Wedstrijdverlslag van website Bruse Boys

Wedstrijdverslag SKNWK 1 – Bruse Boys 1 (zaterdag 3 december 2005)

Bru brengt koploper SKNWK eerste nederlaag van het seizoen toe

NIEUWERKERK – Bru moest zaterdag voor de tweede keer dit seizoen uit tegen de koploper. De eerste keer liep uit op een teleurstellende 2- 1 nederlaag tegen de toenmalige koploper Serooskerke. Deze keer ging het gelukkig anders want ook SKNWK was zaterdag niet bij machte de paarse trein tot stilstand te brengen.De eerste helft was SKNWK met windje mee de voetballende ploeg maar ze konden niet tot scoren komen. In de tweede helft ging het meer gelijk op en was Bru wat aanvallender dan de eerste helft. Mats opende de score in de tweede helft vanaf 11 meter en even voor tijd vuurde Thomas een bevrijdende mortier af die verwoestend binnensloeg in het vijandelijke doel.

De in groten getale toegestroomde supporters zagen dat Bru in een vertrouwde opstelling begon: Eric Giljam en Alex Andeweg waren allebei na blessures weer fit bevonden en ook Ralph v/d Ouden stond weer in de basis ten koste van Daan Jumelet die zijn kunsten in het tweede ging vertonen. In de spits begon Peter Willemse en Jan Peter Dekker waardoor Gerard Vogel op de bank moest beginnen. Hij had gezelschap van Olaf Willemse en Leon Bal.We begonnen tegen de wind en al snel bleek voor beide ploegen dat de weerselementen een rol speelden: de bal gleed snel door op het gladde veld en ballen door de lucht bleven soms hangen of draaiden een onverwachte kant op.

Na de beginfase, waarin beide ploegen elkaar wat aftastten, trok SKNWK het spel naar zich toe en begon beter te combineren. Echter niet nadat George eerst de grootste kans van de wedstrijd kreeg na een vrije trap van Mats die over alles en iedereen heen zeilde en pardoes bij George in de voeten belandde. Hij had de hoek voor het uitzoeken maar mikte net voorlangs.

SKNWK werd gevaarlijk uit een serie corners die in het drukke doelgebied werden gebracht. Gelukkig konden de meeste inzetten door de verdedigers koppend weggewerkt worden en één keer kwam Bru goed weg toen de man die Mark moest hinderen de bal van dichtbij over kopte. SKNWK combineerde goed in deze fase en Bru had het moeilijk. De spitsen werden nauwelijks bereikt omdat ze te vaak door de lucht werden ingespeeld in plaats van in de voeten. De spitsen van SKNWK werden ook nauwelijks gevaarlijk want al het gevaar kwam uit de tweede lijn. Zo slipte een vrije trap van Leon de Bruine via de hand van Mark net over en Padmos vuurde vanaf een meter of 16 de bal recht op Mark af.

De gevaarlijkste man van SKNWK, Gert Jan Tierie, stond op het middenveld tegenover Marco Ketting. Marco speelde een ijzersterke wedstrijd en bewijst meer en meer dat de verdedigende positie op het middenveld hem op het lijf geschreven is. En ook Mats liet zien dat wat hem betreft de Matsweken nog lang niet voorbij zijn. Na een aantal mindere wedstrijden trad hij zaterdag uit de schaduw en voetbalde vol- en vrijuit. Dat hij zijn acties met name in de eerste helft wel eens te ver doorvoerde zij hem uiteraard vergeven. Bru kwam niet verder dan een afstandsschot van Thomas wat gepareerd werd door doelman Quik en ook een schot van Peter met zijn zwakkere linker werd een prooi voor de keeper.

In de tweede helft, waarin Eric was gewisseld voor Olaf, kwam Bru prima uit de startblokken; de opbouw van SKNWK werd direct gestoord en de werklust en strijd die sommige jongens uitstraalden werkte aanstekelijk op de rest van het elftal. Peter kon een door hemzelf opgezette aanval bijna doeltreffend afronden maar zijn kopbal werd van de doelijn gehaald door een verdediger. Helaas resulteerde dit ook later niet in doelpunten en SKNWK kwam na deze beginfase weer wat beter in de wedstrijd overigens zonder tot kansen te komen. Alex moest helaas de strijd opgeven doordat hij na een hard duel teveel last kreeg van zijn voet en hij werd gewisseld voor Leon Bal. En net toen beide partijen zich leken te verzoenen met een 0-0 kon Peter, na een fout in de Nieuwerkerkse verdediging, opeens alleen op de keeper af. Net op het moment dat hij leek te twijfelen of hij de keeper nu links of rechts voorbij zou gaan kwam er hulp uit onverwachtse hoek. Een verdediger van Nieuwerkerk zette een sliding in die de benen van Peter onder hem vandaan haalde waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Dit was het sein voor Mats om resoluut vanaf de middenlijn naar de plaats des heils te reppen om de strafschop op te eisen.

Standvastig zette hij zich achter de bal en ondanks de pogingen van de doelman om hem uit zijn concentratie te halen bleef hij rustig en schoof hij de bal onberispelijk in de hoek: 1-0. Mats snelde hierna naar de zijlijn voor een heuse buikschuiver a la Pierre in zijn vroegere NAC periode. En in plaats dat Bru door SKNWK van het kastje naar de muur werd gestuurd, zoals een ietwat voorbarige Nieuwerkerker voorafgaand aan de wedstrijd op de site van SKNWK meldde, werd SKNWK door Bru naar de middenstip gestuurd. Hierna probeerde SKNWK uiteraard de gelijkmaker te forceren wat niet lukte. Bru leverde strijd om de voorsprong te behouden en dit leverde behalve een spannende wedstrijd mooie duels op die vooral op het middenveld werden uitgevochten.

Wilco gaf als laatste man en als een van de oudere spelers het goede voorbeeld door met hart en ziel zijn duels aan te gaan en ook Peter droeg zijn steentje bij door een linie in te zakken om mee te kunnen verdedigen. Jan Peter werd gewisseld voor Gerard die voorin een hoop werk verrichtte en altijd bezig was om de opbouw te verstoren. Doordat SKNWK aanzette kwam er ruimte op de helft van SKNWK en één keer leek het erop dat die ruimte benut kon worden toen SKNWK onverwachts balverlies leed en de hele ploeg voor de bal stond. Thomas kon oprukken en ter hoogte van de middenlijn stond hij tegenover de nog enig overgebleven SKNWK’er. Thomas gaf de bal op rechts mee aan George die echter te veel hooi op zijn vork nam en de bal veel te hard vooruit speelde zodat de bal over de achterlijn rolde.

Tegen het eind van wedstrijd zaten velen aan Bruse kant er doorheen en zelfs tegen de kramp aan. Thomas echter niet zo bleek. Want na een kort genomen hoekschop werd Thomas buiten de 16 meter aangespeeld door George. Thomas controleerde de bal, woog en (k)wikte, en mikte de bal vervolgens onverkwikkelijk en snoeihard achter de aan de grond genagelde Quik: 2-0! De ontlading was groot, de leut mogelijk nog groter. Iedereen sprong op de doelpuntenmaker af uitgezonderd Wilco die de kracht niet meer had en (mede doordat hij door emoties werd overmand?) op de middenlijn door de hoeven ging a la Gyan vroeger bij Feyenoord.

Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor het einde wat de 6e opeenvolgende zege betekende. In de kleedkamer deerde het uiteraard niemand dat enkele malen de lichten werden uitgedaan, omdat bij SKNWK het lampje een half uur eerder al was uitge(d)(g)aan…… Toen ook de overige uitslagen binnendruppelden werd de stemming nog beter want toen bleek dat de concurrenten Seroos en Heinkenszand gelijkgespeeld respectievelijk verloren hadden.

Kleine dompers waren de nederlagen van de andere senioren elftallen van Bru… Door de overwinning komt Bru in de tweede periode alleen op kop met 3 punten voorsprong op SKNWK, Heinkenszand en WHS. Zo bleek maar eens dat je niet de beste voetballende ploeg hoeft te zijn om te winnen maar dat het gaat om doelpunten. En daarmee zit het dit seizoen (even afkloppen: tot nu toe) wel goed bij Bru. Met 32 doelpunten is Bruse Boys de meest scorende ploeg. Ook een geruststelling is het feit dat er, uitgezonderd de eerste wedstrijd van het seizoen, altijd word gescoord.

Aankomende zaterdag wacht weer een kraker als Heinkenszand op bezoek komt. Deze ploeg was tot afgelopen zaterdag samen met SKNWK nog ongeslagen. Hopelijk wordt de strijd komende zaterdag thuis voortgezet!