S.K.N.W.K. 1 komt met de schrik vrij

Na de makkelijk winstpartij van vorige week tegen S.P.S. 1 (1-5) moesten de mannen van S.K.N.W.K. 1 gisteren op het eigen sportpark aantreden tegen F.S.V. 1. Zowel de A-junioren (4-0 winst op Colijnplaatse Boys A1) en S.K.N.W.K. 2 (3-0 winst op A.Z.V.V. 2) hadden voorafgaand aan het duel het goede voorbeeld gegeven. Klasse!

Zoals verwacht was het S.K.N.W.K. 1 dat het spel dicteerde. F.S.V. zocht het met name in de lange bal en schuwde het fysieke geweld zeker niet. Helaas een scheidsrechter die veel te veel toeliet, waardoor de S.K.N.W.K.-ers veel te verduren hadden.


Wesley Goud (midden) schiet hier de bal nog over het F.S.V.-doel, maar even later zorgde hij wel voor de terechte 1-0

Na één van de spaarzame goeie aanvallen in de eerste helft was het uiteindelijk Wesley Goud die de score terecht opende. Een voorzet van de rechterflank van Leon Goedegebure kwam bij Goud. Deze scoorde zijn 2e competitie treffer voor S.K.N.W.K. 1. Hij blijkt nu al ‘Goud’ waard voor S.K.N.W.K.

Helaas net als vorige week werkte dit doelpunten verlammend op de blauw/zwarten. Er werd in een veel te laag tempo rond gespeeld en het veld werd niet goed breed gehouden. Hierdoor weinig aanvallen over de flanken en veel onderlinge duels, wat in het voordeel is van F.S.V. 1.


Wilco de Valk werd regelmatig hard aangepakt door de F.S.V.-spelers.

Na een ongelukkige aktie van centrumverdediger Martin Kiesenberg (hij ging op de bal staan) kwam F.S.V. er razend snel uit en met een mooie lob verschalkten ze doelman Koen de Jonge, 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft weer het zelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. was de bovenliggende partij en probeerde de 2-1 te forceren. Toch was het uitkijken voor de snelle spitsen van F.S.V.


Overuren voor ‘dokter Ton’ gisteren. Kees-Jan Van Nieuwenhuize verbijt hier de pijn.

Keer op keer bestookte S.K.N.W.K. 1 het F.S.V.-doel, maar kon maar geen gaatje vinden. Gelukkig hielp een F.S.V. verdediger. Een lange trap van doelman Koen de Jonge werd onder druk van de S.K.N.W.K. voorwaartsen door een F.S.V.-verdediger verkeerd (wat heet verkeerd!!) geraakt. De bal belandde achter de verbouwereerde F.S.V.-goalie, 2-1. Een terechte stand overigens.

Spits Christian van Vossen kreeg vlak voor tijd de kans om de wedstrijd op slot te schieten. Helaas faalde hij door de bal huizenhoog over te schieten. Het bleef 2-1 en S.K.N.W.K. blijft zodoende ongeslagen in de competitie.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Brouwershaven 1.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize (Christian van Vossen), Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Emiel Kuijten, (Robbert v/d Zande), Maarten Padmos, Leon Goedegebure, Wilco de Valk, Wesley Goud en Ronald van Vossen.