Late, onverwachte zege Schouwse voetbalvrouwen

Het vrouwenelftal van Schouwen-Duiveland heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen BVV Barendrecht gewonnen.

Op het Oostersportpark, waar opvallend veel mensen de verrichtingen van het elftal van coach Yuri Vogelzang na lange tijd weer konden aanschouwen, werd het 3-1. Na een gelijk opgaande eerste helft, waarin weinig ophef was, kropen de twee teams tijdens de tweede helft in Oosterland meer uit hun schulp. Al snel vond Barendrecht een gaatje in de eilandelijke defensie: 0-1. Hierna kreeg het Schouws elftal (op de foto in witte shirts) twee kansjes op de gelijkmaker en was er nog een mogelijkheid voor Barendrecht op een goal. Met nog een goede tien minuten op de klok leek de Zuid-Hollandse formatie er met een minimale zege vandaar te gaan. Daar stak de zestienjarige Femke Scheele (MZC’11) een stokje voor met een raak schot na een voorzet vanaf rechts. Een gelijkspel had verhoudingen binnen het veld keurig weergegeven maar twee als dan niet welgemikt doelpogingen in de laatste minuten tilde de stand van 1-1 naar 3-1. De 2-1 kwam va de voet van Rina Stouten (Bruse Boys): zij schoot de bal heel hoog de lucht en zag tot haar verbazing dat de bal bij de tweede paal het doel in stuiterde, de Barendrecht-keeper volkomen kansloos latend. De 3-1 was een fraaie boogbal over dezelfde keeper die te ver uit haar doel stond: Lieke Moerland (MZC’11) heette de maker.

Vogelzang had de overwinning ook niet (”Ik vond het een gelijkwaardige wedstrijd”) zien aankomen, maar zag wel wat anders. “De speelsters die we inbrachten, brachten het voetbal weer terug. Toen draaiden we de wedstrijd om.” De coach wil het elftal wel vaker in actie zien. “Dat is goed voor verbintenis op het eiland.”