Brouwershaven houdt halfuur gelijke tred met SKNWK

Brouwershaven houdt halfuur gelijke tred met koploper SKNWK

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – “Een zakelijke zege”, noemde SKNWK-trainer Peter Groenewegen de zeventiende seizoensoverwinning.

In Nieuwerkerk werd Brouwershaven met 3-0 aan de kant gezet, al knokten de bezoekers wel voor iedere meter op het veld.

Brouwershaven opende fel tegen de koploper uit de vierde klasse B en had de pech dat het goede begin niet opgeluisterd werd met een treffer. In de derde minuut belandde een vrije trap van Frank Kristalijn op de lat. Zonder de zieke Ivo Fonteine, de geblesseerden Jurriaan de Ruiter en Clement van Splunder en de afwezige Bas de Koeijer en Cees Verwest (beiden op wintersport) knokte de gehavende ploeg voor wat het waard was. “Brouw was heel fel en speelde tot op het randje”, oordeelde Groenewegen.

“Het lukte ons bijna een halfuur om SKNWK op 0-0 te houden”, sprak Brouw-woordvoerder Oscar Fonteine. Hij zag dat SKNWK in de 29e minuut aan de leiding kwam. Uit een voorzet van Christian van Vossen werkte Sebastiaan van Leersum de bal achter zijn eigen doelman Melvin van Ast.

Na rust vloeiden de krachten bij Brouwershaven langzaam weg en kon slechts Frank Kristalijn nog imponeren. In de 52e minuut besliste Wilco de Valk, op aangeven van Maarten Padmos, het duel. Daarna schoot Erwin Nelissen, die zijn rentree maakte na een blessure, op de lat. Een kwartier voor tijd maakte Sander Uijl er, na voorbereidend werk van Padmos en Léon Goedegebure, nog 3-0 van.

SKNWK-Brouwershaven 3-0 (1-0). 29. Sebastiaan van Leersum 1-0 (eigen doelpunt), 52. Wilco de Valk 2-0, 75. Sander Uijl 3-0. Scheidsrechter: H.C. Verhoeff (Alblasserdam). Gele kaart: Emiel Kuijten (SKNWK) en Werner Boot (Brouwershaven). Aantal toeschouwers: 120.