11-tal vragen Gert-Jan Tierie speler S.K.N.W.K.

Zijn zesde seizoen is voor Gert-Jan Tierie het slechtste jaar dat hij met SKNWK meemaakt. Een goede klassering zoals de laatste twee seizoenen zit er niet meer in. Sterker nog, de 24-jarige middenvelder moet met het Nieuwerkerkse elftal flink aan de bak om zich veilig te spelen. “Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo laag heb gestaan.”

1. Waarom zat er tegen Serooskerke niet meer in dan een gelijkspel?
“We hebben voorin te weinig kansen gecreëerd om het ze echt moeilijk te maken.”

2. Waarom draait SKNWK niet goed?
“Als ik dat wist, stonden we niet op deze plaats. Het kan van alles zijn. Ik denk dat we gewoon een aanspeelpunt voorin missen om wat meer goals te kunnen maken. Als de verdediging voelt dat je niet makkelijk scoort, is er voor hen ook de druk dat er geen tegendoelpunt mag vallen.”

3. Vind je ook dat de mentaliteit binnen SKNWK te wensen over laat?
“Ja, dat is gewoon zo. Dat weet iedereen en dat verander je ook niet. Het zal altijd zo blijven, het is een SKNWK-tikje. Dat was ook al voor deze lichting. Wij zijn niet zo van de mouwen opstropen, maar met mooi voetbal gaat het niet altijd. Nu zou het toch nodig moeten zijn, maar het is de vraag of we dat een paar keer kunnen laten zien. Tegen Serooskerke hebben we wel goede inzet getoond.”

4. Wat verwacht je van de wedstrijden tegen WHS en Krabbendijke?
“Ik denk dat we tegen beiden het meeste balbezit zullen hebben. Maar het heeft ook te maken hoe zo’n wedstrijd loopt. Kom je achter of kom je juist vroeg voor? Ik heb er wel vertrouwen in als we spelen zoals tegen Serooskerke.”

5. Blijft SKNWK wel behouden voor de derde klasse?
“Ja, als je ons tegen de nummer twee (Serooskerke) en Nieuwdorp ziet voetballen, dan had die wedstrijd ook in een gelijkspel kunnen eindigen. Maar dan zit je net in zo’n seizoen dat je zulke dingen tegen krijgt. Er zijn genoeg ploegen die zich aan ons aanpassen. Dat zegt al genoeg en dan is de elfde plaats niet de plek waar we horen te staan.”

6. Wat heeft Duiveland momenteel meer dan SKNWK?
“Duiveland stroopt af en toe de mouwen wel op, maar wij zijn niet veel beter of slechter dan Duiveland. Er zijn niet veel clubs in deze klasse die heel goed of heel slecht zijn. Alleen Nieuwdorp is een echt goede ploeg.”

7. Wat zijn de mogelijkheden van dit SKNWK voor de komende jaren?
“Van boven kunnen meedraaien in de derde klasse, maar daar blijft het bij. Er is te weinig jeugd en te weinig goede jongens vanuit het tweede. Je hebt op wat meer posities verbeteringen nodig om de overstap te maken. Promoveren is één maar handhaven is een stuk moeilijker.”

8. Wat heb je van Adriaan Nieuwenhuijse geleerd?
“Ik weet het niet. Het is meer dat je geleidelijk aan dingen leert, bijvoorbeeld anders vrijlopen. Omdat het geleidelijk komt, heb je niet in de gaten dat je beter wordt of dingen leert. Vorige seizoenen had ik problemen met vrijkomen en ik heb nu het idee dat het stukken makkelijker bij me gaat en dat is meegenomen. Ik heb ook het gevoel dat ik vaker aanspeelbaar ben voor mijn ploeggenoten.”

9. Heb je het idee dat je stilstaat in je ontwikkeling?
“Het is altijd beter om hoger te voetballen. Daar leer je gewoon meer, dat is gewoon zo. Maar het gaat met kleine stapjes.”

10. Wat zou voor jou een reden zijn de club te verlaten?
“De enige reden is om hogerop te kunnen voetballen. Als ik in dezelfde klasse blijf voetballen, blijf je dezelfde problemen tegenkomen. Leuker wordt het niet. Daarom wil ik het wel een keer meemaken hoe het is om in de eerste klasse of hoofdklasse te voetballen.”

11. Speel je volgend seizoen ook bij SKNWK?
“Ik weet het echt nog niet. Zoals het er nu voor staat, blijf ik bij SKNWK. Ik kan niet zomaar ergens aanbellen en zeggen ‘hé, ik kom bij jullie voetballen’.”