Bespottende nederlaag S.K.N.W.K. 1

Gisteren mocht S.K.N.W.K. 1 voor haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen aantreden tegen Kloetinge 1. In de eerste ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi zijn de blauw/zwarten nl. gekoppeld aan Kloetinge 1, Oostkapelle 1 en H.V.V. ’24 1. De eerste wedstrijd was dus tegen Kloetinge. Dat de Nieuwerkerkers niet gingen winnen was al wel ingecalculeerd, maar dat ze na 7 minuten al 3-0 achter zouden staan, was echt schandalig.

Na 7 minuten al een 3-0 achterstand!!

Al na 1,5 minuut was het raak. Dom balverlies in de verdediging betekende al snel de 1-0 voor de thuisploeg. Daarna twee makkelijke doelpunten, omdat simpelweg het duel niet werd aangegaan. Twee keer kon een Kloetingespeler binnenkoppen. Het bleek een wedstrijd van kat en muis. Eerste klasser Kloetinge was veel te sterk voor het arme S.K.N.W.K.

De 4-0 werd gemaakt na een te korte terugspeelbal op doelman Koen de Jonge. Ook de 5-0 was tekenend. Een lob over de keeper belandde op de paal. Echter was een Kloetingespeler de enige die reageerde en heel makkelijk kon binnentikken. Voor de rust werd het zelfs nog 6-0.

Het enige waar de S.K.N.W.K.-supporters van konden genieten, was de thuisploeg. Oh ja, en het zonnetje

In de rust vielen er in de kleedkamer van de blauw/zwarten (lees: witten, want tot overmaat van ramp waren ook de shirts in Nieuwerkerk blijven staan!) wat harde woorden, want dit was echt bespottelijk.

Het begon al lekker. De shirts stonden nog in Nieuwerkerk. Daarom speelde S.K.N.W.K. in haar warming-upshirts

Gelukkig was de 2e helft van beter nivo van de Nieuwerkerkers, al had dit zeker ook te maken met Kloetinge die het na 6-0 wel goed vonden, leek het. Het werd eerst nog 7-0, waarna Wesley Goud na een prima aanval de eretreffer mocht maken, 7-1.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog een kopballetje van de verdiende winnaar van dit bekerduel, die de eindstand deed bepalen op 8-1.

Een goeie les zullen we maar zeggen……..

As. dinsdag is de volgende wedstrijd. Dan speelt S.K.N.W.K. 1 tegen Oostkapelle 1. Zeker is dat Richard Bevelander en Martin Kiesenberg niet meespelen, want beiden vielen gisteren geblesseerd uit. Of Wilco de Valk meedoet is nog een vraagteken. Hij kreeg gisteren in de eerste helft al een aardige schop te verwerken. Het is te hopen dat z’n enkel op tijd hersteld is.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg (Sytze Stins), Martin Huisman, Wilco de Valk, Emiel Kuijten (Léon Goedegebure), Erwin Nelissen, Sander Uijl, Wesley Goud, Richard Bevelander (Christian van Vossen).