S.K.N.W.K. weer terug in de vierde klasse K.N.V.B.

Na vier seizoenen in de 3e klasse te hebben gebivakeerd, is S.K.N.W.K. 1 helaas weer terug bij af, de 4e klasse K.N.V.B. In het seizoen 2002-2003 werd nog glorieus het kampioenschap gevierd en promoveerden de blauw/zwarten naar de 3e klasse.

In het eerste seizoen in die 3e klasse werd toen gelijk de na-competitie gehaald. Het duurde toen tot en met de finale, waarin Zwaluwe 1 met 1-0 te sterk was, anders waren de Nieuwerkerkers zelfs gepromoveerd naar de 2e klasse. Ook vorig seizoen werd de na-competitie nog gehaald. Hierin was in een tweeluik Klundert 1 te sterk.

Hoe anders is het nu!! Na een zeer slecht seizoen met slechts 5 overwinningen staat S.K.N.W.K. aan het eind van de rit onder de rode streep en moet dus een stapje terug doen naar de 4e klasse.

Gisteren was bij een overwinning van S.K.N.W.K. nog een wedstrijd nodig geweest met W.H.S. om te bepalen wie rechtstreeks zou degraderen en wie in de na-competitie terecht zou komen. Het mocht helaas niet zo zijn. Een doelpunt van Léon de Bruine werd zeer discutabel afgekeurd. De assistent-scheidsrechter van Heinkenszand had buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam deze beslissing over. Maar Léon de Bruine gaat toch echt niet voor de bal lopen als ze met tweeën (Gert-Jan Tierie en hij) op de doelman aflopen?? Daarna nog een mogelijkheid voor Maarten Padmos. Hij zag zijn schot op de kruising uiteen spatten. Einde S.K.N.W.K. 1 in de 3e klasse.

Natuurlijk degradeer je niet door de 0-0 van gisteren, want dat doe je door na 22 duels te weinig punten te halen. Wel jammer is dat zulke beslissingen zulke grote gevolgen (kunnen) hebben.

Triest voor doelman Léon Quik en trainer Adriaan Nieuwenhuijse, die beiden aan het eind van het seizoen afscheidnemen bij S.K.N.W.K. 1. Léon doet een stapje terug en Adriaan wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Kapelle 1.

Hoe nu verder? Uithuilen en opnieuw beginnen. Volgend seizoen een nieuwe trainer. Daarnaast de komst van enkele nieuwe spelers (in ieder geval Wesley Goud en Erwin Nelisse). Vraag blijft nog wel wie er van de huidige selektie toch nog weggaan, stoppen of in een lager team gaan spelen.

Het bleek het seizoen van ‘net niet’. Is het een gebrek aan kwaliteit? Een gebrek aan vertrouwen? Een combinatie van die twee? Toch moet de eerste selektie ook zeker de hand in eigen boezem steken, want er werd dit seizoen toch wel heel makkelijk afgebeld voor het trainen. Hoe anders had het kunnen zijn als we wel elke week met z’n allen er voor waren gegaan tijdens alle training en wedstrijden. We zullen het helaas nooit weten.