Laatste kans voor Wolfaartsdijk

door Roeland van Vliet

WOLPHAARTSDIJK – Voetbaltrainer Peter Groenewegen zou aan het einde van het seizoen graag met een kampioenschap willen vertrekken bij zaterdag-vierdeklasser Wolfaartsdijk. Maar als zijn ploeg morgen de topper tegen Colijnsplaatse Boys verliest, valt die droom in duigen. “Dan zouden we op acht punten komen. En ik zie de koploper niet opeens nog drie keer verliezen.”


Foto: Willem Mieras

De Goese oefenmeester is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen bij Wolfaartsdijk. Hij heeft het er al zo lang uitgehouden door goed met zijn spelers te communiceren, weet hij. “Ik probeer een goede sfeer te creëren. Die is misschien nog belangrijker dan goede resultaten”, leert Groenewegen. “Ik praat veel met de jongens en vooral met de nummers twaalf tot en met zestien. Hoe langer je blijft, hoe meer die normaal gesproken gaan morren. Maar ik slaag er blijkbaar in de rust te bewaren.”

Toch gaat hij na de zomer naar het Nieuwerkerkse SKNWK. “Ik doe dat met pijn in mijn hart. Maar beter dat, dan dat ik met ruzie vertrek. Dat zie je bij veel andere trainers wel gebeuren.”

Groenewegen hoopt op een mooi slot van de vierde klasse A. De laatste zes competitieduels zijn echter alleen interessant als de nummer twee morgen de nummer één verslaat. “We móeten winnen”, stelt de oud-speler van Middelburg, De Meeuwen, Oostkapelle, Goes en SSV’65. “Dit is onze laatste kans om in de race te blijven voor de titel. Winnen we, dan komen we op twee punten. Met een gelijkspel schieten we, volgens mij, niet al te veel op. De druk ligt dus duidelijk bij ons.”

Of Wolfaartsdijk de kraker wint of niet, de ploeg is bezig aan een sterk seizoen. Groenewegen: “In de voorgaande seizoenen kampten steeds wel wat spelers met blessures of hadden we om andere redenen wat afwezigen. Maar dit jaar zijn we vrijwel altijd compleet. Dat zie je terug in de resultaten. Met vijftien overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen doen we het goed. Maar ja, Colijnsplaatse Boys doet het supergoed. Die ploeg heeft Arjan Verburg. Da’s een speler die ‘Colijn’ dit seizoen het beslissende zetje heeft gegeven.”

Wolfaartsdijk verzekerde zich twee weken geleden al wel van deelname aan de nacompetitie. Dat heeft rust gebracht binnen het Bevelandse elftal, dat nu ontspannener het duel met de koploper aangaat. “Ik reken op de karakterjongens binnen mijn ploeg”, vertelt de trainer. “Als die erin slagen de rest op sleeptouw te nemen, dan moet er toch iets mogelijk zijn.”

Na de zomer gaat Groenewegen naar SKNWK, dat uitkomt in derde klasse. De 46-jarige Goesenaar maakt dus een stapje omhoog. “Ja, of niet”, antwoordt hij adrem. “SKNWK staat er momenteel niet zo heel goed voor. Er bestaat zelfs een kans dat Wolfaartsdijk en SKNWK elkaar in de nacompetitie tegenkomen. En dan heb je vanzelfsprekend de mogelijkheid dat Wolfaartsdijk omhoog gaat én SKNWK degradeert. Tja, dan kom ik natuurlijk een beetje in de knel.”

Wolfaartsdijk voetbalt morgen tegen Colijnsplaatse Boys. Als de ploeg wint, komt het elftal van trainer Peter Groenewegen op twee punten van de koploper.