Gemiste strafschop Verhoek ZSC 62 duur te staan

Gemiste strafschop Verhoek komt ZSC’62 duur te staan bij Halsteren

GOES – Zowel WIK’57 als ZSC’62 moest in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal genoegen nemen met een gelijkspel.

ZSC’62 lag in Halsteren behoorlijk onder druk, maar blijft door een 1-1-gelijkspel goede papieren behouden in de strijd om de tweede-periodetitel.

De trainer van WIK’57, Patrick de Broekert, toonde zich ondanks het 1-1-gelijkspel op eigen veld tegen FSV tevreden. Zijn selectie was ook tegen de Brabantse ploeg weer behoorlijk uitgedund.

WIK’57-FSV 1-1: WIK’57 kreeg in de eerste helft via Bram Blakenburg en Elmar de Kok goede kansen om de score te openen, maar liep vijf minuten voor de rust wel tegen een tegentreffer op. Na een goede aanval maakte Peter Rutters 0-1 namens FSV.

De twee gehavende ploegen zagen na rust hoe Martijn den Hartog uit een strakke voorzet van Marco Ganzeman de bal achter zijn eigen doelman schoot.

Daarna hield WIK-doelman Antwan Kleingeld met twee prima reddingen FSV van een zege af en verzuimde aan de andere kant Blakenburg om in de slotfase namens WIK’57 de zege voor zich op te eisen.

Halsteren-ZSC’62 1-1: Niels van de Moezel bezorgde ZSC’62 met een treffer in de openingsminuut een bliksemstart, maar Halsteren toonde zich daarna nauwelijks onder de indruk. De thuisploeg kreeg kansen op de 1-1, maar had geen geluk in de afronding.

In de 23e minuut kreeg ZSC’62 na een overtreding op een ZSC-speler een strafschop, maar Gerard Verhoek zag zijn inzet vanaf elf meter gestopt worden door Ronald de Keijzer.

Twee minuten na rust zorgde Sjoerd Bakx voor de gelijkmaker en daarna ging Halsteren op jacht naar de winnende treffer. ZSC-doelman Stefan Smalheer stond die met enkele fraaie reddingen echter in de weg.

Kruiningen-Vrederust 2-1 (1-0). Jimmy Fens 1-0 (strafschop), Floris van Chaam 1-1, Jacco van Beek 2-1.

Stavenisse-Waarde 0-1 (0-0). Frank Lobbezoo 0-1.

Smerdiek-SPS 1-2 (1-0). Erik van Haaften 1-0, Sjaak Quist 1-1, Hilbert van Akkeren 1-2.