Twee doelpunten van Wesley Goud bezorgen SKNWK …

Twee doelpunten van Wesley Goud bezorgen SKNWK winst én leiding

GOES – Voor trainer Peter Groenewegen had de seizoensstart met SKNWK niet veel beter kunnen verlopen, want na drie duels gaat zijn ploeg al alleen aan de leiding in de vierde klasse B. ZSC’62 verzuimde op eigen veld Halsteren te verslaan (1-1) en WIK’57 ging met 4-2 onderuit bij FSV.

Brouwershaven-SKNWK 0-3: Brouwershaven-doelman Melvin van Ast werd de man van de wedstrijd, want hij zorgde er met enkele reddingen voor dat SKNWK slechts drie keer scoorde in Brouwershaven. In de 19e minuut kwam SKNWK via Wilco de Valk aan de leiding. Hij werd diep gestuurd door jubilaris Martijn Neele (500e duel voor SKNWK), ging alleen op doelman Van Ast af, omspeelde hem en maakte zijn 100e competitiegoal voor SKNWK. Daarna hield Brouwershaven de eigen gelederen gesloten, verdedigend stond het als een huis, maar kwam het aanvallend er ook niet aan te pas tegen de Nieuwerkerkers. Pas in de 69e minuut viel de 0-2 toen De Valk Wesley Goud de diepte instuurde. Goud zorgde ook voor 0-3, via de binnenkant van de paal.

ZSC’62-Halsteren 1-1: ZSC’62 startte goed en in de elfde minuut scoorde Kasimier Snoek van buiten het strafschopgebied. Daarna verzuimde de thuisploeg om verder afstand te nemen en daarvoor kreeg de ploeg van trainer Rini Verwest de rekening gepresenteerd. Binnen het halfuur werkte Martijn Bovée een strakke voorzet achter ZSC-doelman Luc van Beemen, die de geschorste Stefan Smalheer verving, en dat betekende de 1-1-ruststand. In de tweede helft mocht de thuisploeg het zichzelf aanrekenen dat Halsteren niet op de eerste seizoensnederlaag getrakteerd werd. Een aantal goede mogelijkheden, waaronder de grootste voor Arjan Smalheer, waren aan de ZSC-aanvallers niet besteed.

FSV-WIK’57 4-2: Maurice de Vlieger zorgde voor een Kerkwerfse voorsprong, maar daarna moest WIK’57 genoegen nemen met een bijrol. De thuisploeg nam het heft in handen en vooral Edward de Rooij bleek een ware plaaggeest voor de ploeg van trainer Patrick de Broekert. Bij rust stond het 4-1 door drie goals van Edward de Rooij en één van Wiebe de Kok. Na de hervatting kwam WIK’57 via een strafschop van Bart Boot terug tot 4-2.

SPS-Smerdiek 1-1 (1-1). Leonard Quist 1-0, Bart Stoutjesdijk 1-1.

Vrederust-Kruiningen 2-0 (1-0). Anton Verweij 1-0, Mark Suikerbuijk 2-0.

Waarde-Stavenisse 1-3 (1-1). Evert van Houte 1-0, Eduard de Rijke 1-1, Eduard de Rijke 1-2, Paul Laseur 1-3.

Yerseke-Chrislandia 4-2 (3-2). Raymond Roovers 1-0, Kees Lokkers 1-1, Joost van den Hurk 1-2, Arco van Dixhoorn 2-2, Michel van den Hurk 3-2 (eigen doelpunt), Arco van Dixhoorn 4-2.