SKNWK schiet wederom met scherp

SKNWK schiet wederom met scherp: 9-2-zege bij Chrislandia

Maandag 29 oktober 2007 – GOES – In de vierde klasse B heeft SKNWK, dat tegen Chrislandia net niet de dubbele cijfers haalde (9-2-winst), al negen punten voorsprong op naaste concurrent ZSC’62. Deze ploeg van trainer Rini Verwest kwam thuis tegen SPS namelijk niet verder dan 1-1.
Brouwershaven won wel en deed dat bij Stavenisse met 3-1. WIK’57 ging met 3-2 onderuit bij Smerdiek.

Chrislandia-SKNWK 2-9: SKNWK was snel klaar met Chrislandia. Bij rust leidde de ploeg door doelpunten van Wesley Goud (2x), Christiaan van Vossen en Wilco de Valk al met 0-4. Van Vossen scoorde na rust ook 0-5 en daarna kon Chrislandia via Johan Bevelander wat terugdoen. Vier verschillende doelpuntenmakers – Leon Goedegebure, Robbert van de Zande, Emiel Kuijten en Kees-Jan van Nieuwenhuijze – tilden daarna de stand naar 1-9. Corné Jongenelen maakte daarna nog een tweede goal voor Chrislandia.

ZSC’62-SPS 1-1: Al na twee minuten belandde een inzet van Arjan Smalheer op de paal. SPS kwam in de 25e minuut op een 1-0-voorsprong. Jan Deij gaf doelman Luc van Beemen het nakijken. Door een doelpunt van Gerard Verhoek kwam ZSC’62 al snel langszij en na een overtreding in het strafschopgebied op Niels van de Moezel kreeg de thuisploeg een strafschop. Arjan Smalheer liet de mogelijkheid vervolgens onbenut. Na rust, met Stefan Smalheer als vervanger voor Van Beemen, kreeg SPS een aantal grote mogelijkheden maar redde Smalheer tot twee keer toe. Vlak voor tijd liet Arjan Smalheer het na om een prima actie te bekronen met een goal.

Stavenisse-Brouwershaven 1-3: Brouwershaven ging slagvaardiger met de kansen om in een over het algemeen gelijk opgaande wedstrijd. Ivo Fonteine zorgde voor 0-1, waarna Kees van Putte Stavenisse nog voor rust aan de gelijkmaker had kunnen helpen. Na de hervatting was Van Putte wél trefzeker voor zijn ploeg: 1-1. Uit een snel genomen vrije trap scoorde Frank Kristelijn 1-2. In de slotfase, toen Stavenisse op zoek ging naar de gelijkmaker, leidde een Brouwse uitval tot 1-3, via Werner Boot.

Smerdiek-WIK’57 3-2: Hilbert Brinkman zette Smerdiek in de eerste helft op een 1-0-voorsprong. Na rust vergrootte Daan de Viet de voorsprong naar 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. WIK’57 toonde echter veerkracht en kwam door doelpunten van Ferrie Berrevoets en Rick Bevelander terug tot 2-2. Een paar minuten voor tijd schoot Daan de Viet de bal in de kruising.

Kruiningen-Yerseke 1-1 (0-0). Bart Timmerman 1-0 (eigen doelpunt), Raymond Roovers 1-1.

Waarde-FSV 0-5 (0-1). Martijn den Hartog 0-1, Edward de Rooij 0-2, André Nouwen 0-3, Benny Vormeer 0-4, Benny Vormeer 0-5.