Christiaan van Vossen legt VCK op pijnbank

door Ko de Ridder

KOUDEKERKE – De bekerwedstrijd tussen VCK en SKNWK zal zeker niet de boeken ingaan als een kraker. In een tijdsbestek van tien minuten was het voor de één klasse hoger spelende thuisclub al over en sluiten. SKNWK maakte zijn kwartet doelpunten tussen de 25e en 35e minuut.

VCK kan zich nu concentreren op de competitie, waarin komende zaterdag bij Krabbendijke de eerste-periodetitel behaald kan worden. Voor VCK-trainer Hans de Nooijer is te hopen dat een aantal geblesseerden dan weer beschikbaar is. Duiveland zit als nummer twee immers op het vinkentouw.

SKNWK startte zaterdag voortvarend in Koudekerke, waar Duiveland vorige week eveneens vier keer scoorde. De eerste twintig minuten kwam VCK totaal niet aan voetballen toe. Bas de Regt (VCK) deed nog een goede poging, maar die werd bekwaam verdedigd door de SKNWK-defensie.

Tussen de 25e en 35e minuut werd het vooral de show van SKNWK-aanvaller Christiaan van Vossen. Het werd 0-1 na een goede combinatie tussen Leon Goedegebure en Van Vossen, waarbij de laatste doel trof. Kort daarna werd het 0-2 door Wesley Goud, die een defensieve fout van VCK afstrafte. Het werd 0-3 door Christiaan van Vossen, die eveneens een defensieve fout te gelde maakte. En weer tien minuten later scoorde Van Vossen SKNWK’s vierde en zijn eigen derde. Van Vossen: “Het ging lekker vanmiddag. De ploeg stond op scherp en we hebben nu een groep waarbij iedereen in staat is een doelpunt te maken. Hopelijk kunnen we dit doortrekken.”

Met deze 4-0-stand brak de rust aan en in de tweede helft kon SKNWK het wat rustiger aan doen en probeerde VCK nog wat binnen te halen. Maar dat gebeurde niet. Integendeel. In de 62e minuut moest Dylan Verhage immers geblesseerd naar de kant. Vanaf dat moment moest de thuisclub met tien man verder, omdat VCK al drie spelers had gewisseld. Trainer Hans de Nooijer sprak over een terechte nederlaag en hoopt dat hij zijn ploeg weer tijdig op de rails krijgt voor de komende wedstrijden.

VCK-SKNWK 0-4 (0-4). 25. Christaan van Vossen 0-1, 29. Wesley Goud 0-2, 32. Christaan van Vossen 0-3, 35. Christaan van Vossen 0-4. Scheidsrechter: A.J.A. Simonse (Heinkenszand). Gele kaart: Erik Goudt en Ronald Ovaa (VCK), Emiel Kuyten (SKNWK). Aantal toeschouwers: 120.

>>Christiaan van Vossen dirigeert SKNWK met drie doelpunten naar de derde ronde van het districtsbekertoernooi. SKNWK won met 0-4 bij VCK.