Inhaalduel SNS 1 – SKNWK 1 valt in teamweekendjes beide verenigingen, KNVB wil (nog) niet wijken

Het inmiddels al 2x afgelaste duel S.N.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 is opnieuw vastgesteld op zaterdag 13 januari 2023. Dat is dus eigenlijk nog midden in de winterstop. Immers staat de eerste officiële competitiewedstrijd pas gepland voor zaterdag 3 februari 2024.

Het blijkt inderdaad dat de weekenden 13/14 januari, 20/21 januari en 27/28 zogenaamde inhaalweekenden zijn volgens het speelschema van dit seizoen van de K.N.V.B. (zie hieronder). Maar dan zou je toch ook (kunnen) (be)denken dat je dan de eventuele inhaalwedstrijden zo dicht mogelijk op de eerst komende wedstrijd plaats (dus het weekend van 27/28 januari) i.p.v. dit al gelijk op 13/14 januari te plaatsen. Dat zou dan namelijk betekenen dat we na dit inhaalduel weer twee weken vrij zijn voor de competitie. Overigens na de speelronde van 3/4 februari staan er in de weekenden van 10/11 februari en 17/18 februari ook weer twee inhaalrondes gepland.

speeldagenkalender-zuid-2023-24

Het is toch ook best fijn als je straks na de feestdagen weer gewoon rustig aan kunt gaan opbouwen met trainen en (oefen)wedstrijden richting de 2e seizoenshelft. Door het inplannen van dit duel op deze datum is er een bijkomend ‘probleem’. Want zowel S.K.N.W.K. als S.N.S. hebben voor het weekend van 13 januari een soort trainingskamp/teambuildingsweekend gepland.

Beide verenigingen hebben al diverse verzoeken ingediend om het duel naar het weekend erop te verplaatsen, dus naar zaterdag 20 januari 2024. Vooralsnog willen ze daar bij de K.N.V.B. niet in mee gaan. Ze zeggen gewoon keihard dat het vreemd is dat je bij een inhaalweekend een trainingskamp gaat organiseren 🙁 Maar als je iets wilt organiseren in de winterstop, moet je dat natuurlijk veel eerder regelen. Dus dit is al veel langer gepland dan de afgelopen weken. En uiteraard moet je bij dit soort uitjes ook al wat vooruitbetalen wat inmiddels ook is gebeurd. En hoe kun je nu weten in welk inhaalweekend een wedstrijd gepland zal gaan worden!?

Het voorstel is wel dat het duel wel gespeeld mag worden doordeweeks, maar dan moet het voor de 19e zijn afgewerkt. Overigens betreft de inhaalwedstrijd S.N.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 een wedstrijd uit de 9e speelronde. De wedstrijd Herkingen ’55 1 – W.I.K. ’57 1 is ook een inhaalduel uit deze zelfde speelronde. En wanneer deze wordt gespeeld…….. op zaterdag 20 januari 2024 (de datum die S.N.S. en S.K.N.W.K. ook hebben voorgesteld bij de K.N.V.B.).

Er zijn veel meer amateurverenigingen die weekendjes wegplannen aan het begin van het nieuwe jaar. Dus zo vreemd is dat toch niet. En als beide verenigingen het eens zijn om een inhaalwedstrijd een week te verplaatsen waarom kun je daar dan niet in meegaan ??

3 reacties op "Inhaalduel SNS 1 – SKNWK 1 valt in teamweekendjes beide verenigingen, KNVB wil (nog) niet wijken"

  1. De wedstrijd mag wel worden verplaatst. Alleen moet dit dan doordeweeks worden gespeeld. Uiterlijk vrijdag 19 januari moet wedstrijd gespeeld zijn. Terwijl we in overleg hebben gevraagd of dit zaterdag de 20e kan (dus één dag later). Hiervoor wordt (nog) geen toestemming gegeven.

  2. Toch een beetje klasse justitie bij de KNVB omdat GOES de bekerwedstrijd wel verzet krijgt omdat ze een teamuitje hebben in het weekend van 12 januari… rara hoe kan dat

  3. Wij hebben hetzelfde probleem met de KNVB over de wedstrijd Col.Boys 1 – Bevelanders 1 beide verenigingen zijn akkoord met 20 januari maar de KNVB wijkt niet van hun standpunt.

    Peter Quinten
    Wedstrijdsecretaris v.v. Colijnsplaatse Boys

Reacties gesloten.