Voorbeschouwing na-competitie www.seolto.nl

Voorbeschouwing nacompetitie 3e klasse A/B

Voorbeschouwing nacompetitie.

SKNWK 1 – Klundert 1
Twee ploegen die wij kennen. Klundert als buurman en SKNWK staat ook wel bekend als de ploeg die ons eerste elftal twee jaar geleden naar de 3e klasse B verwees. Wat mij destijds is bijgebleven, is dat het een jong en technisch begaafd elftal was, dat ook niet vies was van hard werken. Kortom het zat als collectief goed in elkaar bij de ploeg uit Nieuwerkerk. Helaas grepen ze in de finale in Roosendaal ongelukkig naast promotie. Zwaluwe stak er een stokje voor. Dit seizoen draaiden ze lang mee om het kampioenschap in de 3e klasse A. Omdat Bruse Boys de meest constante factor was in deze klasse, werden zij en niet Serooskerke of SKNWK kampioen. Beide ploegen verzekerden zich echter wel voor het toetje in de vorm van nacompetitie.

Klundert deed het dit seizoen naar behoren. Ze waren lange tijd verwikkeld in strijd met JPS om de tweede plek in de ranglijst van de 3e klasse B. Zwaluwe werd op een straatlengte kampioen. Uiteindelijk eindigden de tricolores op die gewilde tweede stek en verzekerden ze zich van de derde periodetitel.

Ik zie dan ook twee verschillende speelstijlen. SKNWK speelt graag verzorgd voetbal met pressie op de helft van de tegenstander. Hoe gek het ook klinkt, maar dat kan ook gelijk hun zwakte betekenen. Zeker tegen een fysiek sterk en vaak op de counter loerend Klundert. Klundert heeft organisatorisch hun zaak altijd goed op de rails staan. Met voorin twee snelle spitsen, een middenveld dat bikkelt en een achterhoede die zelden wat weggeeft, kunnen ze misschien het verschil maken.

Wat zal deze botsing van verschillende speelstijlen voor ons in petto hebben?

Veere 1 – JPS 1
Van de ploeg uit Veere weet ik weinig tot niets. Ik kan me herinneren dat toen Seolto er tegen speelde in de 1e en 2e klasse, dat het een technisch sterke ploeg was. Het was het handelsmerk van een vereniging als Veere. Of dat nu ook nog zo is, kan ik helaas niet beoordelen. Misschien kunnen de kenners van de 3e klasse A hieronder in de ‘opmerkingen’ ons van informatie voorzien?

JPS daarentegen vertrouwt net als Klundert op het sterke collectief. De ploeg huisvest bovendien een goalgetter eerste klas! Spits Bram Somers heeft er dit seizoen alweer 32 inliggen en heeft daarmee een aandeel van maar liefst 50% in de totale score van 64 doelpunten. JPS is samen met Olympia’60 de meest scorende ploeg van de 3e klasse B. De ploeg van JPS is een geslepen ploeg en zoekt van meet af aan direct hun gevaarlijke en snelle spitsen. Een no-nonsense ploeg! Als men voorin de ruimte krijgt, zijn ze op hun gevaarlijkst.

Serooskerke 1 – Rust Roest 1
De ploeg uit Eindhoven geldt als de meest technisch begaafde en jongste ploeg van de 3e klasse B. Ze scoren makkelijk en zijn altijd aanvallend ingesteld. Hun manco ligt echter achterin. Ze zoeken altijd de voetballende oplossing, maar breiden soms wat te ver door met combinaties. Ze kunnen een aardig potje voetballen, maar ontberen soms het ‘over-mijn- lijk’ mentaliteit. Anders had men zeker hoger geeindigd in de eindrangschikking.

Serooskerke heeft dezelfde opvatting als Rust Roest. De ploeg is aanvallend ingesteld en herbergt, samen met SKNWK, misschien wel de beste spelers in de 3e klasse A. Ze hadden tot de laatste wedstrijd koploper Bruse Boys in het vizier, maar moest het kampioenschap aan Bruse Boys laten. Dat was een teleurstelling. Kunnen ze zich nog opladen voor de nacompetitie? We zullen het zien.

Het belooft een spannende nacompetitie te worden, maar ook een onberekenbare. En dat is juist het mooie aan voetbal! Succes!

Robert Borst.