Ook Chrislandia niet opgewassen tegen sterk SKNWK

Zaterdag 27 oktober moest de eerste selektie van S.K.N.W.K. aantreden voor haar 8e competitiewedstrijd van dit seizoen. In Heijningen was Chrislandia 1 de tegenstander. Na een furieuze start, binnen 9 minuten stond S.K.N.W.K. al met 0-3 voor, stokte de teller uiteindelijk bij 9 treffers. Helaas werd door zwak ingrijpen ook nog 2x tegen gescoord, maar dit mocht de pret niet drukken.

Zoals gezegd startte S.K.N.W.K. zeer geconcentreerd en scherp. Via topscorer Wesley Goud, Christian van Vossen en opnieuw Wesley Goud was de wedstrijd dus eigenlijk na 9 minuten al weer gespeeld. Toen hadden de blauw/zwarten al een 0-3 voorsprong. Chrislandia had nog niks kunnen uitvoeren, want S.K.N.W.K. was heer en meester.

Christian van Vossen speelde een goede wedstrijd. Hij scoorde dit duel 2x

In de 22e minuut was het Wilco de Valk die de score opvoerde naar 4. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Hierna zakte het spel van Nieuwerkerkers iets in, maar de wedstrijd was duidelijk onder controle. Enkele afstandschoten werden door de doelman van de thuisploeg onschadelijk gemaakt, waardoor het slechts 0-4 stond bij het rustsignaal.

Uit voorzorg bleef Wesley in de rust achter in de kleedkamer en was Ronald van Vossen zijn vervanger.

Maarten Padmos wint een kopduel

De 2e helft was slordiger dan de eerste 45 minuten. De passing aan S.K.N.W.K.-zijde was ondermaats. Hierdoor leek het allemaal iets minder. Toch was het opnieuw Christian van Vossen die scoorde. Chrislandia 1 – S.K.N.W.K. 1, 0-5.

De 2e wissel werd ingebracht. Robbert v/d Zande kwam in het veld. Hij verving (eveneens uit voorzorg) Wilco de Valk. Dan zie je dus gelijk hoe belangrijk Wilco is op het middenveld van S.K.N.W.K. Desorganisatie en niet goed doordekken gaf de thuisploeg de kans een schot te lossen. Via een stuit net voor de handen van doelman Koen de Jonge belandde de bal in het doel, 1-5.

Leon Goedegebure zorgde via een schitterende lob weer voor een marge van 5. De Nieuwerkerkers pakten gelijk de draad weer op en gingen weer verder waar ze mee bezig waren, scoren.

Kees-Jan van Nieuwenhuize verstuurt een pass naar de voorwaartsen van S.K.N.W.K.

Emiel Kuijten (inmiddels al zijn 6e treffer van dit seizoen) maakte de 1-7. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de 2e paal door Robbert v/d Zande binnengewerkt waardoor ook de 1-8 kon worden aangetekend.

Kees-Jan van Nieuwenhuize zorgde daarna voor de 1-9, maar door een te korte pass was hij ook debet aan de 2e tegentreffer van Chrislandia. Eindstand Chrislandia 1 – S.K.N.W.K. 1 2-9.

Een prima overwinning van de koploper in 4e klasse B Zuid 1. Na het horen van de overige uitslagen in deze klasse was deze overwinning nog mooier. S.K.N.W.K. 1 staat inmiddels al 9 punten los. Wat ook een mooi gegeven is, is dat S.K.N.W.K. op dit moment niet van één of twee personen afhankelijk is voor de doelpunten. In dit duel werden de 9 doelpunten door maar liefst 7 verschillende spelers gescoord!!

As. zaterdag is op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk Halsteren 1 de volgende tegenstander van S.K.N.W.K.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Leon Pollemans, Maarten Padmos, Emiel Kuijten, Wilco de Valk (Robbert v/d Zande), Leon Goedegebure, Wesley Goud (Ronald van Vossen), Christian van Vossen.