VCK kansloos ten onder tegen SKNWK

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd V.C.K. 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van V.C.K.

door Ton Janssen
zondag 21 oktober 2007

VCK 1 – SKNWK 1 0-4 (0-4)

Na in de poule als 1ste te zijn geeindigd moet VCK het vanmiddag in de eerste ronde voor de beker opnemen tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. SKNWK is koploper in de 4de klas en heeft een ploeg die, naar ook vanmiddag zou blijken, makkelijk scoort…

VCK begon gehandicapt aan het duel door de afwezigheid van drie geblesseerde basisspelers.

VCK startte in de volgende opstelling:
Doel: Joerie Nonnekes
Verdediging: Ronald Ovaa, Erwin Bostelaar, Michel Meulmeester en Erik Damen;
Middenveld: Bas de Regt, Michiel Ketting, Dylan Verhage en Simon Voet;
Aanval: Merijn Dek en Sander Goorsenberg.

Vanaf de aftrap zette SKNWK druk op VCK. Alle linies hadden handenvol werk aan de snel en goed combinerende ploeg uit Nieuwerkerk. VCK kwam daardoor helemaal niet in zijn spel. Te snel de lange trap hanteren en te weinig de combinatie zoeken leidden veelvuldig tot balverlies.

In de 26ste minuut werd Bas de Regt onder druk gezet. Dit leidde tot een te zachte terugspeelbal op doelman Joerie Nonnekes. SKNWK maakte daarvan dankbaar gebruik en door Van Vossen was de 0–1 een feit. Dit zou naar later bleek niet het enige cadeautje zijn. Zo’n 5 minuten later was, zeker gezien het spelbeeld tot op dat moment, de wedstrijd gelopen toen SKNWK spits Wesley Goud in het strafschopgebied de bal in de voeten kreeg gespeeld, handig wegdraaide en de 0–2 onder Joerie door in het doel schoot.

Nog geen drie minuten later (de 34ste minuut) was het een misverstand tussen Ronald Ovaa en Joerie Nonnekes dat de 0–3 betekende. Op een verre uittrap van de SKNWK doelman probeerden zowel Ronald als Joerie de bal te spelen, gevolg: Ronald kopt op de rand zestien de bal over zijn eigen doelman. Een intikkertje voor Van Vossen van SKNWK.

De beker was nog niet leeg, in de 37ste minuut werd het zelfs nog 0–4 toen Wilco de Valk met een bekeken passje door het centrum Van Vossen vrij voor Joerie zette. Deze rondde beheerst af en maakte daarmee zijn derde van de middag.

Wat valt er verder nog te zeggen over wat zich na rust afspeelde. SKNWK vond het wel best zo en VCK was niet bij machte het de bezoekers moeilijk te maken. Vervelend, met het oog op volgende week, dat Dylan Verhage en Erik Damen geblesseerd het veld verlieten. Het wordt zo wel een erg grote ziekenboeg.

In de 72ste minuut kreeg VCK zijn enige kans van de wedstrijd. Merijn werd diep gestuurd, kwam in een 1 tegen 1 met de SKNWK doelman, maar kon hem niet passeren. Daarna nog enkele kansen voor SKNWK, maar door goed optreden van Joerie werd een nog grotere nederlaag voorkomen.

Eindstand 0-4.