S.K.N.W.K. 1 houdt het veel te lang spannend

De competitiewedstrijd gisteren tussen de nummers 4 en 3 van de ranglijst, S.K.N.W.K. 1 en FC Dauwendaele 1 eindigde in een zeer terechte 4-2 overwinning voor de blauw/zwarten. Vlak voor de rust en gelijk na rust (dat heet op de belangrijke momenten scoren) veranderde een 1-2 achterstand in een 3-2 voorsprong. Vlak na deze 3-2 kreeg een speler van FC Dauwendaele zijn tweede gele kaart en kon voortijdig gaan douchen. S.K.N.W.K. liet daarna te lang wachten op de bevrijdende 4-2 en hield de wedstrijd dus nog lang spannend.

In de 8e minuut was een prima lange pass van Maarten Padmos de aanleiding tot een 1-0 voorsprong. De bal kwam bij Gert-Jan Tierie en deze speelde in “één tijd” door op Christian van Vossen. Hij maakte zodoende dus de 1-0. Drie minuten na deze goal was het bijna gelijk. Doelman Quik van S.K.N.W.K. ging zijn doel uit maar kon niet bij de bal. Gelukkig was verdediger Johan Padmos doorgelopen en kon hij redding brengen op de doellijn. Zeker het eerste half uur was S.K.N.W.K. heer en meester. FC Dauwendaele hanteerde voortdurend de lange bal en kon niet echt gevaarlijk worden. In de 22e minuut stuurde Gert-Jan Tierie Christian van Vossen in de diepte. Zijn voorzet belandde bovenop het hoofd van Emiel Kuijten die de bal over het doel kopte. Een minuutje later was er dezelfde combinatie. Een prima interceptie van aanvoerder Léon de Bruine bracht de bal bij Gert-Jan. Een prima steekpass op Christian was zijn deel. Helaas stuitte Chris op de doelman van Dauwendaele en bleef het 1-0. Op het half uur was er een hele smerige overtreding van FC Dauwendaele speler Jorrit Schuurman op Gert-Jan Tierie. Een zeer terechte gele kaart was zijn deel. Na deze overtreding kreeg Gert-Jan de bal via een combinatie van Leon Pollemans en Emiel Kuijten, maar de goallie van Dauwendaele kon de bal tot corner verwerken. Toen was het de beurt aan de bezoekers. In de 34e minuut was er een afgeslagen corner van Dauwendaele. De buitenspelval van S.K.N.W.K. klopte niet en over links konden ze doorstomen richting de goal van S.K.N.W.K. De bal werd twee keer breed gespeeld en kon simpel worden binnengetikt, 1-1. Nog geen vier minuten later werd het zelfs 1-2. Weer een aanval over de linker kant van Dauwendaele werd knap teruggelegd op de 16. Het schot verdween achter alles en iedereen tegen de touwen, 1-2. Zou het dan weer zo zijn. Drie minuutjes voor rust gaf Leon Pollemans een prima bal op Gert-Jan. Deze legde de bal klaar met de borst voor de inkomende Maarten Padmos. Helaas schot hij de bal over de ballenvanger en men zegt dat de bal nog steeds niet gevonden is……. Op een zeer gunstig moment scoorde S.K.N.W.K. dan toch. Jacky de Bruine speelde Emiel Kuijten aan. Hij kapte op rechts zijn man uit. Middels een sliding van een der “Dauwendaelers” verdween de bal, al dan niet nog via Emiel, achter de doelman van Dauwendaele. Dit was in de 1e minuut van de blessuretijd.
Twee minuten na de thee kwam S.K.N.W.K. zelfs weer op voorsprong. Nu was het Christian van Vossen die een prima aktie had in de 16. Hij speelde Gert-Jan Tierie aan die de inlopende Maarten Padmos prima bediende. Middels een hard en bekeken schot zette hij S.K.N.W.K. weer op een terechte voorsprong. In de 9e minuut was er weer een gele kaart. Een zelfde smerige overtreding als in de eerste helft van dezelfde speler, Jorrit Schuurman, op dezelfde speler, Gert-Jan Tierie betekende dezelfde sanctie: geel. Dit betekende 2x geel en dus rood. Hierna regen de kansen voor S.K.N.W.K. zich aan één. Een kopbal van Johan Padmos uit een corner werd van de doellijn gekopt door een verdediger. Toch moest doelman Quik nog een keer in aktie komen. Na 17 minuten in de 2e helft was een speler van Dauwendaele helemaal vrij op zo’n vier meter van het doel. Hij kon vrij inkoppen, maar Leon Quik bleek een betrouwbare doelman en parreerde de kopbal op schitterende wijze. Een minuut hierna ging spits Jan-Jaap Padmos alleen op de doelman af. Hij moest echter met zijn “zwakkere” linker afwerken en stuitte op de keeper. De corner die hieruit volgde werd door Léon de Bruine ingekopt, maar ook zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. Hierna lag het spel even stil, omdat Johan Padmos een schouderblessure opliep. Gelukkig kon hij de wedstrijd uit spelen. Zowel Gert-Jan Tierie, Cristian van Vossen, Maarten Padmos en Jan-Jaap Padmos verzuimden hierna de score verder uit te breiden. Zodoende bleef FC Dauwendaele in de wedstrijd. Zo’n vijf minuten voor het einde was een kopbal uit een corner van Dauwendaele nog erg gevaarlijk, maar de verdediging van S.K.N.W.K. zag de bal naast het doel gaan. In de 44e minuut was het dan eindelijk raak. Jan-Jaap Padmos stiftte eerst de bal schitterend over de keeper. Echter de bal kwam op de lat. De rebound kon hij daarna zelf verzilveren en hij verschafte met dit doelpunt S.K.N.W.K. eindelijk wat lucht. Het was gelijk Jan-Jaap’s laatste aktie, want hij werd gewisseld voor Leon v/d Bosch. S.K.N.W.K. kreeg nog enkele kansjes, maar het bleef bij de 4-2. Een zeer terechte overwinning die we heel hard nodig hadden. Hopelijk biedt dit weer wat meer vertrouwen. Volgende week weer een “topper”. Dan wacht in Serooskerke de plaatselijke voetbalclub. Zal zeker een moeilijke wedstrijd worden, maar we gaan er voor.

S.K.N.W.K.: Leon Quik, Jacky de Bruine, Johan Padmos, Léon de Bruine, Martin Huisman, Maarten Padmos, Leon Pollemans (Richard de Jong), Emiel Kuijten, Gert-Jan Tierie, Christian van Vossen, Jan-Jaap Padmos (Leon v/d Bosch).