Tierie vormgever van S.K.N.W.K.

Middenvelder leidt ploeg naar 3-0-overwinning op Nieuwdorp

Tierie vormgever van SKNWK

NIEUWERKERK – SKNWK kreeg in de thuiswedstrijd tegen Nieuwdorp de helpende hand van de bezoekers. Drie persoonlijke fouten leidden tot evenzoveel doelpunten van Gert-Jan Tierie, die zijn draai op het middenveld weer gevonden lijkt te hebben. En mét de vorm van Tierie keert de vorm van heel SKNWK zo langzamerhand weer terug.

Dat laatste is vooral een goed teken voor SKNWK-trainer Adriaan Nieuwenhuijze, die ook in zijn tweede seizoen in Nieuwerkerk veel energie in zijn ploeg steekt. Hoewel zijn elftal tot nu toe ongeslagen bleef was Nieuwenhuijze niet altijd te spreken over het vertoonde veldspel. Tegen Nieuwdorp kreeg de ommekeer die zijn elftal vorige week inzette een goed vervolg. ,,Het is eigenlijk tegen WHS gekomen. We hebben daar een goede wedstrijd neergezet en vandaag hebben we heel weinig weggegeven. Ik vond Nieuwdorp één van de betere ploegen die ik tot nu toe ben tegengekomen. We hadden het zelf al eerder af kunnen maken, want vandaag hebben we toch vier of vijf goede kansen gecreëerd.’’ Nieuwenhuijze gunde Gert-Jan Tierie een aantal weken geleden tegen Spui de rust die de voetballer, na een blessure die hij opliep in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Bruse Boys, nodig had. Vooral dat blijkt nu een juiste zet te zijn geweest, want Tierie leek tegen Nieuwdorp weer een beetje op de sierlijke voetballer uit eerdere seizoenen. ,,Ik ben geblesseerd geweest en durf sommige ballen die ik met de wreef zou moeten geven nog niet te geven. Ik heb een wedstrijd rust gehad en daarna is het alleen maar beter gegaan. Ik heb nog nooit drie keer gescoord in het eerste.’’

Nieuwdorp-trainer John Tahapary zit met zijn ploeg in de hoek waar de klappen vallen. Vorige week werd met 1-0-gewonnen van ZSC’62, maar dat is dan ook het enige lichtpuntje van het seizoen. Tegen SKNWK kon Tahapary geen beroep doen op eerste doelman Mark Geelhoed en de belangrijke veldspelers Marcel van de Does en Martin de Hamer. Ook Ferhan Topal begon, na een blessure, op de bank en het gemis van al die kwaliteit had zijn weerslag binnen de lijnen. Met als dramatisch dieptepunt de handreiking richting SKNWK bij alle treffers. Instabiel

Toch vond ook de bezoekende trainer dat zijn ploeg niet slecht speelde. ,,Het is allemaal te instabiel en er worden te veel fouten gemaakt. Wij spelen SKNWK hier in de kaart, al voetbalde die ploeg wel beter. Maar zoveel fouten maken is in dit soort wedstrijden funest.’’

Al na twaalf minuten was het raak. Ralf Geelhoed gaf meters ruimte aan de snelle Emiel Kuijten en diens voorzet belandde voor de voeten van Gert-Jan Tierie. Met een bekeken schot verdween de bal buiten het bereik van Peter de Winter – derde doelman bij Nieuwdorp – in de goal. Na de openingstreffer bleef SKNWK het voornamelijk over de eigen linkerkant proberen. Tierie stak de bal een paar keer tussendoor op Kuijten maar de spits bleek voor de goal niet scherp genoeg. Zelf schoot Tierie na een slippertje van Frank Driesse de bal net naast. Met de ingevallen Ferhan Topal voor de geblesseerde Robert Nieuwenhuijze kreeg Nieuwdorp voorin wel wat meer te zeggen, maar het centrale verdedigingsduo van SKNWK, Mark den Haan en Frank Broere, hield keurig stand.

Aan de andere kant kregen Maarten Padmos en Léon de Bruine nog voor rust kansen op 2-0. Zo maakte SKNWK het zichzelf onnodig moeilijk, mede ook omdat de Nieuwerkerkers – veelal terecht – ageerden tegen scheidsrechterlijke beslissingen. Arbiter Van der Linden floot ieder twijfelgeval in het voordeel van de bezoekers en dat laatste leidde tot domme gele kaarten voor Wouter de Jonge (wegtrappen bal) en Gert-Jan Tierie (commentaar op de leiding).

Tien minuten na rust ging Nieuwdorp-doelman Peter de Winter bij een spelhervatting in de fout. De keeper bezorgde de bal bij Gert-Jan Tierie die de combinatie zocht met Léon de Bruine. ,,Ik kreeg de bal heel goed terug van Léon’’, wist ook Tierie achteraf.

Sleepbeweging

Met zijn tweede goal gooide hij de wedstrijd in het slot, al was er nog een fase dat Nieuwdorp wat meer richting SKNWK-goal optrok. Achttien minuten voor tijd raakte Ralf Geelhoed de bal in de eigen verdediging verkeerd. Tierie pikte de bal op en met een fraaie sleepbeweging zette hij de doelman op het verkeerde been. Daarna was de bal op de lat, na een verdwaalde voorzet van Gert-Jan Kole, en de daaruitvolgende kans voor Ferhan Topal, het enige wapenfeit voor de bezoekers. SKNWK swingt weer, met dank aan Gert-Jan Tierie.

SKNWK-Nieuwdorp 3-0 (1-0). 12. Gert-Jan Tierie 1-0, 55. Gert-Jan Tierie 2-0, 72. Gert-Jan Tierie 3-0. Scheidsrechter: P.A. van der Linden (Ridderkerk). Gele kaart: Wouter de Jonge en Gert-Jan Tierie (SKNWK). Aantal toeschouwers: 100.

SKNWK: Léon Quik, Johan Padmos, Mark den Haan, Frank Boere en Martin Huisman; Leon Goedegebure (81. Leon Pollemans), Leon de Bruine (81. Martijn Neele), Maarten Padmos en Gert-Jan Tierie; Emiel Kuijten en Wouter de Jonge.