S.K.N.W.K. 1 overklast ook 3e klasser V.C.K. 1

S.K.N.W.K. 1 moest gisteren voor het K.N.V.B.-bekertoernooi aantreden tegen de trotse koploper uit de 3e klasse A, V.C.K. 1. De mannen van trainer Peter Groenewegen zijn zelf een klasse lager (4e klasse B) lijstaanvoerder. Leuk om te zien hoe de blauw/zwarten met dit niveau om kunnen gaan. De uitslag was niet eens geflatteerd, V.C.K. 1 – S.K.N.W.K. 1 0-4!!

Op een niet zo’n goede grasmat in Koudekerke werd om 14:30 uur afgetrapt. V.C.K. won in de eerste ronde toch maar mooi van R.C.S. 1, A.Z.V.V. 1 en Walcheren 1. Niet zo maar een poule! S.K.N.W.K. 1 wist in de poulewedstrijden M.E.V.O. 1, Zeeland Sport 1 en Robur 1 achter zich te houden.


Vreugde bij S.K.N.W.K. 1 na één van de vier treffers van deze middag

De thuisploeg liet vanaf het begin zien dat ze niet van plan waren te verliezen. Twee grove charges op Nieuwerkerkse benen kwamen hiervoor uit de hoge hoed. S.K.N.W.K. liet zich echter niet van de wijs brengen en liet het balletje lekker rondgaan. Ook deze keer weer aanschouwd door veel S.K.N.W.K.-publiek. Klasse dat jullie er allemaal elke week weer zijn!!

S.K.N.W.K. nam terecht de leiding. Na een goeie aanval over links was het Léon Goedegebure die spits Christian van Vossen simpel bediende, 0-1. Dan denk je dat V.C.K. wel zal komen, maar het was S.K.N.W.K. dat de wedstrijd dicteerde.


Dokter Ton heeft een blessure-behandeling bij Martin H.

Wilco de Valk speelde spits Wesley Goud in. Deze draaide prima om zijn direkte tegenstander heen en tekende de 0-2 aan. En nog was het niet gedaan met S.K.N.W.K. Een lange bal van doelman Koen de Jonge werd na een blunder van de doelman en een verdediger van V.C.K. door Christian simpel tegen de touwen gewerkt.

En nog was de koek niet op, want na weer een prima aanval was het opnieuw Christian van Vossen die zijn visitekaartje afgaf aan trainer Peter Groenewegen. Hij scoorde beheerst de 0-4 en dus zijn 3e treffer van de middag.

Vlak voor de rust nog een prima uitgevoerde vrije trap van S.K.N.W.K. De strakke voorzet van Erwin Nelissen kon helaas net niet door Christian worden binnengewerkt. Ruststand 0-4.


De ruststand en tevens eindstand van V.C.K. 1 – S.K.N.W.K. 1, 0-4

In de 2e helft een aantal wissels aan S.K.N.W.K.-zijde. Leon Goedegebure en Kees-Jan van Nieuwenhuize werden vervangen door Robbert v/d Zande en Leon Pollemans. In de warming-up was overigens Ronald van Vossen al geblesseerd uitgevallen.

‘Het 2e bedrijf’ werd een formaliteit. Voor S.K.N.W.K. hoefde het niet meer zo nodig. Door geconcentreerd te blijven voetballen werd er slechts één kansje weggegeven. Doelman Koen de Jonge was op zijn hoede en hield opnieuw zijn doel schoon. Als S.K.N.W.K. ‘voorin’ nog iets zuiverder was geweest had het de score nog op kunnen voeren, maar 0-4 staat als een huis.


Eén van de spaarzame akties voor het S.K.N.W.K.-doel

Beide teams eindigden de wedstrijd overigens met 10 man. Gelukkig niet door rode kaarten, maar helaas door blessures. Hopen dat deze voor beide teams meevallen, want het is dan ’toch’ maar bekervoetbal. Volgende week is belangrijker, want dan staan er weer competitiewedstrijden voor de deur.

S.K.N.W.K. 1 moet dan aantreden in Heijningen tegen Chrislandia 1. Ook nu weer belangrijk om gedisciplineerd en geconcentreerd de wedstrijd aan te pakken. Zeker geen onderschatting!

Bekijk binnenkort foto’s van deze wedstrijd in het fotoboek elders op deze site.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize (Robbert v/d Zande), Martin Kiesenberg, Martin Huisman, Erwin Nelissen, Emiel Kuijten, Wilco de Valk, Léon Goedegebure (Léon Pollemans), Wesley Goud en Christian van Vossen.