zaterdag 13 mei 2023, speelde S.K.N.W.K. 3 een thuiswedstrijd tegen W.H.S. 4. Dit was in principe gewoon de een na laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-20233, maar deze keer was het toch een wedstrijd met een speciaal tintje. Immers tijdens dit duel nam aanvoerder Gerwi Temmink afscheid. Dit was namelijk zijn laatste wedstrijd bij het 3e als actief voetballer.

Uiteraard wilden ze dit bij het 3e niet zomaar voorbij lagen gaan en was er al een aantal weken heel veel aandacht voor deze toch wel speciale wedstrijd. Uiteraard met het doel om zoveel mogelijk publiek (oud ploeggenoten) naar Het Springer te lokken.

Op de ‘socials’ van het 3e stond het volgende:

Zaterdag 13 mei is het feest op Het Springer !

Onze aanvoerder Gerwi (65, geboren in 1957) gaat na 57 jaar te hebben gevoetbald afscheid van ons nemen door nog een laatste keer 57 minuten in het blauw/zwart te gaan voetballen! Natuurlijk hopen we op zoveel mogelijk publiek om hem in de 57ste minuut een staande ovatie te kunnen geven, dus u bent van harte uitgenodigd! Na de wedstrijd is er nog gelegenheid om even na te praten in de kantine of op het dakterras. Tegenstander die middag zal WHS 4 zijn.
Onder prima omstandigheden (er stond voor het mooie net iets te veel wind) ontspon zich een heuse kelderklasse kraker. Overigens werd er voor het laatst nog een teamfoto gemaakt van het 3e met Gerwi. Geloof het of niet, maar uit een zeer ‘discutabel’ toegekende strafschop aan de blauw/zwarten wist Gerwi zelfs nog te scoren !!
Na precies 57 minuten, 57 seconden en 57 honderdsten was het einde voetbalcarrière voor Gerwi. Onder luid applaus verliet hij het veld. Hij kreeg van de gasten van W.H.S. nog een bierpakketje en ging daarna iedereen op sportpark Het Springer een hand geven. Daarna kon hij plaatsnemen in de speciaal voor hem meegebrachte relaxfauteuil 🙂
Uiteindelijk eindigde het aantrekkelijke duel in 5-5. S.K.N.W.K. 3 heeft ‘s avonds in de kantine met een teamavondje deze toch al geweldige sportdag nog wat meer kleur gegeven.
Bekijk meer foto’s van dit duel elders op de site in Het Fotoboek.

S.K.N.W.K. 3-speler Bas van Dijke kent prima debuut bij S.K.N.W.K. 1

S.K.N.W.K. 1 won gisteren in Scharendijke de altijd beladen wedstrijd tegen Z.S.C. ’62 1. Voor de 2e keer dit seizoen (thuis werd het 4-2) wisten de blauw/zwarten te winnen. Deze keer wonnen ze met 2-3. Een mooie resultaat van de mannen van interim-trainer/coach Peter v/d Cingel.

Ook mooi tijdens dit duel was het debuut van Bas van Dijke. Nadat Bas een tijdje was gestopt met voetballen, is hij inmiddels wekelijks speler bij het 3e. Echter heeft hij onlangs besloten te kijken of hij nivo hoger bij S.K.N.W.K. aankan. Inmiddels heeft hij al paar keer meegetraind de afgelopen weken met de 1e selectie en gisteren maakte hij dus zijn debuut bij ‘1’.

Bas speelde zo’n uur mee met het 1e elftal en kan terugkijken op een prima debuut !!

 

Meer schade dan gehoopt bij knieblessure S.K.N.W.K. JO19-1-speler Bas de Valk

Onlangs konden we melden dat S.K.N.W.K. JO19-1 speler Bas de Valk was uitgevallen met een knieblessure. Het was echter nog niet precies bekend wat de schade was, maar dat is het nu dus inmiddels wel na een bezoek aan de orthopeed.

Hij had het over een flinke binnenband ‘fractuur’. Deze is wel goed aan het herstellen! Helaas is de kruisband ook kapot. Hiervoor zal Bas moeten worden geopereerd (als hij straks weer wil kunnen voetballen). Na de operatie staat er ongeveer een jaar voor om te revalideren (en om dus weer sport te kunnen beoefenen). Al met al een behoorlijk blessure dus die hem voorlopig een tijdje langs de kant houdt.

Vanaf deze plaats willen we Bas heel veel sterkte en beterschap toewensen !!

 

Geslaagde Finale Penaltybokaal Schouwen-Duiveland bij S.K.N.W.K.

Vanavond werd op sportpark ‘Het Springer’ de Penaltybokaal Schouwen-Duiveland georganiseerd. Bij alle verenigingen van ons eiland waren al voorrondes geweest en vanavond streden de beste JO9, JO11 en JO13 van elke club om de beker(s).

Op ons hoofdveld werden onder prima weersomstandigheden de strafschoppen genomen. Het werd een zeer geslaagde avond. Dank aan de organisatie en de Regiocommissie Schouwen-Duiveland en uiteraard de S.K.N.W.K.-keepers. En niet te vergeten aan alle deelnemers en aan het aanwezige publiek.

Voor alle spelers was er in ieder geval een medaille. Voor de nummers 1, 2 en 3 per leeftijdscategorie was er ook nog een Penaltybokaal. En alle deelnemers kregen iets te drinken en nog een zakje chips.

Bekijk meer foto’s van deze avond elders op deze site in Het Fotoboek !!

 

Alle drie de S.K.N.W.K.-ers in de prijzen tijdens Finale Penaltybokaal Schouwen-Duiveland

Vanavond, dinsdag 16 mei 2023, werd op ons eigen sportpark Het Springer de finale georganiseerd van de Penaltybokaal op Schouwen-Duiveland. Regio Commissie Schouwen-Duiveland organiseert dit elk jaar in samenwerking met een vereniging op het eiland. Deze keer waren wij als S.K.N.W.K. gastheer.

Levi Schnitzler

Er werd gestreden in drie categorieën, namelijk JO9, JO11 en JO13. Bij alle clubs op het eiland was zelf al een schifting geweest middels voorrondes en vanavond mochten alle verenigingen dus hun beste penaltynemer per leeftijdscategorie naar Nieuwerkerk sturen.

Jesse Stouten (als keeper)

Namens S.K.N.W.K. waren Levi Schnitzler (JO9-1), Keano Manni (JO10-1/JO11-1JM) en Jesse Stouten (JO13-1) de finalisten.

Een trotse Levi met zijn bokaal

En we kunnen trots zijn op onze vertegenwoordigers. Levi begon en behaalde keurig netjes de 3e plaats. Daarna was het de beurt aan Keano die als tweede eindigde. En tot slot kwam ook Jesse nog in actie (die overigens bij de JO9 ook nog heeft gekeept). Ook hij viel in de prijzen met eveneens een 3e plaats.

Keano Manni

Alle drie van harte gefeliciteerd !!

Jesse Stouten

 

Inmiddels zitten we op 15 aanmeldingen voor 10e editie Mini Bedrijventoernooi S.K.N.W.K. (vrijdag 2 juni a.s.)

Op vrijdag 2 juni 2023, wordt bij S.K.N.W.K. voor de 10e keer het Mini Bedrijventoernooi georganiseerd. Een heuse jubileumeditie dus !! Het is net als tijdens de voorgaande edities de bedoeling om om 19:00 uur starten met de wedstrijden. Omstreeks 21:00 uur zal bekend zijn welke teams de diverse poules hebben gewonnen en de bekers in ontvangst mogen nemen.

Na afloop van het toernooi is er in onze kantine en hopelijk vanwege de weersomstandigheden ook op het dakterras nog voldoende tijd voor nabespreking van het toernooi onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard is publiek ook van harte welkom.

Inmiddels zijn al onze sponsoren persoonlijk uitgenodigd om samen met hun medewerk(st)ers en/of familie een leuk potje voetbal te spelen tegen collega en potentiële sponsors van S.K.N.W.K. De wedstrijden worden op een half veld gespeeld, met 6 veldspelers en een doelman. De wedstrijden duren 20 minuten.

Aanmelden kan per e-mail via sponsorzaken@sknwk.nl. Hier kunt u ook terecht voor vragen/opmerkingen. Er is plaats voor 16 teams !! Inschrijving sluit op 19 mei a.s.

We hopen u allen weer te mogen verwelkomen op sportpark ‘Het Springer’.

De deelnemende teams tot nu toe zijn:

  1. Lankor Hoveniers
  2. Trouwringen Zeeland
  3. Bouwbedrijf Quant
  4. Market Plaza I
  5. Market Plaza II
  6. De Gast Keukenmontage & Waterontharders
  7. V/d Velde/Bouwsteen
  8. Wim Voorbeijtel Transport
  9. Campina
  10. Bob’s Service
  11. Snorkel & Zwemshop.nl
  12. Van Heukelom Groep
  13. Loonbedrijf v/d Maas
  14. V&V Bouw
  15. Vencera

 

Vandaag zijn Huib en Janny de Valk 50 jaar getrouwd

Vandaag, donderdag 18 mei 2023, is voor S.K.N.W.K. de dag van het Dokter v/d Zande toernooi. Voor ras S.K.N.W.K.-ers Huib en Janny de Valk heeft de dag nog een speciaal tintje. Zij zijn vandaag namelijk 50 jaar getrouwd !!

Vanaf deze plaats willen we Huib en Janny (en alle kinderen en kleinkinderen) uiteraard van harte feliciteren met dit mooie jubileum !!

De 42e editie van ons eigen Dokter v/d Zande Toernooi was weer super !!

Gisteren werd traditioneel op Hemelvaartsdag bij S.K.N.W.K. weer het Dokter van de Zande Toernooi georganiseerd (de 42e editie van Het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi). Elk jaar weer ‘een happening’ waar een ieder binnen S.K.N.W.K. naar uitkijkt. En blijkbaar zijn ook onze weergoden ‘fan’ van dit toernooi, want zij werkten deze editie meer mee dan zo vooraf hadden aangegeven 😉 Wat was het weer (weer) super 🙂

‘s Ochtend vanaf 09:30 uur kwamen de eerste deelnemers aan het toernooi aan op ons eigen ‘Het Springer’. Rond 10:00 uur was bijna iedereen aanwezig. Sommigen hadden elkaar al tijdje niet meer gezien. Altijd erg leuk die ontmoetingen met oud S.K.N.W.K-ers !!

Uiteraard werd er ook nog ‘gewoon’ gevoetbald. Om 10:30 uur was het tijd voor het sportieve deel van dit toernooi. Ook deze keer waren er 8 deelnemende teams. Onze drie eigen seniorenteams, S.K.N.W.K. 1, 2 en 3. Het oudste S.K.N.W.K.-jeugdteam, JO19-1. En uiteraard diverse Ex- en Oud-S.K.N.W.K.-ers. Deze keer ook weer teams van ‘onze buurvereniging’ D.Z.C. ’09 (met enkele (Ex-)S.K.N.W.K.-ers binnen de gelederen) en dat was ook met het combinatieteam S.K.N.W.K./Duiveland (deze keer overigens meer soort een FC Duiveland met ook enkele WIK-ers en een speler van ASV Brouwershaven) het geval.

Er werd gespeelt in twee poules van vier teams (7 tegen 7 op een half veld). Met uiteindelijk nog de finalewedstrijden tussen beide poules. Uiteraard ook deze editie weer de welbekende handicap van de strafschoppen waardoor de op papier mindere teams de score via deze pingels nog wat op konden schroeven. Dat zorgt zowel vooraf, tijdens als na afloop van het toernooi over de nodige discussies 😉 Overigens waren er deze keer uitslagen bij waarbij het aantal penalty’s niet aan te slepen is/was. En het blijkt ook nog een hele kunst te zijn om je strafschop te benutten….. (strafschoppen werden op de grote doelen genomen).

Ondanks het feit dat het in principe een toernooi is voor de gezelligheid, wordt er natuurlijk toch altijd nog gestreden om ‘de knikkers’. Uiteindelijk ging de beker deze keer naar S.K.N.W.K. 1. Zij versloegen D.Z.C. ’09 met 4-3 in de finale.

Na het voetballen was het tijd voor de ‘derde helft’. Uiteraard was er weer een barbecue. Dit met een drankje, zang, muziek en heel veel plezier zorgde ervoor dat ook deze 42e editie weer de boeken in kan gaan als zeer geslaagd. Het afsluitende feestje van DJ Timski was volgens velen zelfs te vroeg afgelopen (al was het toen al ruim tijd geweest 😉 )

Dank aan deelnemers, publiek, organisatie, barpersoneel, scheidsrechters, ‘regelateurs van de bbq’, DJ’s, klaarzetters, opruimers (wat kunnen we toch een rotzooi maken), schemaprinter en verder de mensen die we dan nog vergeten.

Bekijk de foto’s van deze editie elders op deze site in ‘Het Fotoboek’.

 

S.K.N.W.K. 1 uiteindelijk de sterkste tijdens Dokter v/d Zande Toernooi

Het Dokter v/d Zande Toernooi wordt uiteraard gespeeld met de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Maar als je dan toch bezig bent, is het altijd leuk om de schitterende Cup in de wacht te slepen.

De laatste editie was het S.K.N.W.K./Duiveland dat met de hoofdprijs aan de haal gingen (overigens namen ze dit toen zo letterlijk dat er voor deze editie een nieuwe Cup was aangeschaft, omdat de vorige misbruikt was 😉 ). Gisteren ging de winst uiteindelijk naar S.K.N.W.K 1 🙂

 

Hieronder de eindstand van het Dokter van de Zande Toernooi 2023:

1e plaats:

S.K.N.W.K. 1

 

2e plaats:

D.Z.C. ’09

 

3e plaats:

S.K.N.W.K. 2

 

4e plaats:

S.K.N.W.K./Duiveland

 

5e plaats:

S.K.N.W.K. JO19-1

 

6e plaats:

Ex-S.K.N.W.K.

 

7e plaats:

S.K.N.W.K. 3

 

8e plaats:

SINOTO/S.K.N.W.K. 40+

 

Morgen, zaterdag 20 mei 2023, weer Eindfeestje bij S.K.N.W.K.

Ook dit seizoen komt er weer een zogenaamd Eindfeest aan het eind van het seizoen. En wel morgen, zaterdag 20 mei 2023 (onder het motto van we zitten nu toch in een lekkere flow wat de feestjes betreft 😉 ). Na afloop van de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 1 – De Jonge Spartaan 1 zal het feestje losbarsten.

Uiteraard worden er ook nog gewoon wedstrijden gespeeld door de meeste teams.

Voor de rest is de dagplanning als volgt:

09:30 uur: stormbaan jeugd

14:30 uur: wedstrijd 1e

17:30 uur: verloting

17:00 uur: frietkraam

17:30 uur – 19:30 uur: ijsstation

18:00 uur – 23:30 uur: Party DJ Ayron

19:00 uur: Stormbaan, activiteiten info volgt

Komt allen !!

 

Blauw/zwarte groeten: Mike en Wesley van Dijke vanaf Kreta (Griekenland)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Spelers van respectievelijk S.K.N.W.K. 3 en JO19-1, Mike en Wesley van Dijke genieten van een vakantie op Kreta. Uiteraard is ook de S.K.N.W.K.-sjaal mee (overigens niet nodig daar met dat prachtige weer) en doen ze iedereen de blauw/zwarte groeten vanuit Griekenland.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Spektakelstuk op Het Springer bij S.K.N.W.K. 1 met uiteindelijk 3-4 overwinning voor De Jonge Spartaan 1

Vandaag de laatste thuiswedstrijd op het programma voor S.K.N.W.K. 1 tegen het sterke De Jonge Spartaan uit Middelharnis. De thuisploeg dat startte zonder de geblesseerden/afwezigen David v/d Broek, Stijn Dooge, Max Jongebreur en Stefan Vermeer begon uiterst slordig aan de wedstrijd, want in het eerste kwartier kregen de bezoekers een paar dotten van kansen, maar de sterk keepende Daan v/d Cingel hield knap z’n doel schoon.

Maar na dat kwartier begon S.K.N.W.K. het spel te bepalen en was het de uitblinkende keeper van DJS die een aantal grote kansen van S.K.N.W.K. wist te keren. Zo kregen Tim de Looze en Jarno van nieuwenhuize de bal niet langs de doelman. Even later kopte Remon de Jonge de bal snoeihard onderkant lat en of de bal achter de doellijn stuitte was eigenlijk voor niemand echt duidelijk.

De blauw/zwarten bleven zich uitstekend verweren tot in de laatste seconden van de eerste helft toen Karl Hanse onnodig een spits van de gasten binnen de zestien vloerde. De terechte strafschop werd echter door Daan v/d Cingel (hij pakte de bal zelfs klemvast) prima gekeerd zodat de rust met 0-0 werd bereikt.

Begin tweede helft ligt de wedstrijd eventjes stil als S.K.N.W.K.-aanvoerder René Verschoor met zijn hoofd in aanraking komt met een tegenstander. Voor René is dit gelijk einde wedstrijd. Hij moest zelfs nog eventjes een bezoekje brengen aan de HAP om het gaatje in zijn hoofd te laten herstellen. In deze tweede helft probeerde DJS de druk op te voeren, maar een steeds beter spelend S.K.N.W.K. kwam steeds vaker dreigend opzetten. Eerst stuitte Jarno van Nieuwenhuize weer op de doelman en even later was dan ook geen verrassing dat de thuisclub de score opende. De prima spelende Dominique Prins stuurde Remco v/d Berge weg die zijn duel won en vanaf de achterlijn de mee opgekomen Wouter Hartog een niet te missen kans bood, 1-0.

Even later een makkelijk gegeven vrije trap voor de gasten en de aanvoerder schoot de bal zuiver tegen de touwen, 1-1. Enkele minuten daar op volgend een onnodig weggegeven vrije trap vanaf de zijkant en enigszins wat gelukkig voor DJS werd ook deze tot doelpunt gepromoveerd, 1-2.

De wedstrijd werd daarna wat grimmiger en na een zeer domme actie van Tim de Looze kon de scheidsrechter niks anders doen dan de rode kaart te trekken en kon Tim de douche opzoeken. Maar met tien man bleef S.K.N.W.K. prima voetbal op de mat leggen en zeer verdiend kwamen ze dan ook op 2-2 . Jarno bereikte Dominique en die schoot van zo’n 20 meter de bal heerlijk in de kruising.

Nog geen drie minuten later werd het zelfs 3-2 nadat Remco vd Berge die vanmiddag zijn tegenstanders handen vol werk bezorgde vanaf de zijkant een voorzet wilde geven, maar via het hoofd van de laatste man vloog de bal over de doelman tegen de touwen.

De Jonge Spartaan ging alles of niets spelen (want zij streden voor een periodetitel) en uit 1 van de voorzetten vanaf de zijkant werd een speler totaal vrijgelaten en die kon simpel de 3-3 binnen koppen bij de 2e paal. Het vermoeide S.K.N.W.K. moest in de slotfase toezien hoe de gasten er nog met de toch wel onverdiende zege vandoor gingen en dat was bijzonder zuur na misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen van onze mannen.

S.K.N.W.K. is daardoor na één seizoen weer gedegradeerd en dus weer terug in de 4e klas. Maar misschien is dat ook geen ramp aangezien er volgend seizoen 3 spelers stoppen (naar een lager elftal) en 2 vertrekken. Er zal dus een aantal jonge spelers moeten worden ingepast.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen titelkandidaat Prinsenland en hopelijk kan S.K.N.W.K. het ook deze ploeg moeilijk gaan maken.

Toon v/d Berge

 

Eindfeest S.K.N.W.K. seizoen 2022-2023 was super gezellig

Gisteren, zaterdag 20 mei 2023, werd er voor de vierde keer in onze historie een Eindfeest georganiseerd. Na het succes met de Beachparty (2018) en S.K.N.W.K.-Boom (2019) en vorig jaar na twee jaar zonder wegens corona was het gisteren weer tijd voor een feestje. En omdat de meesten nog in de feeststemming waren na de 42e editie van ons eigen Dokter v/d Zande Toernooi afgelopen donderdag kon dit allemaal in  één moeite door 😉 Het werd opnieuw een prima party op Het Springer.

Na afloop van de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 1 – De Jonge Spartaan 1 ging het ‘los’. Al moest eerst die wedstrijd nog wel eventjes worden verwerkt, want wat een spektakel was dat. Zonde voor de mannen en begeleiding van het 1e dat ze alsnog de bietenbrug opgingen met 3-4.

Onder het genot van een muziekje en (een) drankje(s) kwam het feestje al snel op gang. Er konden overheerlijke frietjes worden besteld. Ook was er een ijsje. En uiteraard kon er in de tent iets worden gedronken. Tussendoor was er ook nog een verloting door de feestcommissie met geweldige prijzen.

Ondertussen was ook Party DJ Ayron gearriveerd. Hij heeft tot iets na 23:30 uur dit geweldige S.K.N.W.K. Eindfeest voorzien van muzikale klanken !! Er was nog een stormbaan waarop nog een race werd gehouden. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de dames 🙂

Toen het wat schemerig werd op ons sportpark gingen de vuurkorven nog lekker aan (ook lekker warm, want het koelde toch behoorlijk af). En voor de sportievelingen werde de lampen op het kunsgrasveld ook nog eventjes ontstoken zodat zij nog een potje konden voetballen.

Het is lastig om mensen persoonlijk te bedanken, omdat dan snel iemand vergeten wordt. Maar vanaf deze plaats dank aan de organisatie, de dj, mensen achter de bar, de koks, feestcommissie, fotograven en uiteraard alle aanwezigen en verder iedereen die we dan nog vergeten zijn !! We kunnen weer terugkijken op een geslaagd eindfeestje.

 

Bekijk meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

Good-old Wilco de Valk gaat stoppen bij S.K.N.W.K. 2

Dit seizoen was hij zeker nog van grote waarde bij S.K.N.W.K. 2, maar na dit seizoen gaat Wilco de Valk (inmiddels 48 jaar jong) voetballen op een lager pitje zetten. Hij heeft, zoals hij zelf zegt, na de wedstrijden (trainen deed hij al niet (veel) meer) teveel last van fysieke klachten en vindt het dus mooi geweest. Dit betekent dat na ruim 42 jaren voetballen (vooral in het prachtige blauw/zwart van S.K.N.W.K.) er een einde komt aan een hele mooie en lange voetbalcarrière.

Overigens deed Wilco gisteren wat hij heel veel heeft gedaan namens S.K.N.W.K., namelijk een doelpunt scoren

Waarschijnlijk zal hij volgend seizoen nog wel eens actief zijn bij het 40+ team (op een aantal vrijdagavonden tijdens toernooitjes op Schouwen-Duiveland), maar wekelijks competitievoetballen zit er vanaf volgend seizoen voor Wilco niet meer in.

Gisteren tijdens de uitwedstrijd in Zierikzee tegen M.Z.C. ’11 4 voor de laatste keer naar de kant

Wij danken hem uiteraard vanaf deze plaats voor zijn jarenlange inzet (en doelpunten en assists) als speler van S.K.N.W.K. 🙂

 

Zowel S.K.N.W.K. JO7-1 als JO9-1 zijn veel te sterk voor hun ouders

Vanavond, maandag 22 mei 2023, speelden de spelertjes van S.K.N.W.K. JO7-1 en JO9-1 tijdens de laatste training van dit seizoen een partijtje tegen de ouders.

Op twee veldjes werd op het trainingsveld op sportpark ‘Het Springer’ gespeeld en we kunnen concluderen dat de vele trainingen en wedstrijden voor onze jeugdspelertjes hebben geholpen. Want bij beide partijtjes was onze jeugd duidelijk te sterk voor de ouders. Misschien is het een optie dat de ouders volgend seizoen wat meer komen trainen om goed beslagen ten ijs te komen aan het eind van dat seizoen 😉

Zoals ze gewend zijn na de wedstrijd werden er uiteraard ook nog penalty’s genomen. Al met al was het een geweldige laatste trainingsavond van dit seizoen voor JO7-1 en JO9-1.

Bekijk elders op onze site meer foto’s van deze beide partijtjes.

 

Vanmiddag hebben leerlingen OBS Duiveland Sponsorloop gehouden op sportpark Het Springer

Binnenkort wordt er op sportpark Het Springer binnenkort gestart met de bouw van een speelkooi (inmiddels is het al uitgezet waar de speelkooi moet gaan komen). Deze kooi is bedoeld voor alle kinderen van het dorp. Hier kunnen ze na schooltijd (maar ook tijdens schooltijd) gebruik van maken.

OBS Duiveland heeft daarom vanmiddag een sponsorloop gehouden met groep 1 t/m 8 op ons eigen sportpark Het Springer. Het mede-doel van deze sponsorloop was geld ophalen voor de voetbalkooi bij SKNWK.

Alle kinderen hadden sponsorformulieren mee naar huis gekregen. Op dit formulier konden sponsors zich aanmelden voor een bedrag per rondje (maximaal 20 rondjes) of een vast, maximum bedrag. 50% van de opbrengst gaat naar de aankleding en materialen voor de nieuwe voetbalkooi en 50% gaat naar de school.

De omstandigheden waren prima vanmiddag voor een geslaagde sponsorloop. We zijn zeer benieuwd naar de opbrengst.

Op de Facebookpagina van https://www.facebook.com/gruttepikkers/ staan nog wat foto’s van deze sponsorloop.

 

Voor S.K.N.W.K. JO19-1 zit het seizoen erop met laatste training

S.K.N.W.K. JO19-1 had gisteren, donderdag 25 mei 2023, de laatste training. Tijdens deze laatste training is vooral heel veel gelachen. Na de warming-up en een pass- trapvorm werd er partijspel gespeeld. Niet zo maar één, maar één met een simpele opdracht. Je mocht alleen de bal aanraken als er een speler op je rug zat. Dat zorgde voor heel veel hilariteit 🙂 .

Na dit partijtje werd uiteraard nog afgesloten met een normale partijvorm. Hierna was het seizoen wat voetballen betreft ten einde.

Veel JO19-1 spelers zullen volgende week nog wel actief zijn tijdens ons eigen Mini Bedrijven Toernooi. Als afsluiting van het seizoen zullen de spelers en staf nog een barbecue houden.

Bekijk elders op de site nog wat foto’s van deze laatste training.

 

Volgende week zaterdag, 3 juni 2023, afscheidswedstrijd René, Stefan, Remon en Robert P. (S.K.N.W.K. 1)

Een aantal ‘oudere’ spelers van de eerste selectie heeft een tijdje terug al aangegeven dat ze aan het eind van dit seizoen een stapje terug zullen gaan doen. Dit betreft René Verschoor, Stefan Vermeer en Remon de Jonge. Ze willen met ingang van het nieuwe seizoen in het 3e elftal gaan spelen. Vorig jaar deed Robert Padmos ook al een stapje terug naar S.K.N.W.K. 2 (ook al was hij dit seizoen nog een aantal wedstrijden actief namens het 1e).

Robert Padmos (thuiswedstrijd tegen Z.S.C. ’62 1)

Als dank voor hun bewezen diensten heeft S.K.N.W.K. 1 een afscheidswedstrijd geregeld voor hun ploeggenoten. Onze eerste selectie speelt een wedstrijd tegen een samengesteld team van spelers waarmee de afzwaaiers in het verleden hebben samengespeeld bij S.K.N.W.K. of elders (en van horen zeggen, is me dat een ploegje 😉 ).

Remon de Jonge (thuisduel tegen Prinsenland 1)

Plaats van handeling is logischer wijs ons eigen sportpark Het Springer.

René Verschoor (thuiswedstrijd tegen Tholense Boys 1)

Dit gaat gebeuren op zaterdag 3 juni 2023.

Stefan Vermeer (thuis tegen D.V.V. ’09)

 

Uitnodigingen voor Vrijwilligersavond zijn verstuurd

Afgelopen seizoen heb jij een belangrijke bijdrage geleverd aan het vrijwilligerswerk binnen onze vereniging. Het bestuur van S.K.N.W.K. is jou hiervoor bijzonder dankbaar en nodigt jou – en eventuele partner – uit voor de vrijwilligersavond van S.K.N.W.K. op vrijdag 9 juni, zoals via de “SAVE THE DATE “ al op de  S.K.N.W.K. site aangegeven was.

 

PROGRAMMA

Vanaf 18:00 uur ben je welkom in de kantine van S.K.N.W.K. alwaar vanaf 18.30  uur de BBQ aanstaat. Consumpties zijn deze avond tot 23:00 uur gratis. Verder staat er deze avond een ‘pub-quiz’ op het programma! Dit alles omlijst met lekkere muziek en veel gezelligheid moet ons inziens leiden tot een fantastische avond.

 

AAN- EN AFMELDEN

Wij verzoeken je/jullie vriendelijk om vóór maandag 5 juni a.s. via vrijwilliger@sknwk.nl aan te geven welke leden binnen uw gezin aanwezig bent en zo ja, of dit met of zonder partner is. Daarnaast is het ook belangrijk dat wij op de hoogte zijn van evt, andere eetwensen. Geef dit ook door bij het aanmelden.

Graag ontvangen wij dus ook een reactie wanneer je niet aanwezig kunt zijn. Het is namelijk belangrijk dat wij precies weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn in verband met de BBQ

We zien jullie graag op 9 juni a.s. waarbij wij het glas kunnen heffen op de mooie club die S.K.N.W.K. is en dankzij jouw inzet ook in de toekomst kan blijven!!

Ben jij ook vrijwilliger en heb je geen uitnodiging gehad of heb je misschien van/over een andere vrijwilliger gehoord dat hij/zij niet is uitgenodigd, laat dit dan z.s.m. weten via vrijwilliger@sknwk.nl

Namens de vrijwilligerscommissie

 

Ikkieik ook de allerbeste na invoering van de kampioen in de S.K.N.W.K.-Toto

En met het invullen van de kampioen in de 3e klas B, M.O.C. ’17 1, blijkt dat er niets verandert in het klassement van de S.K.N.W.K.-Toto. Niemand had namelijk M.O.C. ’17 als kampioen voorspeld. En dus gaat de eeuwige roem dit seizoen naar Ikkieik. Gefelicteerd !!

De eindstand is als volgt:

POSITIE SPELERSNAAM PUNTEN
1.(1) Ikkieik 10040+0 Voorspelling
2.(2) Supervisor (beheerder)  9760+0 Voorspelling
3.(3) Odana 9430+0 Voorspelling
4.(4) Boetin 9215+0 Voorspelling
5.(5) deNummer15 9195+0 Voorspelling
6.(6) Quikje 9065+0 Voorspelling
7.(7) Fossiel_van_Elders 9060+0 Voorspelling
8.(8) Daliban 8985+0 Voorspelling
9.(9) Feijenoord 8810+0 Voorspelling
10.(10) Gerwi 8720+0 Voorspelling
11.(11) Woste 8570+0 Voorspelling
12.(12) deeersteendeleste 8565+0 Voorspelling
13.(13) SpringerUnited 8490+0 Voorspelling
14.(14) COA 8455+0 Voorspelling
15.(15) PeterNeven 8205+0 Voorspelling
16.(16) Cvo 8140+0 Voorspelling
17.(17) Champofthedirthalf 7845+0 Voorspelling
18.(18) MadeVa 7280+0 Voorspelling
19.(19) Kosjie 7215+0 Voorspelling
20.(20) Dubois14 6965+0 Voorspelling
21.(21) leukeditter 4460+0 Voorspelling
22.(22) P.v.d.C. 3915+0 Voorspelling
23.(23) ThomasFolmer 3700+0 Voorspelling
24.(24) Ronalddemoedt 3685+0 Voorspelling
25.(25) vandieke 3655+0 Voorspelling
26.(26) Wissel_F 3650+0 Voorspelling
27.(27) Timvdcingel 3420+0 Voorspelling
28.(28) Cvv 3210+0 Voorspelling
29.(29) Kevindejong10 3080+0 Voorspelling
30.(30) DeBankzitter 2690+0 Voorspelling

 

Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 3) pakt topscorerstitel bij seniorenteams dit seizoen

Logo topscorer

Vanavond, dinsdag 30 mei 2023, speelde S.K.N.W.K. 1 als seniorenteam van de blauw/zwarten de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegen titelkandidaat Prinsenland verkocht het de huid duur en werd het uiteindelijk ‘slechts’ 2-0. Dus geen Nieuwerkerkse treffers vanavond.

Omdat voor S.K.N.W.K. 2 en 3 het voetbalseizoen al ten einde is kunnen we de balans op gaan maken op de topscorerslijst.

Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 3) scoorde 21 doelpunten dit seizoen en is hiermee de topscorer 

Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 3) is met 21 doelpunten topscorer geworden. Jarno van Nieuwenhuize eindigt met 13 treffers op een 2e plaats. Kevin Schiettekatte, die 10x wist te scoren namens het 3e, is de nummer drie van dit seizoen.

De eindstand op de topscorerlijst ziet er nu als volgt uit:

Uiteraard heeft onze clubtopscorer een beker ontvangen voor zijn topscorerstitel !!

 

S.K.N.W.K. 1 maakt het titelkandidaat Prinsenland 1 heel erg lastig

Vandaag de laatste wedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 op het programma. Het moest in Dinteloord aantreden tegen kampioenskandidaat Prinsenland 1. Gelijktijdig werd in Middelharnis het duel tussen De Jonge Spartaan 1 en M.O.C. ’17 1gespeeld. In principe konden alle drie clubs nog kampioen worden en beloofde het dus een spannende avond te worden.

S.K.N.W.K. 1 (deze avond acterend in het rode reservetenue) begon gehavend aan de strijd, want naast de geblesseerden Max Jongebreur en Stijn Dooge waren ook de geschorste Tim de Looze, Damian Gons (school) en Remco v/d Berge niet van de partij. Wouter Hartog stond ook geblesseerd langs de kant. Stefan Vermeer kon na een blessure weer op de bank beginnen.

Prinsenland begon furieus aan de wedstrijd en wilde natuurlijk snel de score openen aangezien ze heel wat goals moesten inhalen ten opzichte van ‘MOC’. Maar S.K.N.W.K. verweerde zich kranig en was niet van plan om als kanonnenvoer te dienen. Tim van der Cingel moest de uitstekend keepende Daan vd Cingel een keer bijstaan op de doellijn en uit een vrije trap bracht Daan van dichtbij knap redding. Toen de storm wat was gaan liggen ging S.K.N.W.K. een twintig minuten prima spelen en konden vooral Tim v/d Cingel en Dominique Prins naar hartenlust combineren over de as van het veld.

Uit 1 van die mooie aanvallen kwam de bal bij de sterk spelende Jari Goudswaard die een verwoestende volley losliet op het vijandelijke doel, maar met een fantastische redding hield doelman Pietersma zijn doel schoon. Uit de hieruit volgende corner kopte Mark Bleiji goed in, maar weer redde de doelman uitstekend. Nog geen drie minuten later weer een harde uithaal van Dominque Prins, maar helaas voor S.K.N.W.K. vloogt de bal de paal het veld weer in. Het werd weer maar duidelijk dat de bal er gewoon niet in mag op 1 of andere manier. Rust derhalve 0-0 waarbij een voorsprong zeker niet onverdiend was geweest.

De tweede helft moest Prinsenland vol de aanval zoeken en deed dat ook. Ze drukten S.K.N.W.K. terug en eerst kwamen daar nog geen kansen uit. Geleidelijk aan kwamen die er wel, maar Daan van der Cingel bleek een sta in de weg.  De scheidsrechter deze avond raakte het spoor steeds meer bijster, want na een overtreding op Dominique waarbij de scheidsrechter tot verbazing van vriend en vijand de thuisclub een vrije trap gaf kwam ook nog eens de 1-0 tot stand.

Vijf minuten later blies hij vanuit de middencirkel voor een uitbal maar grensrechter Emiel Kuijten constateerde terecht dat de bal gewoon binnen de lijnen bleef (ruim een meter én in de eerste helft was dit zelfde bij een zogenaamde achterbal). Prinsenland gooide in en uit een lange bal naar voren viel zeer ongelukkig de 2-0. Daan v/d Cingel kon de bal pakken, maar een glijpartij van Daan zorgde ervoor dat een aanvaller simpel de bal binnen kon schieten. Grensrechter Emiel ging verhaal halen bij de arbiter (omdat hij hem al een aantal keren in de wind liet staan), maar omdat hij het veld inliep, mocht hij daarna niet meer vlaggen. Na 5 minuten discussiëren nam reservedoelman Ryan Boogerd de vlag in de hand en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

De 2-0 overwinning bleek na het laatste fluitsignaal niet genoeg voor de thuisclub, want M.O.C. ’17 had hun wedstrijd met 0-1 gewonnen en zijn dus kampioen geworden. Vanaf deze plaats de felicitaties voor de ploeg uit Bergen op Zoom. S.K.N.W.K. heeft zeker na de winterstop laten zien dat het prima mee kon, maar dat het heel vaak gewoon tegen zat.

Op naar volgend seizoen en weer mee doen voor de prijzen !!

Toon v/d Berge

 

Overzicht Gouden Schoen Winnaars S.K.N.W.K.

Sinds het seizoen 2003-2004 wordt op de website van S.K.N.W.K. de topscorer van de senioren van S.K.N.W.K. bijgehouden. Dit seizoen was eigenlijk al snel duidelijk dat Dirk-Jan Hoek namens S.K.N.W.K. 3 de titel in de wacht zou gaan slepen. Hij eindigde uiteindelijk op 21 doelpunten in totaal. Jarno van Nieuwenhuize, die al 2x eerder de topscorer werd, eindigde als 2e met 13 treffer. De 10 doelpunten namens S.K.N.W.K. 3 voor Kevin Schiettekatte leverden hem een 3e plaats op (en het scheelde hem een bezoekje aan de kapper, want voor het seizoen gaf hij aan dat als hij minder dan 10 doelpunten zou maken, hij zijn hoofd zou laten kaalscheren 🙂 )

Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) veroverde maar liefst 9 keer ‘De Gouden Schoen’. Eén keer moest hij de titel delen met Martijn Backx, die overigens 2x clubtopscorer werd bij de senioren van S.K.N.W.K. Hans Matthijsse wist 3x beslag te leggen op de Gouden Schoen. De andere twee gingen naar Fred v/d Werf en Michèl Flikweert. Jarno van Nieuwenhuize was 2x de meest scorende speler. Een keer was dit gezamenlijk met Koen Kraaijenbrink. En na dit seizoen komt dus Dirk-Jan Hoek ook in dit ‘illustere’ rijtje.

Logo topscorer

Hieronder het volledige overzicht van de winnaars van de afgelopen seizoenen:

Seizoen 2022-2023:

1. Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 3) 21 doelpunten
2. Jarno van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) 13 doelpunten
3. Kevin Schiettekatte (S.K.N.W.K. 3) 10 doelpunten

Seizoen 2021-2022:

1. Jarno van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1 + 2) 34 doelpunten
2. Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) 12 doelpunten
2. Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 2 + 3) 12 doelpunten

Seizoen 2020-2021:

Seizoen is i.v.m. corona vroegtijdig gestopt en niet meer uitgespeeld

Seizoen 2019-2020:

Seizoen is i.v.m. corona vroegtijdig gestopt en niet meer uitgespeeld

Seizoen 2018-2019:

1. Jarno van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) 20 doelpunten
1. Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2 + 3) 20 doelpunten
3. Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 3) 17 doelpunten

Seizoen 2017-2018:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) 27 doelpunten
2. René v/d Bos (S.K.N.W.K. 4) 15 doelpunten
3. Julian van Nieuwenhuize (S.K.N.W.K. 1) 11 doelpunten
Machiel Schot (S.K.N.W.K. 1) 11 doelpunten
Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 2 + 4) 11 doelpunten

Seizoen 2016-2017:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) 40 doelpunten
2. Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 2+3) 18 doelpunten
3. Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 1 + 3 + 4) 16 doelpunten

Seizoen 2015-2016:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) 31 doelpunten
2. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) 25 doelpunten
3. Christian van Vossen (S.K.N.W.K. 3) 22 doelpunten

Seizoen 2014-2015:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 25 doelpunten
2. Ali Zaman (S.K.N.W.K. 2) 23 doelpunten
3. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) 20 doelpunten

Seizoen 2013-2014:

1. Martijn Backx (S.K.N.W.K. 1) 25 doelpunten
1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 25 doelpunten
3. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) 16 doelpunten

Seizoen 2012-2013:

1. Martijn Backx (S.K.N.W.K. 1) 27 doelpunten
2. Stefan Vermeer (S.K.N.W.K. 2) 22 doelpunten
3. Richard v/d Sande (S.K.N.W.K. 4) 20 doelpunten

Seizoen 2011-2012:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 4) 24 doelpunten
2. Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 1) 19 doelpunten
3. Robert Padmos (S.K.N.W.K. 1) 17 doelpunten

Seizoen 2010-2011:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 22 doelpunten
2. Robbert Padmos (S.K.N.W.K. 1) 16 doelpunten
3. Wilco de Valk (S.K.N.W.K. 1) 12 doelpunten
Remco Veenboer (S.K.N.W.K. 2, 3 en 4) 12 doelpunten

Seizoen 2009-2010:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 25 doelpunten
2. Robby Koster (S.K.N.W.K. 4) 20 doelpunten
3. Michèl Flikweert (S.K.N.W.K. 4) 17 doelpunten

Seizoen 2008-2009:

1. Michèl Flikweert (S.K.N.W.K. 4) 19 doelpunten
2. Wesley Goud (S.K.N.W.K. 1) 17 doelpunten
3. Robby Koster (S.K.N.W.K. 4) 15 doelpunten

Seizoen 2007-2008:

1. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 25 doelpunten
2. Christian van Vossen (S.K.N.W.K. 1) 23 doelpunten
Wesley Goud (S.K.N.W.K. 1) 23 doelpunten

Seizoen 2006-2007:

1. Hans Matthijsse (S.K.N.W.K. 4) 16 doelpunten
2. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 13 doelpunten
3. Michèl Flikweert (S.K.N.W.K. 4) 11 doelpunten

Seizoen 2005-2006:

1. Fred v/d Werf (S.K.N.W.K. 4) 22 doelpunten
2. Léon v/d Wel (S.K.N.W.K. 3) 21 doelpunten
3. Robby Koster (S.K.N.W.K. 4) 18 doelpunten

Seizoen 2004-2005:

1. Hans Matthijsse (S.K.N.W.K. 4) 23 doelpunten
2. Wim Voorbeijtel (S.K.N.W.K. 3) 21 doelpunten
3. Gert-Jan Tierie (S.K.N.W.K. 1) 14 doelpunten
Christian van Vossen (S.K.N.W.K. 1) 14 doelpunten
Gert-Jan v/d Berg (S.K.N.W.K. 4) 14 doelpunten

Seizoen 2003-2004:

1. Hans Matthijsse (S.K.N.W.K. 4) 14 doelpunten

 

Aanleg speelkooi op sportpark Het Springer is gestart

Zoals bekend komt er op ons sportterrein een speelkooi. Deze is bedoeld voor de jeugd van Nieuwerkerk. Inmiddels is de vergunning verleend en zijn de werkzaamheden hiervoor ook gestart. We zullen u middels foto’s op de hoogte houden.

Deze foto’s zijn vandaag, woensdag 31 mei 2023:

 

S.K.N.W.K. JO10-1 en JO11-1JM vermaken zich prima met eerst barbecue en daarna partijtje tegen ouders

Vanavond, woensdag 31 mei 2023, was de afsluitende training voor zowel S.K.N.W.K. JO10-1 als JO11-1JM. Ze deden dit middels een partijspel tegen de ouders. Altijd geweldig om te zien (het fanatisme bij de spelers, maar zeker ook bij de ouders). Voorafgaand aan deze training werd er door beide jeugdteams eerst nog lekker gebarbecued 🙂

Het was een zeer geslaagde avond met een mooie afsluiting van een geweldig voetbalseizoen.

Bekijk elders op de site meer foto’s van de afsluitende partijtjes tussen de spelers en de ouders.