Jaaroverzicht 2023 van www.sknwk.nl (november)

Nu het jaar 2023 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2023 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag november

November:

Onze website www.sknwk.nl bestaat vandaag al weer 21 jaar !!

Vandaag, woensdag 1 november 2023, is het al weer 21 jaar geleden dat onze website, www.sknwk.nl, online is gegaan. Wij als redactie van deze website vinden het nog steeds een eer om jullie dagelijks op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze mooie club, S.K.N.W.K.

Uiteraard willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bezoek aan www.sknwk.nl en hopen dat jullie nog vaak een bezoek brengen.

 

Alle trainingen sportpark Het Springer afgelast voor vanavond

I.v.m. de weersomstandigheden zijn alle trainingen die vanavond zouden worden gehouden op ons eigen sportpark Het Springer afgelast. Dus de trainingen van S.K.N.W.K. 1, 2, 3 en 40+ en van JO19-1 alsook de keeperstraining voor de seniorenkeepers gaan vanavond niet door !!

 

Weer een nieuw lid voor de Club van 100 van S.K.N.W.K.

Sinds begin 2018 heeft onze Club van 100 een zogenaamde ‘herstart’ gemaakt. In oktober 2012 is ons prachtige dakterras (dat is gerealiseerd door de Club van 100) overgedragen aan de vereniging. Maar daarna bleef het een flink aantal jaren stil. Tot de nieuwjaarsreceptie van 2018 toen de nieuwe initiatiefnemers (Robbert van de Zande en Steven Neele) de Club van 100 nieuw leven hebben ingeblazen. Uiteindelijk hebben we na de herstart weer een hele mooie bijdrage kunnen leveren bij de verbouwing van onze kantine vorig jaar.

Inmiddels is er weer een nieuw lid aangemeld (waarvoor uiteraard hartelijk dank) !! We zitten inmiddels op 59 !!

Heb je ook interesse meld je aan via clubvan100@sknwk.nl

Meer informatie over de Club van 100, vind je hier!

 

Prachtige nieuwe sporttassen voor S.K.N.W.K. 3

S.K.N.W.K. 3 heeft onlangs al prachtige nieuwe sporttassen mogen ontvangen. Deze zijn gesponsord door Schiettekatte Interim & Advies en door Milestoners. Ook vanaf deze plaats uiteraard nogmaals hartelijk dank een deze sponsors (vooral namens S.K.N.W.K. 3).

Vandaag werden er foto’s genomen en waren er uiteraard bloemen voor de sponsors.

 

S.K.N.W.K. 1 heeft na prima eerste helft Colijnsplaatse Boys 1 al op de knieën

Na de winstpartij op FC De Westhoek ’20 1 stond vandaag de altijd lastige wedstrijd bij ‘Colijn’ op het programma voor S.K.N.W.K. 1. In een wederom regenachtige wedstrijd begon S.K.N.W.K. uitstekend aan de wedstrijd. Het balletje ging snel rond en de thuisclub, Colijnsplaatse Boys 1, kon er eigenlijk alleen maar naar kijken. Het was wachten op kansen en die kwamen er  snel. De doelman bleef in eerste instantie overeind maar na een overtreding in de zestien op Tim v/d Cingel was het Tim de Looze die de penalty benutte, 0-1.

De 0-1 van Tim de Looze

De blauw/zwarten bleven daarna prima combineren en lieten vooral het balletje het werk doen. Dit leverden kansen op voor opnieuw Tim de Looze en Jari Goudswaard, maar helaas leverden deze kansen nog geen extra treffers op. Maar het duurde niet lang voordat de 0-2 toch op het bord stond. Het was Jari Goudswaard die van een meter of 18 het maar eens probeerde op het natte en gladde veld. Dit had hij zeer goed ingeschat, want nipt geschampt door een voet van een verdediger ging de bal in de korte hoek tegen de touwen.

Jari Goudswaard (14) heeft zojuist de 0-2 gescoord

Even later een pass van Dominique Prins op de weggelopen Remco v/d Berge. Die leek een wereldgoal te maken, maar zijn prima inzet, een volley in de draai, spatte uiteen op de lat. Nog geen vijf minuten later schoot Remco wel raak. Ook hij schoot net als Jari ervoor, van zo’n meter of 18 binnen. Zodoende was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Tot de rust werd het allemaal wat minder (en dat is best logisch) en konden de geel/groenen van Colijn er zelfs ook sporadisch uitkomen, zonder overigens gevaarlijk te worden. Ruststand derhalve 0-3.

De tweede helft kon eigenlijk schriftelijk worden afgedaan. Je hoopt het niet, maar je kunt het wel verwachten. S.K.N.W.K.  werd slordiger en er was nauwelijks nog een kans te bespeuren (Tim de Looze schoot nog naast). De Boys slaagde er ook niet in om gevaarlijk te worden en zo liep de wedstrijd stilaan op zijn einde. Overigens is dit dan wel weer zonde voor de invallers. Want bij zo’n ruime voorsprong mochten de wisselspelers invallen in de 2e helft. Zonde is dan dat het vertoonde spel van voor de rust niet meer terug is te zien in de tweede helft. Maar uiteindelijk draait het om het resultaat en dat was weer prima (de nul achterin en een paar prima treffers) !!

In de slotfase nog wel enkele kansen. Na een goede actie van Remco was het Tim van der Cingel die de lat nog teisterde en het was doelman Daan v/d Cingel die na een verre trap nog bijna wist te scoren maar de bal die eerst over de doelman stuiterde kon net nog voor de lijn worden weggetikt en zodoende ging dat feest net niet door.

Zo eindigde deze wedstrijd in een eenvoudige 0-3 overwinning voor S.K.N.W.K. Volgende week de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter F.I.O.S. 1. Gewoon weer scherp en geconcentreerd zijn, want bij winst komt S.K.N.W.K. wel heel dicht bij het winnen van de eerste periode.

Toon v/d Berge

 

De Titanenstrijd van Nieuwerkerk: S.K.N.W.K. JO10-1 vs De Jonge Spartaan

Het was een frisse herfstochtend op zaterdag 4 november 2023, toen de voetbalstrijd tussen SKNWK-JO10 en De Jonge Spartaan losbarstte. De aftrap was om 9:30 uur, maar het veld was al lang daarvoor gevuld met de grommende klanken van de opgetrommelde supporters die hun jonge talenten kwamen aanmoedigen.

SKNWK-JO10 moest het doen zonder Levi, Anis en Mohammed, die respectievelijk een vrije dag hadden en in het zwembad lagen. Dit was het moment voor Xander om het doel te verdedigen, terwijl Liz en Teijmen de achterlinie vormden. Het middenveld was een wirwar van Sam, Jasmijn, Sophie en Dies, terwijl Emily de aanval leidde.

De tegenstanders leken rechtstreeks uit een ‘groeispurt’ reclame te komen – minstens een kop groter en fysiek sterker. Maar SKNWK-JO10 liet zich niet intimideren. Ze gingen de fysieke duels niet uit de weg, ook al kregen ze soms een kanonskogel van een schot van De Jonge Spartaan om de oren.

Vlak voor rust bracht Dies SKNWK-JO10 voortvarend op voorsprong met twee doelpunten, maar het lukte hen niet de voorsprong vast te houden. Bij de rust stonden ze 2-5 achter.

In de rust vond een tactische wissel plaats: Sophie ging het doel in en Xander werd naar voren gestuurd. Het resultaat was een zinderende tweede helft, waarin de bal op en neer vloog tussen de teams. De tactiekverandering werkte: Jasmijn pikte haar doelpuntje mee, Xander scoorde en Dies voltooide zijn hattrick.

Het leek erop dat SKNWK-JO10 de aansluiting zou vinden, maar de wedstrijd duurde net te lang. De fysiek sterkere Jonge Spartanen profiteerden van de vermoeidheid bij SKNWK-JO10 en scoorden met scherpe tegenaanvallen. Xander deed nog een wanhopige poging om een doelpunt te voorkomen met een handbal binnen de zestien, hetgeen resulteerde in een strafschop. De scheidsrechter liet de rode kaart in zijn zak, en Sophie redde de penalty met katachtige reflexen.

Maar de strijd was gestreden. De pijntjes namen de overhand en toen het eindsignaal klonk, was dat voor SKNWK-JO10 een bevrijdende symfonie. De eindstand was 5-9 voor De Jonge Spartaan.

Ondanks de verloren wedstrijd mogen de jonge helden van SKNWK-JO10 trots zijn. Ze hebben met hart en ziel gestreden en zijn tot het laatste fluitsignaal blijven geloven in hun kansen. Zelfs de meest cynische voetbalfan zou een brok in de keel krijgen van het doorzettingsvermogen van deze dappere strijders.

Dus, SKNWK-JO10, houd jullie hoofden hoog, borst vooruit en voeten klaar. De volgende wedstrijd wacht alweer, en we kunnen niet wachten om te zien wat jullie dan zullen doen.

Door: Trainer/coach Patrick Habets

 

Verlichting trainingsveld voorlopig alleen handmatig te bedienen

Vanaf 7 november is het tijdelijk niet meer mogelijk om de verlichting op het trainingsveld met de app te bedienen. Dit kan dan alleen nog handmatig. We houden jullie op de hoogte hoe dit de komende periode zal gaan werken.

 

Vrouwen 30+ hebben ook gisteren weer heerlijk getraind

Gisteren waren alle dames aanwezig op de training. Daarom hebben ze gelijk eventjes een teamfoto gemaakt. Ook een beetje speciaal voor hun trainer, omdat die er deze week helaas een keertje niet bij kon zijn. Dit team traint elke maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur.

 

Het regende vanavond (doelpunten) bij S.K.N.W.K. JO11-1JM

S.K.N.W.K. JO11-1JM speelde vanavond alvast de competitiewedstrijd van a.s. zaterdag tegen D.V.V. ’09 JO11-2JM. Nadat de tegenstander ons eerst nog in spanning lieten of ze wel zouden komen, arriveerden ze gelukkig wat later dan afgesproken op Het Springer. Zodoende kon de wedstrijd toch worden gespeeld (op verzoek van de tegenstander i.v.m. festiviteiten aankomende zaterdag).

Ondanks het gure weer lieten de blauw/zwarten zich zeker niet uit het veld slaan. Het regende letterlijk en figuurlijk (doelpunten). De teller stokte uiteindelijk bij 10-1 in het voordeel van S.K.N.W.K. De ruststand was al 8-0. De Nieuwerkerkse treffers waren van Levi 3x, Jakub 3x, Keano 2x en Tim 2x.

En dus was er vreugde in de kleedkamer !!

 

Inmiddels ruim € 1.800,- opgehaald met de Grote Clubactie 2023

Sinds zaterdag 23 september 2023 is er weer de mogelijkheid om veel geld te verdienen voor de club. Toen is namelijk weer de jaarlijkse verkoop van loten voor de Grote Clubactie gestart. Een lot kost € 3,- en hiervan is maar liefst 80 % (€ 2,40) voor S.K.N.W.K.

Er is weer gekozen voor dezelfde opzet als voorgaande jaren. Dus alle leden worden vriendelijk verzocht om loten te verkopen (dit geldt ook voor de seniorenleden!). De loten kunnen worden gekocht door middel van een machtiging. Het/de lotnummer(s) worden op het afschrift vermeldt, als de betaling wordt afgeschreven.

Alle jeugdleden ontvangen een mail met een QR code die kan worden gedeeld. De persoon die loten wilt kopen kan voor een bepaalde speler kiezen waar hij/zij het lot van wilt kopen, of dit kan open worden gelaten.

13 november – Einde verkoopperiode*

Om 23.59 uur sluit de online verkoop en het invoersysteem voor de verkoopboekjes in ‘Mijn Grote Clubactie’. Ook sluit deze dag de bestelmodule voor papieren loten. Let op: er vindt geen verlenging plaats dus zorg dat je alle machtigingen op tijd invoert.

De link naar de SKNWK verkooppagina is:

https://lot.clubactie.nl/lot/sknwk/260243

 

Voor mensen die heel graag willen sponsoren is er ook de mogelijkheid tot het kopen van een Superlot. Deze kosten 150 Euro waarvan er 120 Euro naar de vereniging gaat.

De link naar de verkooppagina van SKNWK voor het Superlot is:

https://clubactie.nl/superlotkopen/sknwk/260243

 

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we de clubkas goed spekken. Succes allemaal!

Inmiddels staat de teller op € 1.855,20 qua opbrengst. Uiterlijk 11 november a.s. moeten de boekjes per team worden ingeleverd. Dus we hebben nog een week !! Succes allen !!

Voor de spelers die de meeste loten verkopen zijn er een paar leuke prijzen beschikbaar (gesponsord door Unito Sports). Voor diegene die de meeste loten verkoopt, wordt door de club nog een tegoedbon bij Unito Sports aangeschaft !!

 

Meer informatie is te vinden op de website van https://www.clubactie.nl/

 

Vanaf heden aanmelden voor de Kerst-Bingo op zaterdag 16 december a.s.

Uiteraard is er ook dit jaar weer een heuse ‘Kerst-Bingo’ bij S.K.N.W.K. We zijn inmiddels toe aan onze 10e editie !! Deze keer wordt het gehouden op zaterdag 16 december a.s., uiteraard in de kantine van S.K.N.W.K. en is toegankelijk voor alle seniorenleden (natuurlijk met aanhang) en begint om ca. 14:00 uur. Ook deze keer zijn Jos van Spier en Martijn Neele weer uw ‘Bingo-Masters’.

Om enig idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten, hangt er vanaf nu een inschrijflijst op het mededelingenbord in de kantine. Graag hierop aanmelden !!

 

S.K.N.W.K. 1 toont in 2e helft pas hun klasse en winnen uiteindelijk met 3-0 van F.I.O.S. 1

Vandaag de belangrijke wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter F.I.O.S. 1 uit Achthuizen, want bij winst blijft S.K.N.W.K. meedoen voor de eerste periode en behoudt het de leiding in de 4e klas C. Voorafgaand aan het duel werd eerst een minuut stilte in acht genomen i.v.m. de deze week overleden K.N.V.B.-scheidsrechter Stoffel Schipper.

Gelijk na het begin signaal van de uiteindelijk prima leidende scheidsrechter was het F.I.O.S. dat brutaal ten aanval trok en daar had het slappe S.K.N.W.K. duidelijk moeite mee. Veel balverlies, matige opbouw en het was duidelijk dat S.K.N.W.K. dit zomaar niet kado ging krijgen.

De eerste kans was dan ook voor de gasten, maar Daan vd Cingel was attent en keerde de inzet met de voet. Na een prima bal van Tim v/d Cingel was het Tim de Looze die de beste kans voor rust kreeg maar de prima keepende doelman van F.I.O.S. redde uitstekend.

Even later nog een inzet van Remco v/d Berge maar zijn inzet draaide net naast de goal. En ook nog een kopbal voor Stijn Dooge (naast) en F.I.O.S. mocht van geluk spreken dat de doelman mocht blijven staan, nadat hij duidelijk buiten de 16 de bal met zijn arm beroerde. Ruststand derhalve een teleurstellende 0-0.

De tweede helft een heel ander S.K.N.W.K. Met de ingevallen Dominique Prins (wegens stage eerste helft niet in actie, maar was ook niet geheel fit) als regisseur op het middenveld en een veel agressiever S.K.N.W.K. ging het ineens wel lopen en was het wachten op doelpunten. En die kwamen er dan ook.

De naar de rechterkant getrokken Remco v/d Berge bleek opeens een ware plaag te worden voor de gasten, want keer op keer werd hij door met name Dominque Prins weggestuurd en uit een zo’n mooi voorzetje van Remco was het topscorer Tim de Looze die knap binnenkopte, 1-0.

De blauw/zwarten bleven daarna volop druk uitoefenen op de ploeg uit Achthuizen en na een mooie actie van Tim vd Cngel op de achterlijn was het opnieuw Tim de Looze die de bal binnen schoot 2-0.

Nog geen vijf minuten later werd het duel op slot geschoten door Remco v/d Berge die een prima pass van Tim de Looze in 1 keer afrondde, 3-0.

Tot het einde bleef S.K.N.W.K. grossieren in kansen maar het was vooral de ingevallen Bela de Bloeme die de uitstekende voorzetjes van Remco net niet wist te benutten. Zo werd de eindstand 3-0 en werd het uiteindelijk toch nog een redelijk gemakkelijke middag.

Complimenten ook voor de ploeg uit Achthuizen die bleven proberen om tot een goal te komen, maar slaagden daar niet in. Na 93 minuten floot de scheidsrechter de hele sportieve wedstrijd tot een einde en behoudt S.K.N.W.K. de leiding in de vierde klasse C.

Volgende week naar Ouddorp om de volgende hindernis, W.F.B. 1, te omzeilen richting de eerste periode.

Toon v/d Berge

 

Verlichting trainingsveld gaat tijdelijk op vaste tijden aan en uit

Omdat we tijdelijk geen gebruik kunnen maken van de app om de veldverlichting aan- en uit te schakelen, is er voor gekozen om de verlichting op ons trainingsveld voor te programmeren. Zo hoeft eigenlijk niemand de verlichting te bedienen, want deze gaat tijdelijk automatisch aan en uit.

Gekeken naar alle trainingstijden is het tijdschema als volgt (er is wat ruimte voor de eerste en na de laatste training):

Dag Verlichting aan Verlichting uit
Maandag 17:45 uur 21:15 uur
Dinsdag 17:45 uur 22:00 uur
Woensdag 17:45 uur 20:15 uur
Donderdag 18:30 uur 22:00 uur

 

Zeer geslaagd themafeestje S.K.N.W.Karnaval

Gisteren, zaterdag 11 november 2023, was het weer eens tijd voor een goed feestje bij S.K.N.W.K. En op de 11e van de 11e was het thema eigenlijk best logisch, S.K.N.W.K.arnaval. De kantine van S.K.N.W.K. was omgebouwd en versierd in dit thema. Mede door deze aankleding en de ruim 60 aanwezigen (die bijna allemaal in gepaste kledij waren gekomen 🙂 ) zag het er erg gezellig en sfeervol uit. En dat was het dan ook zeker de hele avond.

Overigens was er best wat moeite gedaan qua verkleden. Zo waren er zeer veel super helden, was zowat de hele ‘Nintendo familie’ van Super Mario aanwezig. Er waren diverse dieren, een clown, de lederhosen waren weer uit de kast geplukt e.v.a. Sommigen waren trouwens echt opgeknapt 😉

Rond het klokje van 19:30 uur druppelden de eersten binnen. Voor alle aanwezigen stond er bij de ingang een shotje Boswandeling klaar. Toen ongeveer 21:00 uur de meesten binnen waren, kon het feestje echt goed losbarsten. Onze inmiddels vaste huis DJ Kies (af en toe even afgelost door DJ Wostuh) zorgde de gehele avond voor gezellige muziek en er werd dan ook volop gedanst en meegezongen. Af en toe kon er op het dakterras eventjes op temperatuur worden gekomen 😉

Uiteindelijk was er ook nog een prijsje voor de best verklede persoon deze avond. De zeer terechte winnaar was ‘Browser’ 🙂

Uiteindelijk was iets na 00:00 uur het feestje ten einde. Vanaf deze plaats dank aan de organisatie, mensen achter de bar, de dj’s, alle aanwezigen en verder iedereen die we dan nog vergeten zijn !!

Bekijk meer foto’s elders op de site in Het Fotoboek.

 

S.K.N.W.K. JO7-1 scoort er lustig op los dit weekend

Onze allerkleinsten, S.K.N.W.K. JO7-1, speelden gisteren een toernooitje in Stad a/h Haringvliet. Ze speelde drie wedstrijden en hebben vooral heel veel doelpunten gescoord. Maar bovenal heel veel plezier gehad !!

 

De uitslagen:

De Jonge Spartaan 3 – S.K.N.W.K. 5 – 4

Doelpuntenmaker(s): Jordy 2x, Senna 1x, Xeff 1x

S.N.S. – S.K.N.W.K. 0 – 15

Doelpuntenmaker(s): Jordy 8x, Senna 4x, Dominic 1x, Eigen doelpunt 2x

De Jonge Spartaan 4 – S.K.N.W.K. 3 – 11

Doelpuntenmaker(s): Jordy 4x, Senna 3x, Siebe 2x, Dominic 1x, Xeff 1x

 

De foto’s:

 

Oud S.K.N.W.K.-trainer Geert van der Wielen overleden

Dit weekend bereikte ons het droevige nieuws dat Geert van der Wielen op 9 november jl. is overleden op 91 jarige leeftijd. Geert was in het verleden hoofdtrainer bij S.K.N.W.K.

Vanaf deze plaats willen wij familie, vrienden en bekenden van Geert heel veel sterkte toe wensen bij het dragen van dit grote verlies.

Seizoen 1975-1976 – S.K.N.W.K. 1 (Geert v/d Wielen staat geheel links op de foto)

Ruim 5 jaar terug (mei 2018) had hij zelfs nog een mooie bijdrage aan onze website. We ontvingen van hem toen onderstaande prachtige foto.

Afgelopen vrijdag reed Geert van der Wielen (oud-trainer S.K.N.W.K.) op zijn fiets langs sportpark ‘Het Springer’. Toen hij over het fietspad langs de Stolpweg reed, zag hij dat twee bekenden, namelijk Banus en Huib, weer druk bezig waren. Snel heeft hij hiervan een foto gemaakt en deze aan de redactie van de website gemaild. We wilden u deze foto niet onthouden, omdat het een mooie foto is.

 

Al 8 teams aangemeld voor de S.K.N.W.K.-Pubquiz van zaterdag 20 januari 2024

Op zaterdag 20 januari 2024 wordt er in onze kantine een heuse Pubquiz georganiseerd !! Er is plaats voor 10 teams (van maximaal 6 personen). De organisatie is in handen van Dirk-Jan Hoek en Kevin Schiettekatte. Op onderstaande flyer staat alle informatie.

Er is ruimte voor 10 teams. Inmiddels hebben zich al 8 teams aangemeld !! Dus als jij/jullie ook nog mee wilt/willen doen, moet je snel zijn met aanmelden !!

 

S.K.N.W.K. JO19-1 coach Mark van Dijke wordt vandaag 50 jaar !!

Vandaag, woensdag 15 november 2023, is een heuglijke dag voor coach van S.K.N.W.K. JO19-1 Mark van Dijke. Hij is namelijk jarig en wordt maar liefst 50 jaar en heeft dus Abraham gezien.

We willen Mark uiteraard van harte feliciteren en wensen hem en zijn familie en vrienden nog een hele fijne verjaardag toe !!

 

Pubquiz S.K.N.W.K. zit met 12 aangemelde teams inmiddels vol !!

Op zaterdag 20 januari 2024 wordt er in onze kantine een heuse Pubquiz georganiseerd !! Er is plaats voor 10 teams (van maximaal 6 personen). De organisatie is in handen van Dirk-Jan Hoek en Kevin Schiettekatte. Op onderstaande flyer staat alle informatie.

Er was in principe ruimte voor 10 teams. Omdat deze 10 teams heel snel al waren aangemeld, heeft de organisatie beslist om twaalf teams toe te laten. En deze zijn inmiddels alle 12 aangemeld. Hiermee is het evenement dus vol !!

 

Voor S.K.N.W.K. 40+ is het nu winterstop na laatste toernooitje van 2023 bij M.Z.C. ’11

Gisteren, vrijdag 17 november 2023, was op Schouwen-Duiveland het laatste toernooitje van dit jaar van het 40+ voetbal. Waren ze vorige maand nog actief in Scharendijke bij Z.S.C. ’62 (helaas is het toernooi in september bij ons zelf niet doorgegaan), gisteren moesten ze spelen op sportpark Den Hogen Blok te Zierikzee.

Rond het klokje van 18:40 uur verzamelde S.K.N.W.K. 40+ bij ‘het zwarte plein’ waarna richting M.Z.C. ’11 werd gegaan. Omdat we deze keer lekker vroeg waren, was er eerst nog ruim de tijd voor een bakje koffie. Omstreeks 19:10 werd de reis naar de kleedkamer gemaakt, want om om half 8 klaar te zijn voor een voetbaltoernooitje moet eerst nog wel wat zaakjes worden geregeld 😉 Nadat iedereen in tenue was gehesen kon nog eventjes worden warm gelopen en/of geschoten. Je kon al zien dat ze er echt zin in hadden.

Natuurlijk werd er nog eventjes een teamfotootje gemaakt. En het moet gezegd. S.K.N.W.K. had niets aan het toeval overgelaten om met een volwaardige 40+ selectie aanwezig te zijn (en wat voor selectie).

Voor de blauw/zwarten begon het toernooitje tegen D.Z.C. ’09. Na een kwartiertje spelen eventjes een wedstrijdje (uit)rusten (en even iets drinken bij de kantine).

Hierna volgde de wedstrijd tegen W.I.K. ’57. En na elke wedstrijd een kwartiertje rusten, volgden uiteindelijk ook nog wedstrijdjes tegen Brouwershaven en Z.S.C. ’62. Tussen de laatste twee wedstrijden was er ook nog wat tijd om wat te drinken/alvast in te drinken 🙂

Zo tegen 21:45 uur waren de laatste wedstrijden van het toernooi gespeeld en kon een warme douche worden genomen.

Daarna kon de 3e helft worden gestart onder het genot van een hapje (mini-snacks) en drankje (een (pitcher) bier) en een muziekje.  Tegen 00:30 uur was S.K.N.W.K. 40+ weer terug in het pittoreske Nieuwerkerk.

Vanaf deze plaats nog een dankwoordje aan M.Z.C. ’11 voor de organisatie.

 

Afgelaste wedstrijden in vierde klas C van vandaag nu naar 16 december 2023

De vier afgelaste wedstrijden in de vierde klas C K.N.V.B. Zuid 1, de klasse van S.K.N.W.K. 1, zijn inmiddels vastgesteld op zaterdag 16 december 2023.

Zaterdag 16 december 2023:

 

De 10e editie van de Kerstbingo wordt week verzet naar zaterdag 23 december a.s.

KerstBingo

Na het grote succes van voorgaande jaren is er uiteraard ook dit jaar weer ‘Kerst-Bingo’ bij S.K.N.W.K. Deze zou in eerste instantie worden gehouden op zaterdag 16 december a.s. Echter is de afgelaste competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1 van gisteren uit tegen W.F.B. 1 (te Ouddorp) verzet naar zaterdag 16 december a.s. In een eerder stadium is er ook al een wedstrijd van ST B.D.C./S.K.N.W.K. MO17-1 op deze datum ingepland. En wie weet wat er de komende weken nog zal gebeuren met eventuele afgelastingen en wedstrijden die opnieuw zullen worden ingepland.

Daarom hebben we besloten om de Kerstbingo een week te verplaatsen. Dus naar zaterdag 23 december a.s.

Deze Kerstbingo is toegankelijk voor alle seniorenleden (natuurlijk met aanhang) en begint om ca. 14:00 uur. Ook deze keer zijn Jos van Spier en Martijn Neele weer uw ‘Bingo-Masters’.  Om enig idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten, hangt er weer een inschrijflijst op het mededelingenbord in de kantine komen te hangen. Hierop hebben inmiddels ruim 40 personen zich al aangemeld. Wie volgt/volgen!?

Kun je 23e niet en sta je al wel op de inschrijflijst dan het verzoek om je naam door te strepen zodat anderen zich nog kunnen aanmelden.

 

Met laatste toernooitje van 2023 bij S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 is Vrouwen 30+ voetbal ook klaar dit jaar

Afgelopen vrijdag, 17 november 2023, werd het laatste Vrouwen 30+ toernooitje van dit jaar gehouden. Deze keer hadden we zelf als S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 de organisatie in handen. Het toernooitje werd gespeeld bij D.Z.C. ’09 te Dreischor.

 

De uitslagen en doelpuntenmakers van S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 Vrouwen 30+:

 

S.K.N.W.K./D.Z.C. 09 – D.V.V. ’09/Melissant 1 – 1

Doelpuntenmaker(s): Roos 1x

 

S.K.N.W.K./D.Z.C. 09 – D.V.V. ’09/Melissant 0 – 0

Doelpuntenmaker(s): –

 

S.K.N.W.K./D.Z.C. 09 – Flakkee 2 – 0

Doelpuntenmaker(s): Miriam 1x, Christien 1x

 

De Jonge Spartaan – S.K.N.W.K./D.Z.C. 09 0 – 1

Doelpuntenmaker(s): Suus 1x

 

Stellendam – S.K.N.W.K./D.Z.C. 09 2 – 1

Doelpuntenmaker(s): Marian 1x

 

Hieronder nog wat foto’s:

 

Sfeerimpressie van zaterdag 18 november 2023

Gisteren, zaterdag 18 november 2023, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 18 november 2023 middels wat foto’s:

Dit was vooral het beeld gisteren, regen en paraplu’s

S.K.N.W.K. JO10-1 speelde op ons eigen sportpark Het Springer tegen M.Z.C. ’11 JO10-4

Ze speelden een prima wedstrijd

Tussendoor nog eventjes de puntjes op de ‘i’

De blauw/zwarten wonnen uiteindelijk met 6-2

Op het veld ernaast S.K.N.W.K. JO12-1JM

Tegenstander was Tholense Boys JO12-2

Helaas bleek de tegenstander net wat sterker dan de blauw/zwarten

Om droog te blijven was het hier ook of onder de paraplu

Of plaatsnemen in de dug-out

De eindstand was uiteindelijk 2-5

Bij S.K.N.W.K. JO11-1JM was het in Zierikzee letterlijk en figuurlijk dweilen met de kraan open

Ook hier regende het vooral

En het regende deze keer opnieuw doelpunten (maar helaas vooral tegendoelpunten)

Als verzopen katten dropen ‘ze’ af met een 11-2 nederlaag aan de broek

Een uitwedstrijd voor ST S.K.N.W.K./D.Z.C. ’09 JO14-1, ze speelden in Scharendijke tegen FC De Westhoek ’20/Z.S.C. ’62 JO14-1

Na een 2-0 achterstand kwamen we knap terug tot 2-2 dat uiteindelijk ook de eindstand was

Ook een thuiswedstrijd voor ST B.D.C./S.K.N.W.K. MO17-1

Zij speelden op ons kunstgras tegen M.Z.C. ’11 MO17-1

Na vijf minuten spelen hadden onze meiden al op 2-0 kunnen staan, want ze kregen twee hele grote kansen

Uiteindelijk bleken de meiden uit Zierikzee toch net iets sterker

Dat was uiteindelijk ook te zien in de eindstand

Want het werd uiteindelijk 2-6

Helaas bracht het blauw/zwart dus geen geluk voor ST B.D.C./S.K.N.W.K. MO17-1

Ze speelden in blauw/zwart, omdat hun eigen tenue teveel op dat van M.Z.C. ’11 lijkt

Inmiddels was bekend dat na de herkeuring om 11:00 uur bij W.F.B. de uitwedstrijd van S.K.N.W.K. 1 was afgelast

Dit duel is inmiddels opnieuw vastgesteld op zaterdag 16 december 2023

KerstBingo

Hierdoor is de Kerst Bingo dit jaar verschoven van 16 december a.s. naar 23 december 2023

 

Vrijdag 1 december 2023 Sinterklaasfeest S.K.N.W.K. voor JO7-1

Ook dit jaar heeft Sinterklaas besloten om een bezoekje te brengen aan onze voetbalclub S.K.N.W.K. Wij willen hier graag met de spelertjes van JO7-1 een feestje van maken op vrijdag 1 december a.s. van 17:00 tot ongeveer 19:00. Voor eten wordt gezorgd. Ouders zijn vanaf 18:45 uur welkom in de kantine om hun kind(eren) te komen ophalen.

We hopen dat jullie allemaal kunnen komen, graag in voetbal kleding. Neem je voetbal schoenen mee.

Mocht je niet kunnen komen, graag afmelden bij je trainer voor 24 november.

Hopelijk tot 1 december ! 

 

Pietenvoetbal voor S.K.N.W.K. JO12-1JM op vrijdag 1 december a.s.

Na afloop van het Sinterklaasfeest voor S.K.N.W.K. JO7-1 op vrijdag 1 december zullen de aanwezige Pieten nog een partijtje spelen tegen S.K.N.W.K. JO12-1JM. Omdat de Pieten niet met zoveel zijn als JO12 zal het team van de Pieten worden aangevuld met ouders/broers/zussen van JO12-1JM.

Aanvang hiervan zal zijn rond 19:00 uur (dus als Sinterklaasfeestje voor JO7-1 is afgelopen).

 

De competitiewedstrijd S.N.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 is afgelast

De competitiewedstrijd S.N.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 van vanmiddag is afgelast !!

 

Glas op kunstgrasveld op sportpark Het Springer !!

We hebben ook dit seizoen de beschikking over een prachtig kunstgrasveld. Ideaal, want dit is (bijna) altijd bespeelbaar. En dus wordt er als club volop gebruik van gemaakt voor trainingen en wedstrijden. Dit naar volle tevredenheid van een ieder. Dit willen we graag zo houden uiteraard.

Helaas moesten we vanmorgen constateren dat er glas op het kunstgrasveld lag. Gewoon kapot gegooid. Naast dat dit funest voor je veld is, is het ook nog eens hartstikke gevaarlijk (je moet er niet aan denken dat een van de spelertjes in het glas valt) !! En de hamvraag blijf: WAAROM!?

We gaan proberen te achterhalen (er is camerabewaking op het sportpark) wie dit gedaan heeft/hebben en zullen zo nodig zeker maatregelen treffen. Als we willen zorgen dat er dagelijks gebruik gemaakt kan worden van het complex moet deze onzin kappen. Anders zijn we genoodzaakt het sportpark alsnog te sluiten en alleen te openen tijdens trainingsavonden en wedstrijddagen !!

We hopen op een ieders medewerking en laten we er met z’n allen voor zorgen dat we nog heel lang plezier kunnen hebben en houden van dit prachtige veld. En een oproep aan de ouders om de kinderen hier ook op te wijzen !!

 

Voor de 2e week op rij afgelaste wedstrijd voor S.K.N.W.K. 1

Opnieuw speelde S.K.N.W.K. 1 dit weekend geen wedstrijd. Werd vorige week zaterdagochtend de uitwedstrijd tegen W.F.B. 1 afgelast. Gisteren, overigens pas tegen 12:00 uur, werd bekend dat ook het uitduel tegen S.N.S. 1 geen doorgang kon vinden. Omdat de competitiewedstrijd Zaamslag 1 – De Patrijzen 1 wel doorging, kwam ook niks terecht van het schaduwprogramma (een oefenduel op Het Springer tegen De Patrijzen). Helaas door de pas late afmelding vanuit Stad a/h Haringvliet en het feit dat er niet zo heel veel duels werden afgelast gisteren, werd er geen tegenstander meer gevonden voor een oefenwedstrijd.

Zodoende heeft de eerste selectie vanaf 14:00 uur getraind op Het Springer. Hopelijk zijn ze hierdoor niet uit het ritme, want door deze afgelasting is de trotse koploper in de 4e klas C al twee weken ‘wedstrijdloos’. A.s. zaterdag, 2 december 2023, staat voor de blauw/zwarten de derby tegen Brouwershaven 1 op het programma. Dit betreft een thuiswedstrijd op sportpark Het Springer.

We kunnen er dus wel vanuit gaan dat deze competitiewedstrijd wel door zal gaan, want mocht het hoofdveld op ons knusse sportpark het niet toelaten om te kunnen spelen, kunnen we uitwijken naar ons kunstgras op veld 2. Aftrap a.s. zaterdag is 14:30 uur.

Bekijk meer foto’s van de training van gisteren elders op de site in Het Fotoboek.

 

S.K.N.W.K. 1 speelt komende periode 4 competitiewedstrijden in 15 dagen

Door de afgelastingen van de afgelopen twee zaterdag wordt de komende periode voor S.K.N.W.K. 1 nog ‘best’ druk. Ze spelen namelijk in een tijdsbestek van 15 dagen nog 4 competitiewedstrijden. Deze bijna ‘Europese’ reeks’ begint a.s. zaterdag met het thuisduel tegen Brouwershaven 1. De week erna volgt opnieuw een derby als ze op zaterdag 9 december te gast zijn in Scharendijke bij Z.S.C. ’62 1.

Daarna zou het eigenlijk winterstop zijn. Maar dus niet voor de blauw/zwarten. Want op dinsdag 12 december a.s. wordt de gisteren afgelaste wedstrijd tegen S.N.S. 1 ingehaald. Zaterdag 16 december 2023 volgt dan uiteindelijk ook nog het uitduel tegen W.F.B. 1. Deze competitiewedstrijd werd vorig weekend afgelast.

Hieronder het programma met competitieduels voor S.K.N.W.K. 1 in de maand december:

 

Ondanks kou, wind en regen vermaken JO7-spelertjes zich opperbest tijdens Mini Toernooi op Het Springer

Het was gisteren om 09:00 uur koud. Er stond flinke wind en dan ook nog regen. Toch lieten vier JO7-ploegjes zich hierdoor niet uit het veld slaan. Twee teampjes namens thuisclub S.K.N.W.K. en een ploegje van D.B.G.C. en De Jonge Spartaan speelden met zijn vieren een Mini Toernooitje op sportpark Het Springer.

Uiteindelijk zelfs met de winterjassen aan (het was echt bere koud) werd er toch gewoon heerlijk gevoetbald. Toen om 10:00 uur het verlossende fluitsignaal klonk, was dit uiteraard ook prima, maar ondanks de omstandigheden hebben ‘ze’ zich toch prima vermaakt.

Bekijk elders op deze site in Het Fotoboek nog meer foto’s van dit Mini Toernooi .

 

Verkoop loten Grote Clubactie 2023 levert mooi bedrag op voor de club

Onlangs was het einde van de Grote Clubactie 2023. Zoals elk jaar heeft ook S.K.N.W.K. weer meegedaan aan deze verkoop. Alle leden hebben de mogelijkheid gekregen om loten te verkopen en te kopen. In totaal is er een mooi bedrag verdiend voor én door de blauw/zwarten.

Vooral onze jeugdspelertjes hebben weer hun stinkende best gedaan !! Deze editie heeft de club een mooi bedrag van € 1.893,60 opgeleverd !! Er werden maar liefst 789 loten verkocht/gekocht !!

Namens het bestuur (en jeugdbestuur) willen wij alle verkopers, zowel jeugd als seniorenleden, nogmaals enorm bedanken voor hun inzet voor onze club. Maar ook willen wij natuurlijk de kopers van de loten enorm bedanken.