Schouwse voetbalselectie speelt tegen Excelsior

door Rudy Boogert

BURGH-HAAMSTEDE – Voetbalclub DFS heeft opnieuw een profclub gestrikt. Op zaterdag 19 juli is de club gastheer voor de Rotterdamse eredivisionist Excelsior. Tegenstander die dag is opnieuw de voetbalselectie van Schouwen-Duiveland.
DFS bouwt inmiddels gestaag aan een reputatie van top-organisator. Voor het derde jaar op rij heeft de club een eredivisieploeg bereid gevonden een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen in Burgh-Haamstede plaats te laten vinden.

In juli 2005 werd de drieluik geopend door het Rotterdamse Sparta. Tegenstander toen was DFS zelf en het niveauverschil werd krachtdadig in cijfers omgezet: 0-10. Een jaar later kwam trainer Adrie Koster met – toen nog – ‘zijn’ RKC Waalwijk. De Schouwse selectie was ditmaal gekozen als opponent en legde de Brabanders het vuur na aan de schenen. Na een doelpuntloze eerste helft werd het uiteindelijk ‘slechts’ 0-3.

Het beste van die twee duels is nu samengebracht. De wedstrijd tegen Sparta trok bijna duizend toeschouwers waaronder veel uit Rotterdam. Vandaar dat DFS ditmaal opnieuw heeft gekozen voor een Rotterdamse tegenstander. Vanwege de knappe tegenstand tegen RKC treedt de Schouwse selectie opnieuw aan als sparring partner van een eredivisionist.

>>Voetbalclub DFS uit Burgh-Haamstede huisvest op zaterdag 19 juli een oefenwedstrijd tussen eredivisionist Excelsior en de Schouwse selectie.