Jaaroverzicht 2023 van www.sknwk.nl (oktober)

Nu het jaar 2023 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2023 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag oktober.

Oktober:

Eerste selectie heeft gisterenmorgen lekker getraind

Omdat de competitiewedstrijd Herkingen ’55 1 – S.K.N.W.K. 1 wegens trieste omstandigheden bij onze tegenstander was afgelast, werd er gisteren getraind door de eerste selectie. Omdat enkele spelers nu konden aanschuiven bij de thuiswedstrijd van het 2e en 3e was de groep iets kleiner, maar dat mocht ‘de pret’ zeker niet drukken.

 

Blauw/zwarte groeten: Kevin & Cecile en Stefan & Amy vanaf Rhodos

De redactie van deze website heeft weer een foto mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

De S.K.N.W.K. 3-legends Kevin Schiettekatte en Stefan Vermeer genieten samen met hun vriendinnen Cecile v/d Velde en Amy Westerbeke van een heerlijke vakantie op Rhodos. Ze doen iedereen de blauw/zwarte groeten vanuit Griekenland.

Het lijkt ons als redactie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Opnieuw S.K.N.W.K.-tenue naar Afrika

Onlangs ontvingen we weer een geweldige foto van kinderen uit Afrika die pronken in een oud S.K.N.W.K.-tenue dat we hebben gedoneerd 🙂

 

Oktober is heuse derbymaand voor S.K.N.W.K. 1

Deze maand, oktober, speelt, S.K.N.W.K. 1 vier competitiewedstrijden. Drie daarvan zijn een derby. A.s. zaterdag op eigen sportpark Het Springer is Duiveland de opponent. Volgende week zaterdag, 14 oktober 2023, is op sportpark De Vospit te Kerkwerve W.I.K. ’57 1 de tegenstander. En de laatste zaterdag van deze maand, 28 oktober 2023, is FC De Westhoek ’20 1 te gast in Nieuwerkerk. Drie heuse derby’s dus !!

Tussendoor wordt op zaterdag 21 oktober 2023 ook de de wedstrijd tegen Herkingen ’55 1 ingehaald die afgelopen zaterdag niet door kon gaan.

Hieronder het speelschema voor S.K.N.W.K. 1 in de maand oktober: 

 

Presentatiegids v.v. Kloetinge; Hoe is het met…… Wilco de Valk

Bron: www.vvkloetinge.nl

In de presentatiegids van v.v. Kloetinge van het seizoen 2023-2024 staat een interview met onze eigen Wilco de Valk die uiteraard in het verleden ook jaren actief was op het Wesselopark in Kloetinge.

Hieronder het interview:

 

Vrouwen 30+ team S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 eindigt op 3e plaats tijdens toernooi bij v.v. Stellendam

Gisteren, vrijdag 6 oktober 2023, speelde ons Vrouwenteam 30+ van S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 een toernooi bij v.v. Stellendam. Ze eindigden deze keer op een 3e plaats (van de 5). Na afloop van dit toernooitje kon mede door de prima weersomstandigheden buiten op het terras nog worden genoten van een drankje tijdens de 3e helft.

 

Dankwoordje voor Neeltje Jans Mosselen

Vandaag, zaterdag 7 oktober 2023, zijn er na afloop van de derby S.K.N.W.K. 1 – Duiveland 1 mossels gekookt op sportpark ‘Het Springer’. De mosselen waren gesponsord door Neeltje Jans Mosselen waarvoor uiteraard hartelijk dank !! Ze waren heerlijk !!

 

S.K.N.W.Kustmarathon 2023 (Ruben Willeboordse)

Dit weekend staat Zeeland weer in teken van de Kustmarathon. Ook diverse S.K.N.W.K.-ers zullen vandaag of hebben gisteren gelopen. S.K.N.W.K. 3-speler (en leider/trainer van JO7-1) Ruben Willeboordse heeft zijn missie volbracht en liep deze Kustmartahon in 5 uur en 39 minuten !! We willen hem uiteraard feliciteren met deze zeer knappe prestatie !!

Moe maar voldaan 🙂

Ruben was overigens best uitgeput na de ruim 42 km. en moest zelfs nog eventjes op bezoek bij de E.H.B.O. (of was het misschien toch na het berichtje op de app van S.K.N.W.K. 3 dat hij zo erg schrok dat ‘Jappie’ had gescoord met een omhaal 😉 )

 

Ook gisteren weer extra aandacht voor alle scheidsrechters tijdens Week van de Scheidsrechter

Vorige week zaterdag, 30 september 2023, is de Week van de Scheidsrechter gestart. In deze week worden de scheidsrechters tijdens de voetbalwedstrijden extra in het zonnetje gezet. Deze loopt tot en met vandaag, zondag 8 oktober. Dus twee weekenden lang worden de scheidsrechters extra in het zonnetje gezet.

Ook S.K.N.W.K. doet hier uiteraard weer aan mee!! Alle scheidsrechters bij de thuis- en uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams ontvingen (als het goed is) allemaal een klein presentje namens onze club !!

En ook vanaf deze plaats nogmaals dank aan alle scheidsrechters (en assistent-scheidsrechters trouwens 🙂 ). Hieronder een overzicht van de scheidsrechters die dit weekend bedankt zijn (en waarvan er ook een foto is gemaakt) !!

Scheidsrechter Dhr. Bousrima met aanvoerder Tim v/d Cingel voorafgaand aan de derby S.K.N.W.K. 1 – Duiveland 1

Leider van S.K.N.W.K. 2 Martin Kiesenberg met de scheidsrechter bij het uitduel tegen V.V.C. ’68 2

Aanvoerder Emiel Pollemans van S.K.N.W.K. 3 met scheidsrechter Ron van Kan bij het uitduel van het 3e in Kerkwerve tegen W.I.K. ’57 2

Scheidsrechter bij ST B.D.C./S.K.N.W.K. MO17-1 Han Steenpoorte ontvangt uiteraard ook een presentje

Ook bij het uitduel van ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO15-1JM in Yerseke een bedankje voor de scheidsrechter

ST B.D.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1 moest in Zierikzee spelen

Aanvoerder Tim v/d Zwet geeft scheidsrechter Lars van Klinken zijn kadootje bij de thuiswedstrijd van S.K.N.W.K. JO12-1JM

Op het laatste moment was ‘papa van Keano’, Barry Manni, bij JO11-1 bereid om te fluiten bij de thuiswedstrijd. Dus ook voor hem een presentje

 

ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO15-1JM sluit 1e fase van dit seizoen af als winnaar

Net als vorig seizoen is het jeugdvoetbal ingedeeld in 3 of 4 fases. A.s. zaterdag wordt de 1e fase, de bekerfase, afgesloten. Daarna volgt een nieuwe indeling (fase 2) die tot en met de winterstop loopt. Ons combinatieteam ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO15-1JM speelt a.s. zaterdag, 14 oktober 2023, de laatste wedstrijd (tegen Wemeldinge JO15-1). Maar door de overwinning gisteren op Yerseke JO15-1 (1-2) zijn ze al niet meer te achterhalen en dus kampioen van de 1e fase !!

Van harte gefeliciteerd !!

De stand is op dit moment als volgt:

 

Waar is dit nou allemaal voor nodig !?

Sinds kort hebben we naast de beschikking over een kunstgrasveld ook een prachtige nieuwe speelkooi. Met de komst van deze kooi is sportpark Het Springer niet meer gesloten en dus altijd toegankelijk voor de jeugd van Nieuwerkerk. Echter zitten er aan het gebruik van ons sportpark logischerwijs wel wat regels !!

Het kunstgrasveld en de speelkooi alleen betreden met het juiste schoeisel en alleen gebruiken om een potje te voetballen. Het is verboden om eten- en drinkwaren mee te nemen en te nuttigen op het veld en/of in de speelkooi. Wat helemaal verboden is, is dat er ook heel veel kauwgom op het veld wordt gegooid. Dit gaat in het kunstgras kleven en is heel moeilijk (niet) te verwijderen 🙁. Dus dat is zeker niet de bedoeling !!

Wil je wel iets eten of drinken, doe dit dan naast i.p.v. op de velden en gooi het afval niet zomaar op de grond, maar in de daarvoor bestemde bakken. En het na gebruik van de losse doeltjes deze ook weer van het veld halen en op de daarvoor bestemde plek bij de ingang van het kunstgrasveld terug zetten.

Als deze regels niet worden nageleefd, zullen we op den duur maatregelen moeten treffen (en misschien wel weer moeten concluderen dat het sportpark weer gewoon op slot moet. Dat kun toch niet de bedoeling zijn !?).

Helaas moesten we gisteren zelfs concluderen dat er rondom het kunstgrasveld met lijm is ‘gekloot’. Zo is er één dug-out besmeurd met deze lijm en was er ook mee op een prullenbak gesmeerd. Waar is dit nou toch voor nodig!?

Als we met z’n allen willen dat we nog lang dagelijks gebruik kunnen en willen maken van ons sportpark moet dit niet meer gebeuren. Gelukkig hebben we sinds kort ook de beschikking over camerabeveiliging op het sportpark. Het is te hopen dat we op de beelden de dader(s) kunnen achterhalen. Deze zullen hier dan zeker op worden aangesproken !!

We hopen op een ieders medewerking en laten we er met z’n allen voor zorgen dat we nog heel lang plezier kunnen hebben en houden van dit prachtige veld.

En ja idd, voor de &%$#%^% onder ons…….. er staat inderdaad niet op het bord dat het verboden is om lijm te gebruiken op en rond het kunstgrasveld en de speelkooi……

S.K.N.W.K. 1 in extremis alsnog naar verdiend punt in derby tegen Duiveland 1

Gisteren stond op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby op het programma tussen de twee buren S.K.N.W.K. 1 en Duiveland 1. Op ons hoofdveld dat er op dit moment prima bij ligt had S.K.N.W.K. 1 voor de ogen van flink wat publiek de eerste helft het windvoordeel. Duiveland beperkte zich tot verdedigen en loerde op de counter en de thuisclub probeerde aanvallend een vuist te maken.

Er stond gisteren best wat publiek rondom het veld

Echter het veldspel was van beide ploegen bedroevend en er gebeurde dan ook tot een kwartier voor rust eigenlijk helemaal niks. Als er al een ploeg aanspraak mocht maken op een doelpunt, was het thuisploeg, maar het vizier stond nog niet op scherp. Uit het niets kwamen de gasten uit Oosterland op voorsprong na matig verdedigen van S.K.N.W.K.-kant, 0-1.

De 0-1

Vrijwel gelijk na de aftrap kreeg de thuisploeg een aantal grote mogelijkheden om gelijk te maken. Eerst stuitte spits David v/d Broek op de goed uitgekomen doelman en even later werd een hakbal van Tim de Looze van de lijn gehaald en ook in de rebound kreeg hij de bal er niet in. Ook Duiveland werd nog een keer gevaarlijk voor de rust, maar ook nu stond er een S.K.N.W.K.-verdediger goed geposteerd op de doellijn. Rust derhalve 0-1…..

David v/d Broek met een grote mogelijkheid op de gelijkmaker voor de rust

In de tweede helft werd het spel er zeker niet beter op. S.K.N.W.K. kwam eigenlijk niet meer in de buurt van het Duiveland-doel en ook de geel/zwarten wisten elkaar nauwelijks te bereiken. Even werd het een echte derby toen een speler van de gasten veel te hard in kwam met een vliegende tackle op Bas van Dijke. Hij mocht van geluk spreken dat dit onbestraft bleef (en Bas gelukkig verder kon spelen). Wel werd hierdoor het vuurtje een beetje opgestookt en dat was wel nodig ook.

Aanleiding tot een klein opstootje (na een veel de grove overtreding)

S.K.N.W.K. 1 kreeg uiteindelijk een strafschop na een overtreding op Tim de Looze binnen de 16. Echter werd deze teniet gedaan wegens vermeend buitenspel.

Strafschop……..

Dat gold later ook voor de gelijkmaker van Tim v/d Cingel. Hij vertrok vanachter de verdediger en scoorde beheerst de 1-1, nadat hij doelman had omspeeld. Echter ook nu werd dit afgevlagd en afgefloten. Maar er zat dus zeker meer in voor de blauw/zwarten, als ze er zelf ook maar in wilden geloven.

De gelijkmaker van Tim v/d Cingel…….

…… wordt afgevlagd

Heel verrassend kwamen de gasten even later zelfs op 0-2 nadat S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel van net buiten de zestien in de korte hoek werd verrast, 0-2.

En dan valt aan de andere kant, de 0-2

Het leek eigenlijk al beslist, totdat Tim de Looze met een mooi afstandsschot onverwachts de achterstand verkleinde tot 1-2. S.K.N.W.K. kreeg door deze opsteker weer wat kleur op de kaken en nog geen 3 minuten later lag de 2-2 ook al in het mandje !! Het was aanvoerder Tim v/d Cingel die na een hoge bal in de zestien van dichtbij kon scoren 2-2.

De 1-2 van Tim de Looze

En niet veel later de 2-2 van Tim v/d Cingel

De thuisploeg rook nu bloed en wilde het spel weer snel hervatten op zoek naar misschien nog wel meer. Echter in de laatste vijf minuten was Duiveland nog het dichtst bij een treffer, maar gelukkig kopte S.K.N.W.K.-verdediger Jari Goudswaard de bal weg op de doellijn. Zo eindigde deze matige derby in een misschien wel terechte 2-2 waarbij beide ploegen eigenlijk geen punt(en) verdienden. Uiteindelijk konden ‘wij’ nog het meest blij zijn, want na een 0-2 achterstand toch nog een punt uit het vuur slepen is natuurlijk toch meegenomen.

Nog een prima redding van Jari Goudswaard

Na 94 minuten floot de voortreffelijk leidende scheidsrechter Bousrima voor het einde van deze matte derby. Volgende week opnieuw een derby voor S.K.N.W.K. 1 als we op bezoek in Kerkwerve bij W.I.K. ’57 . Hopelijk gaat het niveau een paar tandjes naar boven……….

#scheidsbedankt

De eindstand

Toon v/d Berge

 

Gezellige afsluiting van het voetbalweekend op Het Springer met overheerlijke mosselen

Gisteren, zaterdag 7 oktober 2023, speelde S.K.N.W.K. 1 de derby op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ tegen Duiveland 1. Het werd uiteindelijk een knappe comeback van het 1e, want na een 0-2 achterstand wisten ze uiteindelijk nog een gelijkspel uit de wacht te slepen. Daarvoor had S.K.N.W.K. 2 al weten te winnen. Zij versloegen in Halsteren thuisploeg V.V.C. ’68 2 met 1-4. En ook het 3e elftal pakte de volle buit door ‘uit’ bij W.I.K. ’57 2 met 0-4 te winnen.

Mooi was dat deze mooie uitslagen konden worden gevierd op eigen sportpark onder het genot van een drankje. En met nog een heerlijk najaarszonnetje op het dakterras (jammer van de ietwat harde wind) en in onze gezellige kantine waren er voor alle aanwezigen ook nog overheerlijke mosselen. Een ieder liet zich dit zeker smaken.

Al met al weer een geweldig dagje bij S.K.N.W.K. Speciale dank aan Neeltje Jans Mosselen die de mosselen heeft geschonken. En uiteraard ook aan Toon, Jacco en Stephan voor het koken van de mosselen. Verder dank aan alle overige mensen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag op ‘Het Springer’.

En de ‘kids’ konden nog lekker voetballen in onze nieuwe speelkooi

 

Competitieduel S.K.N.W.K. 2 – M.O.C. ’17 5 is uitgesteld

De competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 2 – M.O.C. ’17 5 van morgen, zaterdag 14 oktober 2023, is uitgesteld. Tegenstander M.O.C. ’17 5 heeft morgen niet voldoende spelers. De wedstrijd wordt verplaatst naar zaterdag 18 november 2023.

 

S.K.N.W.K. heeft in september € 50,67 ontvangen van SponsorKliks.

S.K.N.W.K. heeft in september € 50,67 ontvangen van SponsorKliks. Heb jij daaraan meegeklikt? Met een simpele klik kan jij S.K.N.W.K. ook gratis sponsoren,het kost jou namelijk niets extra’s!

Kijk op deze pagina naar alle deelnemende winkels:
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=3127

Wil je zelf de transacties bekijken, dan kan je de SponsorKliks app downloaden of je aanmelden voor de nieuwsbrief op:
https://www.sponsorkliks.com/products/howdoesitwork-sk.php?club=3127

Hoe werkt gratis sponsoren?
Heel simpel, als jij via onderstaande link iets koopt, bijvoorbeeld bij BOL, Thuisbezorgd, Coolblue of Expedia, dan ontvangt S.K.N.W.K. geld van SponsorKliks. De link bevat namelijk een code om S.K.N.W.K. te herkennen en jij betaalt hetzelfde als je direct naar de webwinkel zou gaan/gaat, vandaar “gratis sponsoren”. Je kan ook klikken op de SponsorKliks banner op onze website.
https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=3127&so=fbptms

 

S.K.N.W.K. JO7 vermaakt zich prima tijdens toernooitje bij M.Z.C. ’11

Onze allerkleinsten van JO7 hebben vanmorgen, zaterdag 14 oktober 2023, weer een Mini Toernootje gespeeld. Deze keer was M.Z.C. ’11 de tegenstander. Zowel S.K.N.W.K. als M.Z.C. ’11 hadden twee ploegjes. Plaats van handeling was sportpark Den Hogen Blok te Zierikzee. Tussen 09:00 uur en 10:00 uur speelden alle vier de ploegjes 3 wedstrijdjes en hebben ze zich prima vermaakt !!

Tijd Veld 6E Veld 6F
09:00 uur SKNWK JO7-1 – SKNWK JO7-2 MZC ’11 JO7-3 – MZC ’11 JO7-4
09:20 uur SKNWK JO7-1 – MZC ’11 JO7-3 SKNWK JO7-2 – MZC ’11 JO7-4
09:40 uur MZC ’11 JO7-4 – SKNWK JO7-1 MZC ’11 JO7-3 – SKNWK JO7-2

Hieronder foto’s van vanmorgen:

 

Prima tweede helft bezorgt S.K.N.W.K. 1 eerste driepunter in derby tegen W.I.K. ’57 1 (eindstand 1-3)

Vandaag de uitwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 op het programma tegen W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. Eén van de vele derby’s in dit seizoen. Thuisploeg W.I.K. was goed begonnen aan dit huidige seizoen in de vierde klas C en had uit de eerste drie wedstrijden zeven punten behaald.

S.K.N.W.K. 1, dat het vandaag moest doen zonder de geblesseerde David v/d Broek, Thomas Folmer, Karl Hanse en de langer geblesseerde Max Jongebreur, behaalde tot nu toe uit de eerste twee gespeelde competitiewedstrijden twee punten.

De blauw/zwarten begonnen goed aan de wedstrijd en binnen drie minuten was het al bijna raak. De prima spelende Stijn Dooge (rechtsback) vond Remco v/d Berge, maar zijn geplaatste inzet belandde boven de W.I.K. doelman op de lat en spatte weer terug het veld in.

De bal van Remco v/d Berge belandt op de lat

Hierna werden de groenhemden ook een paar keer dreigend met een paar voorzetten vanaf de zijkant, maar tot een grote kans leidde dit niet al moest de sterk keepende Daan v/d Cingel wel een keer gestrekt op een inzet vanaf de zestien.

Vlak voor de rust dan toch de voorsprong voor S.K.N.W.K. als Remco v/d Berge de bal beheerst onder de doelman door tegen de touwen schiet. Echter nu wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor wordt de ruststand zoals we zijn gestart, 0-0.

De 0-1, maar deze werd afgevlagd voor buitenspel

De tweede helft bracht meer spektakel, want onze “pitbull” Jari Goudswaard stuurde Remco v/d Berge weg over links. Remco speelt in één keer Tim de Looze vrij voor de keeper en Tim maakte het met een schitterend lobje over de doelman bekwaam af 0-1.  En gelijk kon je zien wat een doelpunt met het vertrouwen doet van een ploeg.

Tim de Looze met de 0-1

De mouwen werden nog meer opgestroopt en vrijwel alle duels werden gewonnen door de strijdende S.K.N.W.K.-spelers. Toch kreeg W.I.K. een enorme kans op de gelijkmaker, maar gelukkig voor ‘ons’ werd van dichtbij de bal hoog over geschoten.

Even later vond aanvoerder Tim vd Cingel (die voorop ging in de strijd) de vrijstaande Tim de Looze die wederom met een bekeken lob scoorde en dus de 0-2 aantekende, wat een vreugde in het S.K.N.W.K.-kamp. Eigenlijk uit het niets en geheel onnodig  kwam W.I.K. toch nog terug in de wedstrijd nadat de bal overigens prachtig werd ingeschoten langs de kansloze Daan v/d Cingel.

Onnodig toch nog de 1-2

De thuisclub drong daarna aan en rook zijn kans om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Toch bleven de beste kansen voor de Nieuwerkerkse ploeg. Het was Jari Goudswaard die het duel op slot moest schieten. Na een prachtige rush schoot hij  de bal snoeihard in de korte hoek. Echter via de binnenkant van de paal krulde de bal helaas voor S.K.N.W.K. weer terug het veld in.

Jari Goudswaard ziet zijn inzet via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen

Vijf minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Na een afgeslagen bal was Stijn Dooge het meest attent. Hij legde de bal terug op Remco v/d Berge en die bekroonde een sterke tweede helft met een uitstekende knal in de hoek, 1-3.  Na 95 minuten vond de scheidsrechter het wel welletjes en zo kon S.K.N.W.K. na twee gelijke spelen dan eindelijk zijn eerste overwinning vieren in dit prille seizoen.

De verlossende 1-3 van Remco v/d Berge

Een uitstekende teamprestatie waar zeker op verder kan worden geborduurd.

Afgelopen !!

Volgende week de inhaalwedstrijd bij Herkingen ’55 en hopelijk weer net zoveel support uit Nieuwerkerk als vandaag !!

Toon v/d Berge

 

Blauw/zwarte groeten: Buro van W.I.K. ’57 voorzitter Gerard van Wanrooij

De redactie van deze website heeft weer een foto mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Afgelopen zaterdag speelden W.I.K. ’57 1 en S.K.N.W.K. 1 op sportpark De Vospit te Kerkwerve de derby in de vierde klas C tegen elkaar. Uiteindelijk wonnen de blauw/zwarten met 1-3 en gingen de punten mee naar Nieuwerkerk. Vanmorgen trof voorzitter van W.I.K. ’57, Gerard van Wanrooij, zijn buro op zijn werk zo aan:

Het lijkt ons als redactie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Blauw/zwarte groeten: Niels van Klinken vanuit Cancún (Mexico)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

S.K.N.W.K. 3-doelman Niels van Klinken doet iedereen de blauw/zwarte vanuit Cancún in Mexico.

Het lijkt ons als redactie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

S.K.N.W.K. en kledingleverancier Unito Sports verlengen contract tot eind seizoen 2026-2027

Het contract met onze kledingleverancier Unito Sports is opnieuw verlengd. Dit betekent dat we tot en met 30 juni 2027 onze kleding en andere sportartikelen zullen aanschaffen via Unito Sports. Zowel Unito Sports als S.K.N.W.K. zijn erg blij met deze continuering van deze samenwerking. Al sinds 2011 is de samenwerking uitstekend. En daar komt dus nog eens een mooie periode bij.

Vanavond hebben onze penningmeester Robin Kosten en Marco Dieleman van Unito Sports het nieuwe contract ondertekend.

 

S.K.N.W.K.-doelman Jasper van Tilburg is geopereerd

Afgelopen weken heeft hij nog wat wedstrijdjes gevoetbald bij het 3e. Keepen lukte helaas al niet meer vanwege zijn blessure. Maar deze week is keeper Jasper van Tilburg geopereerd. Ze hebben zijn kapsels en banden ingekort, want zijn schouder kop bewoog te veel naar voren. Verder hebben ze zijn bicepspees verplaatst.

Nu de eerste 6 weken loopt Jasper met een sling om en mag hij er helemaal niks meedoen. In totaal staat er een herstel van 6-9 maanden voor dus kunnen we er eigenlijk wel van uitgaan dat hij dit seizoen niet veel meer zal kunnen doen op het voetbalveld. Hij moet wel gelijk starten met fysiotherapie, maar dat zijn dan puur passieve oefeningen zodat de schouder niet stijf wordt.

Vanaf deze plaats willen we Jasper heel veel sterkte en beterschap toewensen.

 

Voor S.K.N.W.K. 40+ is het seizoen 2023-2024 nu ook echt begonnen

Gisteren, vrijdag 20 oktober 2023, was op Schouwen-Duiveland dan eindelijk de aftrap van het 40+ voetbal. Wegens gebrek aan animo vorige maand was het toernooitje op ons eigen sportpark Het Springer uitgesteld. Gisteren moesten we naar Scharendijke voor een toernooitje bij Z.S.C. ’62. Het eerste toernooitje dus van dit seizoen. Het had de hele dag geregend, maar gelukkig was het  vanaf 19:00 uur droog (dat gold overigens niet voor het veld……).

Rond het klokje van 18:41 uur verzamelde S.K.N.W.K. 40+ waarna via Zierikzee Scharendijke werd aangedaan. Omdat we wat aan de late kant waren, was er geen tijd meer voor koffie. Uiteraard werd er ook deze keer voorafgaand aan het toernooi nog eventjes een nieuwe teamfoto gemaakt (dank nog aan Kees-Jan Uijl (ook voor de selfie 🙂 ) 🙂

Voor de blauw/zwarten begon het toernooitje tegen Renesse 1. Na een kwartiertje spelen eventjes een wedstrijdje (uit)rusten, want daarna volgden maar liefst 3 wedstrijden achter elkaar (overigens duurden de partijtjes 10 minuten). Respectievelijk Z.S.C. ’62, D.Z.C. ’09 en W.I.K. ’57 waren de opponenten.

Toen ook deze drie wedstrijdjes waren gespeeld, moesten ‘de mannen’ eventjes wat energie tanken bij de kantine middels een drankje. Daarna volgde nog de laatste wedstrijd tegen Brouwershaven.

Rond 21:15 uur waren door S.K.N.W.K. 40+ de laatste wedstrijden van het toernooi gespeeld en kon een douche worden genomen en in de kleedkamer onder het genot van een gezellig muziekje nog eventjes worden nagepraat. Daarna kon de 3e helft worden gestart onder het genot van een hapje (heerlijke saté) en drankje (een (pitcher) bier) en een muziekje.  Tegen 00:00 uur was S.K.N.W.K. 40+ weer terug in het pittoreske Nieuwerkerk.

Vanaf deze plaats nog een dankwoordje aan Z.S.C. ’62 voor de organisatie. En we wensen de terreinknecht deze en de komende dagen heel veel succes met het herstellen van het speelveld 😉

Bekijk elders op de site het Fotoboek

 

Teamfoto’s S.K.N.W.K. seizoen 2023-2024 (update)

Het seizoen 2023-2024 is inmiddels volop aan de gang. We willen uiteraard ook dit seizoen van alle S.K.N.W.K.-teams weer een teamfoto. Inmiddels hebben we weer een nieuwe teamfoto mogen ontvangen/maken (waarvoor onze hartelijke dank !!).

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redactie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken. Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt? Dit mag natuurlijk ook als er wisselingen zijn in het team of als de bestaande teamfoto nog niet compleet is. Dan kunnen we de huidige foto vervangen !!

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

Alvast allemaal hartelijk dank voor de aanlevering !!

Teamfoto’s seizoen 2023-2024:

S.K.N.W.K. JO11-1JM

S.K.N.W.K. JO12-1JM

ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO15-1JM

S.K.N.W.K. 1 (in tenue)

S.K.N.W.K. 1 (in presentatiekleding)

S.K.N.W.K. 40+

 

Vanmorgen is de cheque van Rabo ClubSupport 2023 overhandigd

De afgelopen periode kon via de Rabobank op onze club worden gestemd via Rabo ClubSupport. Dit heeft onze club 83 stemmen opgeleverd en een bedrag van € 789,56.

Vanmorgen is namens de Rabobank de cheque officieel overhandigd aan voorzitter Robbert v/d Zande (en zijn dochter Emmelie). Vanaf deze plaats willen we iedereen danken die op ons heeft gestemd en uiteraard dank aan de Rabobank voor deze mooie bijdrage !!

 

S.K.N.W.K. 3 vermaakt zich opperbest met teamavondje in onze eigen kantine

S.K.N.W.K. 3 heeft dit weekend de voetballoze zaterdag benut met het trainen van de 3e helft 🙂 Ze deden dit bewust al op vrijdagavond zodat ze in ieder geval nog twee volle dagen hebben om bij te komen om fris en fruitig aan de nieuwe werkweek te kunnen beginnen……. En dat was nodig ook hebben we van horen zeggen 🙂

Rond half 8 gisterenavond druppelden de eersten binnen in onze kantine. Uiteindelijk kon om 20:00 uur worden gestart met de Pubquiz. De aanwezigen werden opgedeeld in 5 teams van 4 personen. Na negen rondes van 10 vragen waren de winnaars bekend (Stefan, Wisse, William en Tom). Overigens was de organisatie van deze quiz opnieuw in handen van ‘De Kef en Onze Dork’.

Na de pubquiz was er nog genoeg tijd om gezellig wat te drinken. Er werd nog een bruine fruitschaal soldaat gemaakt en er werd ook nog een rondje Bierpong gespeeld. Rond oo:30 uur zat het er op en ging iedereen moe en voldaan op huis aan (of nog verder voor een heerlijke afterparty uiteraard). Het was al met al een zeer geslaagde avond.

Gelukkig hebben we de foto’s nog (onze excuses, want sommige van de plaatjes zijn net zo vaag als de personen die er op staan 😉  ):

  

 

S.K.N.W.K. 2 vindt zijn Waterloo in 2e ronde van het bekertoernooi

In september wist S.K.N.W.K. 2 zich in een poule met Bruse Boys 3, FC De Westhoek ’20 2 en M.Z.C. ’11 4 te plaatsen voor de 2e ronde van het bekertoernooi. Hierin troffen ze vandaag opnieuw een team van M.Z.C. ’11, alleen was het nu het 3e elftal. Om 12:30 uur was vanmiddag de aftrap op ons kunstgrasveld.

Het was niet dat de tegenstander heel veel beter was, maar gaandeweg de wedstrijd werd eigenlijk wel duidelijk dat er voor de blauw/zwarten niet veel te halen viel deze middag. Nog voor de rust wist de ploeg uit Zierikzee 2x te scoren en omdat de voorwaartsen van S.K.N.W.K. geen doel troffen, gingen beide teams rusten met een 0-2 ruststand.

De tweede helft werd er zeker niet beter op qua veldspel van de thuisploeg. En M.Z.C. ’11 had met de 0-2 voorsprong niet echt meer de intentie(s) er nog een echte wedstrijd van te maken (en dat was ook niet echt meer nodig). Uiteindelijk bleek de 0-2 ruststand ook de eindstand en zodoende vindt S.K.N.W.K. 2 dus zijn Waterloo in de 2e ronde van het bekertoernooi. M.Z.C. ’11 3 plaatst zich terecht voor de 3e ronde. Vanaf deze plaats gefeliciteerd en succes !!

Bekijk elders op de site nog meer foto’s van deze bekerwedstrijd.

 

S.K.N.W.K. 1 na zeer verdiende overwinning op Herkingen ’55 1 op keurige 2e plaats

Vandaag stond voor S.K.N.W.K. 1 de inhaalwedstrijd op het programma bij Herkingen ’55 1. Een paar weken geleden werd dit duel afgelast vanwege het overlijden van een bestuurslid bij de thuisclub. De blauw/zwarten begonnen t.o.v. vorige week ongewijzigd aan de wedstrijd. Overigens een duel dat vanaf minuut 1 in de stromende regen werd gespeeld.

De eerste mogelijkheid was voor de thuisclub, maar het lobje over de uitgekomen S.K.N.W.K.-goallie Daan v/d Cingel haalde gelukkig het doel niet en kon door de S.K.N.W.K.-verdediging worden geparreerd. Maar na deze mogelijkheid was het toch echt S.K.N.W.K. dat twintig minuten lang de lakens uitdeelde op het veld. Er werden een aantal mooie aanvallen op de mat gelegd.

De steeds mee opkomende Stijn Dooge, die een bere sterke wedstrijd speelde, ging goed door op rechts en zijn teruggelegde bal werd door Tim de Looze keihard via een verdediger op de paal geschoten.

Uit de hoekschop die eerst werd afgeslagen zette Dominique Prins de bal voor en was het de eveneens weer sterk spelende Jari Goudswaard die bij de tweede paal, de 0-1 binnen werkte. Een terechte voorsprong voor de Nieuwerkerkse ploeg.

Nog geen vijf minuten later vond Remco v/d Berge bij de 2e paal de vrijstaande Tim de Looze. Helaas verdween zijn grote kans over het doel, i.p.v. tegen de touwen. Het was Jari Goudswaard die met een prachtig afstandschot de 0-2 leek te maken, maar de doelman van de thuisploeg redde fraai.

Tien minuten voor rust stond de eigenlijk goed spelende S.K.N.W.K.-verdediging toch eventjes verkeerd en gelijk werd dit genadeloos afgestraft, 1-1. Dit was tevens de ruststand zodat beide ploegen met deze stand en nog volop perspectief op meer om een bakje thee.

De tweede helft werd het er op het steeds moeilijker bespeelbare veld, want het bleef hard regenen (en er was ook al genoeg gevallen), echt niet makkelijker op, maar toch ging S.K.N.W.K. steeds beter spelen. Vrijwel alle felle duels werden gewonnen en Herkingen kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

Het was Remco v/d Berge die na een prima steekbal alleen kon doorgaan en een grote kans kreeg op de 1-2. Alleen stond de assistent van de thuisploeg weer onnodig met zijn vlag te zwaaien en ging het feest dus helaas niet door. Maar niet getreurd, want het was de weer mee opgekomen Stijn Dooge die een afgeslagen bal prachtig vanaf een meter of twintig binnenschoot. Opnieuw een zeer verdiende en terechte voorsprong voor S.K.N.W.K., 1-2.

Herkingen probeerde weer onder de druk uit te komen, maar de blauw/zwarten bleven heer en meester en de betere partij. Het was wachten op (een) treffer(s). Remco v/d Berge was dichtbij de 1-3, maar zijn bekeken schot ging net langs de verkeerde kant van de paal. Daarna redde de doelman van de geel hemden nog miraculeus op een van richting verandert schot van Remco v/d Berge.

Maar even later was het gelukkig toch raak. Na een prachtige crosspass van Dominique Prins op Tim de Looze was het laatstgenoemde die met een bekeken schot over de keeper prachtig scoorde en de 1-3 maakte.

Het was eigenlijk de steeds meer onsportieve grensrechter van Herkingen die zijn ploeg wilde helpen, want bij elke aanval van S.K.N.W.K. stak hij steeds onterecht de vlag in de lucht. Zo werden een fraaie goal van de goed ingevallen David v/d Broek  en even later van Tim vd Cingel ten onrechte afgekeurd.

En zo bleef het dus spannend. Zeker, omdat na een slippertje in de S.K.N.W.K.-defensie (een lange bal werd doorgekopt en de bal werd niet goed weggewerkt) de thuisclub heel onnodig de 2-3 kon maken. Verder liet een vechtend S.K.N.W.K. het niet komen en zodoende werd er een knappe overwinning behaald.

Het lijkt erop dat S.K.N.W.K. op dit moment zijn zaakjes aardig voor elkaar weet te krijgen en inmiddels keurig op een tweede plaats is terecht gekomen in de vierde klasse C.

Volgende week zaterdag zowaar een topper op het programma als FC De Westhoek ’20 1 te gast is op Het Springer voor opnieuw een derby. Hopelijk kan met opnieuw een grote steun van de S.K.N.W.K.-supporters de koppositie worden ingenomen!? Aftrap is om 14:30 uur.

Toon v/d Berge

 

Blauw/zwarte groeten: Familie Kuijten vanuit Chersonissos op Kreta (Griekenland)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

S.K.N.W.K. 40+ – speler (en assistent-scheidsrechter bij S.K.N.W.K. 1) Emiel Kuijten heeft tijdens de herfstvakantie met zijn gezinnetje (vriendin Nadine en dochters Malou (S.K.N.W.K. JO12-1JM) en Ziva) genoten van een vakantie in Griekenland. Ze zaten op het eiland Kreta. Uiteraard hadden ze de S.K.N.W.K.-sjaal mee om iedereen de de blauw/zwarte groeten te doen vanuit Chersonissos.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Morgen, zaterdag 28 oktober 2023, gaan de jeugdteams starten met de 2e fase van deze voetbalcompetitie

Na een aantal voetbal loze weekenden starten onze jeugdteams morgen, zaterdag 28 oktober 2023, met de 2e fase van de voetbalcompetitie dit seizoen. Na de eerste fase is gekeken naar de sterkte van de teams en als het goed is, komen ze in deze 2e fase meer teams tegen van gelijkwaardig nivo. Uiteraard willen we al onze teams weer heel veel succes wensen, maar bovenal heel veel voetbalplezier.

Hieronder het complete wedstrijdschema voor alle S.K.N.W.K.-teams van morgen, zaterdag 28 oktober 2023:

Zaterdag 28 oktober 2023

WEDSTRIJD
AANVANG
TYPE *
SCHEIDSR./BIJZONDERH.
S.K.N.W.K. 1 FC De Westhoek ’20 1 14:30 uur C W. Zuykerbuyk
D.V.O. ’60 7 S.K.N.W.K. 2 15:00 uur C
Colijnsplaatse Boys 3 S.K.N.W.K. 3 14:30 uur C
S.K.N.W.K. JO19-1 Bevelanders JO19-1 11:15 uur C ??
ST SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO17-1 N.S.V. MO17-1 uitgesteld C Han Steenpoorte
ST S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 JO15-1JM De Fendert JO15-1 11:30 uur C ?? (te Dreischor)
ST S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 JO14-1 ST H.V.V. ’24/Graauw JO14-1 09:30 uur C ?? (te Dreischor)
S.K.N.W.K. JO12-1JM Prinsenland JO12-1 09:30 uur C ??
S.K.N.W.K. JO11-1JM N.O.A.D. ’67 JO11-1 09:30 uur C ??
Flakkee JO10-2 S.K.N.W.K. JO10-1 10:15 uur C
N.T.V.V. JO7-1 S.K.N.W.K. JO7-1 10:00 uur T Toernooitje bij N.T.V.V.

* (C)ompetitie / (B)eker / (O)efen / (T)oernooi / (Z)aalvoetbal / (N)a(C)ompetitie / (A)ctiviteit

 

S.K.N.W.K. 1 wint topper in vierde klas C en neemt koppositie over van FC De Westhoek ’20 1

Vandaag een heuse topper op het programma op sportpark Het Springer. S.K.N.W.K. 1 moest op eigen veld aantreden tegen de nummer 1 op de ranglijst, FC De Westhoek ’20 1. S.K.N.W.K. dat  het meer dan goed doet met een mooie tweede plek op de ranglijst begon zonder de geblesseerde Dion de Jonge en de langer geblesseerde Max Jongebreur.

Beide teams betreden het hoofdveld op sportpark Het Springer

De eerste helft kon eigenlijk zeer weinig over gemeld worden, want beide ploegen waren op het oog heel erg voorzichtig  en veel risico werd er niet genomen.  De grootste kans was namens de thuisclub voor Tim de Looze, maar waar hij met rechts moest schieten, verkoos hij te kappen en met links te schieten maar dat was een prooi voor de westhoek doelman. Tot aan de rust gebeurde er bijzonder weinig en was het daarom dan ook niet raar dat het 0-0 stond met de rust.

Dé kans voor Tim de Looze in de 1e helft

In de tweede helft zette S.K.N.W.K. aan en drong het de westhoek achteruit. Vlak na de rust werd Tim v/d Cingel overduidelijk met twee handen in de rug naar de grond geduwd in het zestienmetergebied. Echter vond de leidsman het geen overtreding en liet dus gewoon doorspelen.

Begin 2e helft overduidelijke overtreding op Tim v/d Cingel, maar deze bleef onbestraft

Aan de andere kant een prima redding van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel

Uit de tegenaanval een goed schot van FC De Westhoek, maar doelman Daan v/d Cingel tikte de bal over de lat. De thuisploeg nam gelijk het initiatief en nu kwamen de kansen wel. Remco v/d Berge ging na een goede pass van Dominique Prins op weg naar de doelman, maar hij wachtte te lang om tot een schot te komen.

Remco wacht te lang en ziet zijn inzet smoren

Toch bleef het met deze brilstand oppassen voor een tegenaanval. Een schot in de korte hoek van de gasten, maar ook nu redde Daan bekwaam. Aan de andere kan was het opnieuw Remco v/d Berge die na goed verlengen van Tim de Looze vrij op de keeper kon afgaan, maar de matige inzet werd door de doelman gered met de voet.

Opnieuw een prima redding van ‘Odana’

De blauw/zwarten bleven aanzetten en na een mooie voetbeweging van Remco kon de immer sleurende aanvoerder Tim v/d Cingel op de doelman afgaan, maar Tim schoot te gehaast en de doelman kon simpel redden. Toch kwam S.K.N.W.K. uiteindelijk dikverdiend op voorsprong. Na een actie van Remco v/d Berge over rechts trok hij de bal hard voor en was het Tim de Looze die van dichtbij de 1-0 op het bord zette.

Remco v/d Berge begint aan zijn actie over de rechterkant

Vanaf de achterlijn zet het de bal strak voor

En daar is opnieuw die dekselse Tim de Looze

Die de bal snoeihard tegen de touwen werkt

Daar is dan eindelijk de terechte voorsprong

En dus vreugde binnen de lijnen

Maar ook aan de zijlijn bij de S.K.N.W.K.-supporters

Yessss

De Westhoek probeerde nog wat terug te doen. Uit een corner (dat eigenlijk gewoon een achterbal was) was er een inzet van de gasten, maar Tim v/d Cingel werkte de bal vlak voor de doellijn weg en even later redde Daan weer bekwaam op een inzet van dichtbij.

Een geweldig schot van Tim de Looze

Spat uiteen op de lat

Ondanks deze mogelijkheden voor de FC bleef S.K.N.W.K. toch echt de betere ploeg en het was Tim de Looze die van een meter of achttien de bal keihard op de lat schoot en ook Bas van Dijke kwam een haar van een kale vrouw te kort om een bal vanaf de zijkant binnen te koppen.

Ook nog een goede kans voor Bela de Bloeme

Vijf minuten voor het verstrijken van de speeltijd kreeg invaller Bela de Bloeme nog een kans, maar zijn inzet verdween over de goal. Zo eindigde deze vrij matige wedstrijd in een terechte overwinning voor S.K.N.W.K., omdat ze meer voor de winst gingen Dan de ploeg uit Burgh-Haamstede.

Daan gooit zich nog maar eens op en bal

Toch ook een compliment aan de vrijwel gehele defensie van S.K.N.W.K., want Stijn, Damian, Wouter en Jari houden zich uitstekend staande in deze nieuwe samenstelling.

Vreugde bij S.K.N.W.K. na het laatste fluitsignaal

Door deze winst is S.K.N.W.K. dus trotse koploper in de vierde klas C en volgende week zullen ze er alles aan doen om deze lijn door te trekken in ‘Colijn’. Gewoon wedstrijd voor wedstrijd proberen om de koppositie vast te houden. Dat vergt elke week weer opperste concentratie en inzet !! Succes.

Toon v/d Berge

 

Nieuwe statafels voor het dakterras zijn gereed

Het hout is gesponsord door Verwijs Timmerwerken (waarvoor ook vanaf deze plaats nogmaals hartelijk dank). Hiervan zouden nieuwe statafels voor ons dakterras worden gemaakt. De afgelopen weken is er door enkele vrijwilligers hard aan gewerkt. Een speciaal woordje van dank voor Mike en Jelle !! Het zijn prachtige tafels geworden mannen !!

 

Gisteren duidelijk niet de dag van S.K.N.W.K. 3

Of het ermee te maken heeft dat het ritme is verstoord (vorige week werd er niet gespeeld vanwege een beker- en inhaalprogramma), zullen we nooit weten. Maar duidelijk is wel dat gisteren duidelijk niet de dag van S.K.N.W.K. 3 was. Nog aangespoord afgelopen vrijdag door Tukkertje Lorenzo mochten ze het gisteren, zaterdag 28 oktober 2023, gaan proberen aan de andere kant van de Zeelandbrug in Colijnsplaat. Daar was het 3e van ‘De Boys’ de tegenstander van de blauw/zwarten…..

‘s Ochtends trots poserend bij de nieuwe tafels

Althans blauw/zwarten, dat was wel de bedoeling. Maar om daarvoor in aanmerking te komen, moet je wel iets cruciaals meenemen. Juist, de tas met het tenue. En laat deze nu net nog in Nieuwerkerk staan toen het 3e arriveerde in Colijnsplaat. Maar niet getreurd, want Mikie Mike heeft er geen problemen mee ff een rondje extra in zijn auto te toeren. En dus ging hij rechts omkeert om de shirts alsnog te halen. Bij aankomst op Het Springer was voor de gelegenheid de tas netjes in een van de nieuwe statafels geplaatst zodat hij ze makkelijk(er) kon vinden (deze tafels heeft Mike zelf gemaakt (samen met Jelle) 😉 ).

Dé tas

Bij terugkomst op Colijn bleek de rit overigens voor niks geweest, want inmiddels stond de 3e selectie in een reserve tenue van de thuisploeg op het veld. Dat is overigens de goden verzoeken, want je moet gewoon altijd in blauw/zwart spelen…….. En het bleek uiteindelijk ook uit te komen. Het was duidelijk niet de middag van het 3e. De wedstrijd werd heel onnodig met 3-2 verloren !!

Het reservetenue van Colijn

Gelukkig ging dit weekend de wintertijd in zodat ‘de mannen’ wel een uurtje extra hadden om hun verdriet te verdrinken en hun zonden te overdenken. En misschien was deze wintertijd ook wel een beetje de boosdoener. Bij sommigen van het 3e lag de focus overduidelijk meer op het uurtje extra ‘zuipen’ dan op de wedstrijd. Misschien volgende keer de wintertijd om 15:30 uur in laten gaan. Dan hebben ze een uur langer om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen 😉

Wintertijd

 

René Verschoor pakt de leiding op de topscorerslijst met 6 doelpunten namens S.K.N.W.K. 3

Logo topscorer

Remco v/d Berge begint aan zijn actie over de rechterkant

Remco v/d Berge met de assist vanaf de achterlijn

Op Tim de Looze

Die de bal snoeihard tegen de touwen werkt

Daar is dan eindelijk de terechte voorsprong

En dus juichen !!

Ons eerste won uiteindelijk terecht met minimaal verschil. Het werd 1-0. De doelpuntenmaker was van Tim de Looze. Voor Tim al weer zijn 5e competitiedoelpunt dit seizoen. Hij loopt dus keurig ‘1 op 1’. En inmiddels is hij bezig aan een mooie reeks, want nadat hij in de eerste competitiewedstrijd tegen Bevelanders (eindstand 1-1) niet wist te scoren, trof hij de laatste vier competitiewedstrijden minimaal 1x doel.

S.K.N.W.K. 2 kwam van een koude kermis thuis. Zij werden getrakteerd op een 6-1 nederlaag. De eretreffer was van Robert Padmos. Hij maakte vorige week zaterdag al zijn rentree in het 2e tijdens de bekerwedstrijd tegen M.Z.C. ’11 3 (na een vakantie in Brazilië). Gisteren scoorde hij dus zijn eerste treffer van het seizoen.

Voor het 3e werd het ook een rampzalige middag. Eerst al de shirts vergeten. Dus uiteindelijk in een reservetenue gespeeld van Colijnsplaatse Boys. En uiteindelijk werd het duel met 3-2 verloren. Beide doelpunten werden gescoord door René Verschoor.

Met deze doelpunten hebben we inmiddels weer één leider op onze topscorerslijst. René Verschoor is met 6 treffers tot nu toe deze competitie namens het 3e de nummer 1 op de topscorerslijst. Tim de Looze staat inmiddels op vijf doelpunten namens het 1e elftal en is de nummer twee. Bela de Bloeme, viel vandaag nog in in de slotfase bij het 1e, maar scoorde niet blijft op 4 treffers namens S.K.N.W.K. 2 en 3 staan. Dat geldt ook voor Dirk-Jan Hoek die eveneens vier keer doel trof namens het 3e. Zij delen samen de 3e plaats op de ranglijst.

Volgende week zaterdag, 4 november 2023, komen alle drie onze seniorenteam weer in actie voor de competitie. Dus dan weer nieuwe ronde nieuwe kansen.

De topscorerlijst ziet er na 5 speelrondes nu als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2023-2024/

 

Zaterdag 11 november a.s. S.K.N.W.Karnaval in de kantine

Zaterdag 11 november 2023 zal er weer een feestje worden georganiseerd door onze eigen feestcommissie. Toepasselijk op de 11e van de 11e is het thema S.K.N.W.Karnaval. Zet deze datum alvast in jullie agenda’s en ga op zoek naar je mooiste verkleedkleding 🙂

Aanvang is 19:30 uur.