SKNWK en Renesse naar tweede bekerronde

GOES – Evenals Zierikzee hebben SKNWK en Renesse de tweede ronde van het districtsbekertoernooi bereikt. SKNWK won zaterdag ook het derde pouleduel: met 3-0 van Zeeland Sport. Renesse deed gisteren hetzelfde bij Volharding. Voor Mevo, DFS en Brouwershaven zit het toernooi er op.

Poule 53. Volharding-Renesse 1-4: Een benutte strafschop van Vincent Goedegebuure zette de Schouwenaren op het goede spoor. Frenk van Hengel zorgde voor de 2-0-ruststand. In de tweede helft zorgden opnieuw Goedegebuure en Van Hengel voor een veilige marge. Stefan van Vugt (Renesse) kreeg een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding.

DFS-Brouwershaven 2-0: Een zege waarop weinig af te dingen viel, tevens de eerste winst voor DFS in het bekertoernooi. In de eerste helft maakte Lennart Padmos de openingstreffer. Een strafschop in de tweede helft, door Kevin Verhoek, betekende de eindstand: 2-0.

Poule 54. Robur-Mevo 5-1: Tot de rust kon Mevo de schade beperkt houden. Alleen Leon Geuze vond toen het net. In de tweede helft maakte Geuze ook het tweede doelpunt, waarna Rick van der Gaag voor 3-0 zorgde. Erwin Fonteine deed toen iets terug namens Mevo, maar het slotakkoord kwam van Ouassim Hamoudi (4-1) en Rick Hopmans (5-1).

SKNWK-Zeeland Sport 3-0: SKNWK maakte het verschil al in de eerste helft. De nieuwelingen Wilco de Valk en Sander Uijl zorgden toen al voor een 2-0-voorsprong, waarna een eigen doelpunt de 3-0-ruststand betekende. De winst was toen binnen, evenals de poulewinst.