ZSC verliest met opgeheven hoofd

Afgelopen zaterdag speelde ZSC thuis de topper en derby tegen Sknwk uit Nieuwerkerk, de ploeg uit Scharendijke was gebrand om de punten thuis te houden. Lijstaanvoerder Sknwk dacht hier helaas anders over…

De druk bezochte wedstrijd kenden een leuke en zeer aantrekkelijke eerste helft, met veel strijd en een hoog tempo werd de wedstrijd gekenmerkt. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg, ZSC spits Arjan Smalheer had ZSC al vrij vroeg in de wedstrijd op 1-0 moeten zetten. De spits werd mooie diep gestuurd en stormde zo op keeper Koen de Jonge af, helaas miste Arjan. Toch was het ZSC dat vlak voor rust op een verdiende 1-0 kwam, een mooie voorzet over links kwam op het hoofd van topscoorder Smalheer terecht en deze werkte fraai af. Zo gingen beide ploegen rusten met een voorsprong voor de rood witten.

In de tweede helft was het speelbeeld in de eerste 15 minuten niet veel veranderd, beide ploegen bleven voetballen en zo ook de aanval zoeken. Pas na de wisselingen in het veld kwam Sknwk iets buiten uit de verf en ging het de druk op ZSC opvoeren, dit resulteerde dan ook in een terecht gegeven penalty. Laatste man Martijn Neele zorgde vanaf 11 meter voor de 1-1, dit was het startsein voor de blauw zwarte om de druk nog meer op te schroeven. Zo scoorde Sknwk in een kort tijdbestek de 1-2 en de defenitieve nekslag de 1-3, dit was tevens de einduitslag.

ZSC en Sknwk konden beiden terug kijken op een leuke en spannende derby, zo veel derby’s met alles er op en eraan zie je tegenwoordig niet meer…

ZSC 1 – Sknwk 1 1-3 (1-0)

Opstelling ZSC 1 : S.Smalheer, T.Petiet, W.Klaassen, J.Kristelijn, G.Verhoek, M.vd.Schee, Jw.Dorreman, K.Snoek (60e R.Coomans), N.vd.Moezel, J.Erades (70e R.Hart) en A.Smalheer (75e J.Weeda)