1e seizoenshelft seniorenteams S.K.N.W.K.

As. zaterdag, 6 december, begint voor de seniorenteams van S.K.N.W.K. de ’terugronde’ van de competitie 2008-2009. Dit betekent dus dat (bijna) alle teams een keertje tegen elkaar hebben gespeeld en dat we de balans op kunnen maken.

S.K.N.W.K. 1 is na de promotie vorig seizoen uit de 4e klasse, weer terug op het niveau waar het op dit moment thuishoort. Na 11 wedstrijden bezetten ze een 5e plaats met 11 punten. 5 overwinningen, 3 gelijke spelen en 3 nederlagen waren tot nu toe het resultaat. De nederlagen tegen A.Z.V.V. 1 en FC Dauwendaele 1 waren nog te accepteren, maar met name de eclatante nederlaag tegen Rillandia 1, met maar liefst 7-2, doet nog steeds een beetje pijn. Toch denk ik dat S.K.N.W.K. op een plaats staat waar het recht op heeft.

Het tweede elftal doet het stukken minder. Zij behaalden tot nu toe 6 punten. Slechts 2 overwinningen en maar liefst 9 nederlagen zorgen ervoor dat ze op dit moment op een degradatieplaats staan. Met name de vele blessuregevallen bij het 1e efltal werken door bij S.K.N.W.K. 2. Na de winterstop hopen we dat de bezetting met name bij het 1e weer wat beter is, zodat het 2e hier van mee kan profiteren. Ze moeten nu inmiddels al 7 punten achterstand goedmaken op ‘de veilige’ 10e plaats. Dat wordt dus een lastig verhaal. Maar we geven de moed niet op!!

S.K.N.W.K. 3 kent ook een droevige eerste seizoenshelft. Samen met M.E.V.O. 3 boekten ze slechts 1 overwinning. Overigens moeten de mannen van het 3e nog 1 wedstrijd inhalen van de eerste competitiehelft. Of zij aan het eind van dit seizoen veilig zijn in de 4e klasse valt te betwijfelen. Maar misschien is het maar beter ook om lekker een klasje lager te gaan spelen. Elke keer een grote nederlaag slikken, maakt het echt niet leuker.

Tot slot onze ‘Baggerschuit’, S.K.N.W.K. 4. Zij doen het tot nu toe eigenlijk het best van alle seniorenteams van S.K.N.W.K. De grootste kracht van het 4e is misschien wel de teamgeest. Dat zie je in, maar ook buiten het veld. Op dit moment bezet S.K.N.W.K. 4 een keurige 4e positie op de ranglijst. Met uit 11 duels 6 overwinningen, 1 gelijkspel en 4 nederlagen behaalden ze tot nu toe 19 punten.