Renesse, SKNWK en Zierikzee naar 2e ronde

Renesse, SKNWK en Zierikzee souverein naar tweede bekerronde

Voetbal Bruse Boys en ZSC’62 waren tijdens de laatste en derde poulewedstrijd van de bekercompetitie bijzonder goed op dreef. De Bruenaren scoorden tegen het Bergse ZPR’84 maar liefst twaalf goals en kregen er eentje tegen.

ZSC’62 deed er tegen Zonnemaire nog een schepje bovenop: 13-0. De Scharendijkse goals kwamen op naam van Rene Coomans, Kasimier Snoek, Martin van der Schee, Barry Dorreman (allen 2), Arjan Smalheer, Jan-Willem Dorreman, Gerard Verhoek en Yuri Vogelzang.

Duiveland redde het thuis niet tegen Dosko: 1-3 (Dennie le Comte). DFS won met 2-0 (Lennart Padmos, Kevin Veerhoek) van Brouwershaven en SKNWK met 3-0 (Wilco de Valk, Sander Uijl en een eigen goal) van Zeeland Sport. Met de overwinning heeft de Nieuwerkerkse in de bekercompetitie geen kleerscheuren opgelopen en plaatst het zich souverein voor de tweede bekerronde.

Dat is ook het geval met Zierikzee dat haar derde bekerduel uit met 2-1 won van Tholense Boys. Mathijs Hage en Rutger Kooman maakten de treffers.

Renesse volgende zondag het voorbeeld van SKNWK en Zierikzee door eveneens de derde bekerwedstrijd winnend af te sluiten. Na de verrassende zege op DFS en Brouwershaven werd in Ovezande Volharding met 1-4 (Vincent Goedegebure en Frenk van Hengel beiden 2x) aan de kant gezet.

In hetzelfde Zuid-Beveland moesten Ouwerkerk (tegen Kwadendamme) en Dreischor (tegen Patrijzen) voetballen. De Schouwse ploegen verloren respectievelijk met 12-1 (Wouter van Marle) en 11-1 (Frank van der Helm).

Uitslagen:

Bruse Boys ZPR’84 12-1
ZSC ’62 Zonnemaire 13-0
Duiveland DOSKO 1-3
Hulsterloo WIK ’57 6-1
Tholense Boys Zierikzee 1-2
SKNWK Zeeland Sport 3-0
DFS Brouwershaven 2-0
Robur MEVO 5-1
Volharding Renesse 1-4
Patrijzen Dreischor 11-1
Kwadendamme Ouwerkerk 12-1