S.K.N.W.K. eindigt bekertoernooi met winst

Dat het bekertoernooi voor S.K.N.W.K. 1 er na 3 wedstrijd op zou zitten, was na de blamage tegen Kloetinge (8-1 nederlaag) al vrij snel duidelijk. Toch werd na de nederlaag het bekertoernooi goed afgesloten. Na de ‘doordeweekse’ wedstrijd tegen Oostkapelle, met een 2-2 als resultaat, werd gisteren het bekertoernooi vaarwel gezegd met een 3-2 overwinning op H.V.V. ’24.

Het zag er zeker niet gelijk naar uit dat dit duel winnend werd afgesloten. Er werd door beide ploegen aardig voetbal op de mat gelegd, maar door twee slippertjes in de verdediging van S.K.N.W.K. 1 (overigens door de vele afwezigen bij S.K.N.W.K. 1 de verdediging die vorige week bijna nog als geheel als afweergeschut van S.K.N.W.K. 2 diende!) werd het eerst 0-2 voor de gasten uit Hulst.

De scherpte voorin ontbrak een beetje, maar via aanvoerder Wilco de Valk werd vlak voor de rust de aansluitingstreffer gerealiseerd, 1-2.

Na de rust een beter S.K.N.W.K. dat op zoek ging naar de gelijkmaker en misschien wel meer. De warrig fluitende scheidsrechter werkte niet echt mee door vele ‘rare’ beslissingen te nemen (handsballen aanvallend werden afgefloten, maar verdediging niet). Het was zelfs zo erg dat S.K.N.W.K. aan het wisselen was (George van Heukelom moest er in komen voor Emiel Pollemans), dat de scheidsrechter het spel liet hervatten voor de wissel was doorgevoerd. Emiel Pollemans moest als een speer terug naar z’n stekkie achterin en George kon weer plaats nemen op de bank. Even later kon er wel worden gewisseld.

Spits Wesley Goud, die absoluut niet in de wedstrijd zat, was toch belangrijk voor de blauw/zwarten. Eerst gaf hij een prima assist op ‘zijn maatje’ in de spits, Christian van Vossen. Hij zorgde voor de 2-2. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Nu was het Wesley zelf die op aangeven van Van Vossen beheerst de 3-2 tegen de blauw/zwarte touwen schoot.

S.K.N.W.K. 1 sloot de voorbereiding dus af met een overwinning. Hierdoor eindigen ze gedeeld 2e in de poule met Oostkapelle. Volgende week start de competitie. Dan is op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk Heinkenszand 1 de eerste tegenstander.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Emiel Pollemans (George van Heukelom), Martijn Rentier, Frank Boere, Martin Huisman, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Sander Uijl, Wilco de Valk, Wesley Goud en Christian van Vossen.