Ruime zege brengt Nieuwdorp op kop

GOES – Nieuwdorp is de nieuwe koploper in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Zelf won de ploeg van Jos van Belzen met 0-4 bij Bevelanders. Doordat VCK en Serooskerke onderling gelijkspeelden en SKNWK verloor van WHS, staat Nieuwdorp nu één punt voor op debutant Krabbendijke (1-0-zege op Dauwendaele).

Krabbendijke-Dauwendaele 1-0: Dauwendaele begon sterk, maar kwam in die fase niet aan scoren toe. Toen Robert van de Vreede in de 70e minuut met een diagonaal schot voor de 1-0 zorgde, moesten de bezoekers meer risico gaan nemen. Via Martin Bal was het echter Krabbendijke dat daarna de beste mogelijkheden op een doelpunt kreeg.

VCK-Serooskerke 1-1: Gezien het spelbeeld een terechte uitslag waar na afloop vooral VCK tevreden mee was. In de 13e minuut leidde een actie van Erik Goudt tot de voorsprong van de thuisploeg. Zeven minuten na rust zorgde Willem-Jan Schoe met een afstandschot, via de onderkant van de lat, voor de gelijkmaker.

In de slotfase raakte Serooskerke de paal nog en ontsnapte VCK aan een nederlaag.

SKNWK-WHS 0-1: WHS speelde met rouwbanden en boekte na een zware week, wegens het overlijden van de 27-jarige Siem Vroegop die assistent-trainer van Kees Stoutjesdijk was, een verdiende overwinning. In de 25e minuut zorgde Perry Snoep uit een vrije trap, na een handsbal van Martijn Neele, voor 0-1. Daarna verzuimde WHS voor rust verder afstand te nemen. De tweede helft probeerde SKNWK het wel, maar aanvallend overtuigde het geen moment.

Bevelanders-Nieuwdorp 0-4: De bezoekers maakten het verschil vooral voor rust, want toen werd er drie keer gescoord. Ferhan Topal zorgde voor 0-1 en via treffers van Turan Dogan en Marcel van de Does stond het na 45 minuten voetballen 0-3. Vlak na rust scoorde Tom van Liere 0-4 en daarna kreeg Bevelanders-speler Sander van de Kreeke de enige kans voor de thuisploeg, maar een Kamperlands doelpunt bleef uit.

Noad’67-Duiveland 2-2: Een aantrekkelijk duel waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Al na vijf minuten zorgde Chris IJzelenberg, na een pass van Barry Steenpoorte, voor 0-1.

Door doelpunten van Arjan Moerland en Danny Steijn boog Noad’67 de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Lang leken de punten in St. Philipsland te blijven, maar in de zesde minuut van de blessuretijd bezorgde Leen IJzelenberg na een goede Duivelandse aanval zijn ploeg toch nog het eerste competitiepunt.

Veere-Heinkenszand 5-1: Het werd de middag van René-Michel Gerritsen, want hij scoorde maar liefst vier keer. Op aangeven van Jason Blommaert en na een schot van Joachim Cornelisse zorgde hij voor 2-0. Toen Joeri Weststrate Heinkenszand in de 27e minuut naar 2-1 kopte, namen de bezoekers de resterende speeltijd van de eerste helft het initiatief. Na de pauze zette Veere aan en met nog twee treffers bracht Gerritsen zijn ploeg in veilige haven. Ronnie Louwerse maakte 5-1.