Ook Terneuzense Boys 1 niet opgewassen tegen SKNWK

Na in de vorige ronde de koploper van de derde klasse, V.C.K. 1, op overtuigende wijze te hebben verslagen (0-4), mocht S.K.N.W.K. 1 het gisteren voor het K.N.V.B.-bekertoernooi tegen Terneuzense Boys 1 opnemen. Terneuzense Boys is de ploeg met de minste verliespunten in de 2e klasse! Een mooi graadmeter dus voor de blauw/zwarten. Met de simpele overwinningen van de laatste weken in de 4e klasse eens kijken hoe de ploeg met zo’n tegenstander om kan gaan.

Ronald van Vossen in aktie. Rechts scheidsrechter Toorenaar die een prima wedstrijd floot

In het begin van de wedstrijd is het aftasten. Het is Terneuzense Boys dat het meest in balbezit is, maar S.K.N.W.K. speelt compact en houdt de bezoekers van het eigen doel weg. De beste en meeste kansen op het zeer druk bezochte sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk zijn dan ook voor de thuisploeg.

Wesley Goud krijgt twee dotten van kansen, maar twijfelend weet hij de doelman van Terneuzense Boys (nog) niet te passeren. Met name in de omschakeling blijkt S.K.N.W.K. levensgevaarlijk. Het is dan ook uiteindelijk Wesley Goud die de Nieuwerkerkers na een schitterende aktie op een verdiende 1-0 voorsprong zet.

Wilco de Valk verdubbeld niet lang daarna de score. Een vrije trap van de goed spelende Erwin Nelissen komt bij Wilco op ‘randje 16’ in de voeten. Deze neemt de bal goed aan en rond knap af in de verre hoek, 2-0.

Er was veel publiek afgekomen op deze wedstrijd

En de koek was nog niet op. Een schot van Emiel Kuijten beland op de paal, maar de goed meegelopen Wesley Goud weet de rebound binnen te werken, 3-0. Twee minuten later komt het doelpunt van de middag. Met een schitterende lob van zo’n 25 meter laat Goud de keeper van Terneuzense Boys grabbelen en scoort zijn derde van de middag en S.K.N.W.K.’s vierde treffer.

Helaas betekent een slippertje aan S.K.N.W.K.-zijde toch nog een tegentreffer, 1-4. Het slotakkoord van deze mooie eerste helft is toch weer voor de thuisploeg. Erwin Nelissen neemt een pass van Martin Huisman (al dan niet met de hand) mee en rond bekwaam af, 5-1.

In de rust is het dan zaak om het team geconcentreerd te houden. Als S.K.N.W.K. 5x kan scoren in één helft, kan de tegenstander dat in principe ook. Scherpte vereist dus. Erwin Nelissen, net terug van een hamstringblessure, blijft uit voorzorg in de rust achter in de kleedkamer. Hij wordt vervangen door Christian van Vossen.

Bij het begin van de 2e helft moet S.K.N.W.K. ver terug. Terneuzense Boys schuift een mannetje meer door naar de voorste linie en S.K.N.W.K. weet even niet waar het moet gaan. Dit resulteert dan ook in een treffer voor de bezoekers. Veel te vrij gelaten kan een van de Terneuzense Boys-spelers de bal snoeihard binnenkoppen, 5-2.

S.K.N.W.K. komt er weer eens uit

Een blessurebehandeling geeft S.K.N.W.K. dan wat lucht. Routinier Wilco de Valk (samen met Martin Huisman dit duel absolute uitblinker) zet het verdedigend allemaal even neer. Duidelijk afspraken en nog meer coaching is even nodig. Dit werkt, want S.K.N.W.K. komt hierna niet meer echt in gevaar en kan er zelfs via de counter zelf nog een paar keer goed uitkomen.

Laatste man Martijn Neele wil de spanning dan toch nog terug laten komen in dit duel. Hij kopt de bal veel te kort terug op zijn eigen doelman. Gelukkig voor hem (en heel S.K.N.W.K.) weet de spits van ‘de Boys’ dit buitenkansje niet te verzilveren.

De prima ingevallen Sander Uijl (in het veld gekomen voor de moegestreden Wesley Goud) krijgt nog een goede kans, maar stuit op de keeper. Zodoende blijft het 5-2. Verdediger Frank Boere komt de verdediging van S.K.N.W.K. hierna nog versterken. Ronald van Vossen ruimt het veld voor hem.

Het slotakkoord is dan alsnog voor de thuisclub. Wilco de Valk onderschept op het middenveld prima de bal en stuurt Christian van Vossen weg. Christian verrast de keeper in de korte hoek en zorgt voor de 6-2 eindstand. Op naar de volgende ronde.