Nieuwdorp ziet voorsprong slinken

GOES – Serooskerke deed zaterdag goede zaken in de derde klasse A. Zelf won de voetbalploeg met 1-0 van Duiveland, terwijl koploper Nieuwdorp bij WHS gelijkspeelde. Daardoor blijft Serooskerke hoop houden op de titel en het gat tussen de bovenste twee ploegen bedraagt met nog twee duels te spelen drie punten. Bevelanders degradeerde door een 4-0-nederlaag bij Krabbendijke.

FC Dauwendaele-Heinkenszand 2-0: Heinkenszand verloor tegen FC Dauwendaele voor de vierde keer op rij. In de dertiende minuut maakte Joran Moes er met een lob over de keeper 1-0 van. In de tweede helft was het spel van Dauwendaele beter verzorgd. In de 72e minuut werd dat beloond met de 2-0. Na voorbereidend werk van Francis Langemaire besliste Jorrit Schuurman het duel.

Krabbendijke-Bevelanders 4-0: Krabbendijke bezegelde op klinkende wijze het lot van Bevelanders. Na een verre uittrap van Robin van Koeveringhe kon Martin Bal voor rust voor 1-0 zorgen. In de tweede helft kreeg Danny Weber Bevelanders verder op de knieën. Met een zuivere hattrick, waarbij de laatste goal een benutte strafschop was, bezorgde hij Krabbendijke een ruime overwinning.

Noad’67-Veere 1-2: Al na drie minuten profiteerde René-Michel Gerritsen van mistasten in de defensie bij Noad’67, waardoor het al vroeg 0-1 stond. Uit een vrije trap, genomen door Arjan Moerland, kwam de thuisploeg na een half uur aan de gelijkmaker. Na rust zette Veere aan en Noad’67 kwam onder druk te staan. Toch duurde het tot een kwartier voor tijd voordat Theo van Tatenhove na een vlotlopende aanval de winnende treffer kon maken.

WHS-Nieuwdorp 1-1: Het gelijkspel was terecht, want WHS compenseerde het tekort aan voetballend vermogen met inzet en wedstrijdbezieling. Nieuwdorp leek moeilijk met de spanning van een eventueel kampioenschap om te kunnen gaan. In de 25e minuut werkte Haluk Tamambay een voorzet vanaf de linkerflank achter WHS-doelman Anton Elenbaas. Zeven minuten voor rust leidde een actie van Patrick van Schetsen tot de gelijkmaker. Zijn inzet werd door keeper Mark Geelhoed gelost, waarna Jeroen Oosdijk er als de kippen bij was.

Serooskerke – Duiveland 1-0: In een slechte eerste helft was Serooskerke wel de iets beter voetballende ploeg, maar kreeg Duiveland op de counter ook een aantal kansen.

De tweede helft liet een zelfde beeld zien, maar een kwartier voor tijd schoot Bernardo Wattel na een vlot lopende aanval over een aantal schijven de bal diagonaal in de kruising. Daarna kreeg Duiveland volop kansen op de gelijkmaker, maar zelfs de bemoeienis van doelman Hans Capelle voorin bracht de Oosterlanders geen treffer.

Serooskerke verzekerde zich op basis van de eigen klassering in ieder geval van deelname aan de nacompetitie.

>>Krabbendijke verschalkt Bevelanders met 4-0, onder meer door een hattrick van Danny Weber. Bevelanders degradeert daardoor naar de vierde klasse.