Degradatiezorgen S.K.N.W.K. groeien

door Ko de Ridder

NIEUWERKERK – Het was ‘naar boven of naar beneden’ bij de wedstrijd SKNWK-Krabbendijke. Een strijd rond de degradatieplaatsen. SKNWK moest in de laatste acht minuten van rij veranderen. De Nieuwerkerkse derdeklasser zag een 1-0-voorsprong wegsmelten in een 2-1-nederlaag.

“Onbegrijpelijk”, vond trainer Adriaan Nieuwenhuijse. “Hoe zuur kan iets zijn. We hadden vandaag te veel spelers die het verschil niet konden maken.” Een stuk vrolijker was collega Gaby Niemantsverdriet (deze wedstrijd debuterend als opvolger van de opgestapte Joost van de Griek).

SKNWK begon al slordig. Verdedigend en opbouwend rammelde het. Krabbendijke was de heerser op het middenveld. Voor rust kreeg Emiel Kuijten nog een dijk van een kans, maar miste volledig. Krabbendijke bracht de stand-indoelman bij SKNWK, Erik de Bruine uit het vierde, ook niet echt veel werk.

Gedurende het tweede gedeelte van de wedstrijd was, vooral door het inbrengen van Leon de Bruine, het middenveld in handen van de thuisclub. SKNWK kon meer druk brengen, gaf weinig weg en de verlossende goal werd gemaakt door Martijn Neele. Het leek er lang op dat SKNWK deze 1-0 kon vasthouden. De Nieuwerkerkers kregen zelfs nog enkele kansjes om de voorsprong uit te bouwen.

Toen verdediger Leon Pollemans in de 82e minuut echter op incorrecte wijze zijn tegenstander blokkeerde, kon de scheidsrechter niet anders doen dan een strafschop toekennen. Danny Weber (Krabbendijke) nam deze aanbieding dankbaar in ontvangst: 1-1.

Een gelijkspel lag in het verschiet, maar in de laatste minuut was het helemaal gedaan met de thuisclub. Wederom werd er zwak uitverdedigd en onnodig balverlies geleden. Martin Bal pikte de bal op en door het hart van de SKNWK-defensie zorgde hij tot ieders verbazing voor 1-2, waardoor de Nieuwerkerkse degradatiezorgen vergroot werden.

SKNWK-Krabbendijke 1-2 (0-0). 68. Martijn Neele 1-0, 82. Danny Weber 1-1 (strafschop), 89. Martin Bal 1-2. Scheidsrechter: D.H. de Bie (Sprang-Capelle). Gele kaart: Martin Huisman, Maarten Padmos en Christiaan van Vossen (SKNWK). Aantal toeschouwers: 100.