Van der Wel en Passchier verdelen de prijzen

Van der Wel en Passchier verdelen de prijzen in Gruttepikkerstoernooi

door Sven Bakker

NIEUWERKERK – Ruurt van der Wel en Mark Passchier verdeelden de prijzen in het De Biet Gruttepikkerstoernooi. Beide tennissers haalden twee finales, beiden grepen één titel.

De 26-jarige Passchier van de organiserende vereniging Duiveland won samen met Ingrid Saman uit Zierikzee de laatste finale die op het programma stond. Met 6-3 en 7-6 werden Ruurt van der Wel en Helen van Hartingsveldt van De Bongerd uit Kloetinge opzij geschoven.

Passchier had eerder minder geluk tijdens de 4-finale bij de mannen tegen Jens de Koster. In drie sets pakte de 16-jarige De Koster van ’t Halve Maantje uit Goes de overwinning: 6-0 2-6 6-2. “Ik was niet scherp genoeg en maakte te veel foutjes, vooral in de eerste set”, analyseerde Passchier. “Maar het grootste probleem was dat mijn service echt van-geen-meter liep..” Dat was ook het geval in de derde set. Het ging gelijkop tot aan 3-2 voor De Koster, die toen de service brak van Passchier en de partij besliste.

In de 6-categorie van het gemengddubbelspel leverden Lisanne in ’t Veen en Piet Vreeke een knappe prestatie. Tegen Adelinde Struijs en Jan van der Linden stonden zij met 4-6 2-5 en 0-30 in de game achter, maar nog slaagden ze erin om het tij te keren. Het werd 4-6 7-5 en 6-2 voor de 14-jarige In ’t Veen en de 59-jarige Vreeke.

Bij de mannen in de 5 konden Gerrit van Splunder en René Schimmelpennink niet aan de verwachtingen voldoen. De favorieten uit Zierikzee verloren van Leon Weeda en Erwin Verbraak. Weeda uit Scharendijke en Verbraak van de organiserende vereniging in Nieuwerkerk, wonnen in drie sets: 2-6 6-2 en 6-4. Ook Linda Verbraak en Angela Kouwenberg zorgden ervoor dat de titel in Nieuwerkerk bleef. Verbraak en Kouwenberg boekten een knappe zege op de als eerste geplaatsten Mirjam van Splunder en Gwendoline van der Wekke: 6-4 en 7-6.