Brouw onderuit tegen titelfavoriet SKNWK

Geschreven door Oscar Fonteine
maandag 17 september 2007

Afgelopen zaterdag stond de eilandelijke derby tegen SKNWK op het programma, de degradant van vorig jaar en nu favoriet voor de titel. Een ploeg waartegen je slechts kan dromen van een punt. 70 minuten bleef de hoop daarop aanwezig, maar toen het tweede Nieuwerkerkse doelpunt viel wisten we genoeg.

We begonnen best aardig aan de wedstrijd met een tweetal schoten van Frank en van Werner, maar al vrij snel werd de kracht van SKNWK duidelijk. Een hele goede voetballende ploeg dat een paar gevaarlijke spitsen heeft. Melvin hield ons echter het eerste kwartier op de been. Hij redde prima op een afstandsschot, vervolgens was zijn reflex bij een halve omhaal van een SKNWK’er werkelijk fantastisch en hadden we ook nog geluk dat Clement een bal formidabel van de lijn kopte. Toch bleek het niet voldoende om de Nieuwerkerkse stormram van een doelpunt af te houden. Een slordig momentje achterin werd door Nieuwerkerker Wilco de Valk genadeloos afgestraft; 0-1. Daarna werd het iets rustiger al had de verdediging nog diverse keren genoeg te doen, mede ook omdat we op het middenveld een aantal keren kostbaar balverlies leden. Daarnaast doorzag scheidsrechter Jacob van den Berge, die een prima wedstrijd floot, voortreffelijk een schwalbe van een SKNWK’er.

Tot aan de rust bleef de 0-1 achterstand gehandhaafd, maar ook na rust bleef Nieuwerkerk het spel dicteren. Melvin had nog enkele fraaie reddingen maar moest tussen de 69ste en 74ste minuut twee maal capituleren waardoor de achterstand onoverbrugbaar werd. Vijf minuten voor tijd hadden we het nodige geluk dat een bal via de paal terugketste in het veld en uit de tegenaanval kregen we nog een grote kans via Bas, maar de keeper van SKNWK voorkwam een eretreffer. Al met al beslist geen schande om van deze ploeg te verliezen, want hoewel de competitie nog lang duurt moet SKNWK wel met een ware blessuregolf te maken krijgen om de titel te verspelen.